Milena18 -> RE: Pustite da sami biraju prijatelje (2.6.2020 9:44:21)
|
Ivanka, nemoj sebe da kriviš. Još nije kasno da razgovaraš sa svojim detetom i lepo joj objasniš da ne mora da se igra sa nekim ako ne želi i da nema razloga da se zbog toga oseća loše. Verujem da to i radiš. A na ponašanje druge dece ne možeš da utičeš. Čak i kada kažeš roditeljima, pitanje je kako oni to vide. Većini roditelja je teško da priznaju da se njihova deca ponašaju ružno, negiraju i samim ti podstiču takvo njihovo ponašanje. Sećam se kad sam bila mala, bio je u komšiluku jedan dečak, dosta mlađi od mene, koji me je stalno nešto čačkao, gurkao, otimao igračke. Meni je bilo bezveze da se branim baš zato što je bio mlađi. Jednog dana mi mama kaže, nakon što je sa prozora gledala kako se ponaša, da ne treba to da trpim, nego da mu vratim ako me udari. I ja shvatila doslovno, pa ga sledeći put tako odalamila da je sve zvezde video [sm=smiley36.gif] Ali džabe, ja ni dan danas ne umem da se izborim protiv takvih i trebaće mi mnogo vežbe da M naučim. A nadam se da ću uspeti, samo mi je nekako tužna pomisao da tako mali moraju da se bave tim stvarima.
|
|
|
|