vukosava -> RE: Pravi prijatelji (19.10.2012 6:31:02)
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Pravi prijatelji postoje, želim da verujem u to, samo ljudi danas previše očekuju, samoživi su, stavljaju sebe ispred svakog i svega, nisu zainteresovani za kompromise...Pa pogledajte sebe, da li ste vi stvarno tako savršeni i bez mane i možete da garantuje da ste baš vi pravi prijatelj za nekoga, na koga taj neko može da se osloni? Ja znam koje su moje mane, tj. svesna sam njih i svesna sam šta mojim prijateljima smeta kod mene, neke stvari sam spremna da promenim, ali neke i da hoću - ne mogu. Prosto, to sam ja. Uostalom, kad su prijatelji u pitanju, neki imaju prevelika očekivanja i smatraju da ako njihov prijatelj napravi jedan "pogrešan korak" (zaboravljajući pri tome da smo svi od krvi i mesa) odmah tu osobu udaljavaju od sebe. Slazem se. Niko nije savrsen, ja daleko od toga. Pravi prijatelji su oni koji te poznaju i prihvataju sve tvoje vrline i mane. I niej to samo neka kupo-prodaja, uzimanje davanje ima tu sarenih stvari. Meni su razliciti ljudi znacili puno u pojedinim teskim trenucima u svom zivotu i osecam prema njima lojalnost. Nisu mi bitni ti pokloni i ta cuda valja se ne valja se, sta se daje i sta poklanja. Ti pravi ljudi su ti tu da pricate i da se razumete. A za pomoc, u se i u svoje kljuse, pa nismo vecito deca. Ja volim samostalnost i da radim dosta stvari sama. A ko mi nekad pomogne necim stvarno to znam da cenim. I ne zaboravljam. A svakakve gluposti, pa zivi smo ljudi. Pitanje je samo sta je bitno u svemu tome, u svim tim medjuljudskim odnosima, koliko ocekivate, i koliko zelite da dajete a koliko da pruzate. Po meni je najveca vrlina davati i zaboravljati, ciniti drugima i ne praviti od toga neke drame. Isto i zauzvrat. Ta zivotna nervoza cesto zamagli vizir i pomeri kurs pa se zaborave stvarno neprolazne stvari.
|
|
|
|