Ivanka 75 -> RE: Pustite da sami biraju prijatelje (16.4.2019 13:08:20)
|
IZVORNA PORUKA: Olga75 Ivanka, meni se čini da si branila svoje dete. Da li je trebalo da klinki kažeš da nije lepo to što radi- trebalo je. Mada, to je trebala I da joj kaže. Sad rečeno je i ne treba da te grize sasevt, nisi vikala, psovala, tukla. Fino vaspitano dete ima empatiju, pristojno je i trudi se da izbegava konflikte. Fino vaspitano dete zna da se ponaša u svakom društvu. Ako je ta devojčica takva- ti si pogrešila, ako nije- znaš i sama. Definitivno decu treba pustiti da se sami izbore. Meni se srce pocepalo puno puta dok naivna Zver nije naučila kako se sa kim druži. Olga, sve si napisala onako kako jeste, kao da si pored mene bila. Taman posla da tucem tudje dete, ali ta mala nema empatiju ni za koga, na jedan nacin se ponasa kad ima odraslih u blizini, sva je fina i slatka, predusretljiva, pomaze deci, kad nema nikoga susta suprotnost. Prepire se, svasta ima govori, kako oni nju maltretiraju, ne daju joj nista, nista joj ne dozvoljavaju, ona ispada njihova zrtva. Pa se naljuti i krene kuci kaze ima cao oni njoj kazu cao pa se i tu naljuti mako mogu da joj kazu cao opet su krivi. Ili ode do kraja ulice pa ceka da dodju za njom da je mole da se vrati. Jedva su nauciki da to ne rade. Kad im je komsinka rekla da ne zvizde pistaljkama jer spava bebac moja Iva rekla ok i stavila zvizdaljku u dzep (to mi rekao sin te zene), a ovo otisla na kraj ulice i zvizdala sto jace moze. Izguracu nekako i kad ih sretnem, za mene je ovo zavrsena prica isto kao i za njih kad se nikad niko nije izvinio za sve sto je radila proteklih godina. JUce je nagovarala u skoli moju I da urade test prijateljstva Ivka nije htela. Ppgesila jesam ali izguracu ovo, morao je neko nekad da kaze naglas sta misli, ceo komsiluk cuti.
|
|
|
|