Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.6.2010 19:26:48
|
|
|
|
Pilence81
|
Ja imam problem od juce,moja malecka se bas muci dok se ne iskaki,nema tvrdu stolicu ali se napinje i vristi uzasno ne znamo sta da radimo,masirali smo stomacic radili vezbice i nista.Ima li neka neki savet molim vas :(
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 1.7.2010 21:30:36
|
|
|
|
Jeleba
|
nas su u skoli za trudnice ucili da se da malo kamilice kod zatvora, i receno nam je da ako preteramo moze doci do proliva. Tom logikom, probaj sa kamlicom da vidis hoce li omeksati
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 1.7.2010 21:33:38
|
|
|
|
Jeleba
|
A zna li neko sta znaci kad boja stolice kod bebe od 4 meseca bude manje zlatno-zuta, a vise zuto-belkasta? to mi se desilo u poslednjih par dana, sve je ok, gustina isto kao i ranije, broj stolica u danu takodje...sve je ok, samo je nekako bledja? Inace samo je dojim, bez dohrane. Hvala
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 11.7.2010 23:09:35
|
|
|
|
Snelle
|
To belo bi trebalo da je nesvareno mleko, tako me naučila New mom
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.7.2010 0:30:30
|
|
|
|
ivanchica
|
Moja beba ima 44 dana i od juce sam primetila da ima sluzi u stolici. Hranim je nanom 1, do sada je lepo napredovala ali je od juce jako nervozna, poremetila je san i svo vreme se trza u snu. Jako brinem, ima li jos neko slicna iskustva ili savet?
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 16:46:51
|
|
|
|
buhla
|
Pavle vec treci dan nema stolicu a samo prducka! Da li da mu dam onaj caj od komoraca koji je za grcice ili kim u prokuvanoj vodi il kamilicu il da sacekam jos koji dan?
< Poruku je uredio buhla -- 22.7.2010 16:47:53 >
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:25:43
|
|
|
|
buhla
|
ja mu napravila caj od komoraca ali nije hteo da pije... jos nije kakio a prducka za medalju
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:27:25
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: buhla ja mu napravila caj od komoraca ali nije hteo da pije... jos nije kakio a prducka za medalju daj mu kamilicu
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:28:01
|
|
|
|
choopa choops
|
buhla a da probas sa kamilicom?
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:29:41
|
|
|
|
lanajelena
|
ali slatku
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:31:27
|
|
|
|
buhla
|
hvala vam, probacu sutra! vidim da se muci, jadnicak ... mozda mi je zato ovih dana cesce na sisi, obicno tad i kaki jelena slatku kamilicu? da dodam secer?> i jle iz kesice ili onu instant?
< Poruku je uredio buhla -- 22.7.2010 22:32:19 >
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:32:13
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Buhla i kod nas se ovo desavalo 3-4 dana i naravno bila sma malo uznemirena ali tada doktorka nam je rekla do 7 dana nije nista alarmantno mada meni je to dugo, a takodze mi je rekla ako mogu i ako se neplasim mogu uzeti onaj stapic za uvo za granicnikom pre toga namazati stapic sa pavlovicevu i polako malo stavis u anus cisto kolko da ga malo izritira.ja sma tako jedan put uradila posle 4 dana cekanja da se moja mala pokaki i uspelo je cim sam malo samo stavila stapic, samo sam se okrenula a ona ko iz topa iskakise za medalju. Ali takodze mi je rekla da i ne praktikujem to non stop da radim vec bas kad je hitna situacija posle 4-5 dana. Pokusaj ako se neplasis da probas.Mozda se Pavle ukaki tada.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:34:46
|
|
|
|
Snelle
|
Ja sam ovo pitanje već jednom postavljala ali mi niko sem Mick nije odgovorio pa moram da pitam još jednom. Desava li se vašim bebama da im je stolica u vidu pene - menjala sam pelene Lani i u tom trenutku se ukakila - stolica penasta
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:47:48
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Ja sam ovo pitanje već jednom postavljala ali mi niko sem Mick nije odgovorio pa moram da pitam još jednom. Desava li se vašim bebama da im je stolica u vidu pene - menjala sam pelene Lani i u tom trenutku se ukakila - stolica penasta Nije nikad. Iako moje dijete nije nijednom u zivotu imalo tvrdu stolicu, vec je uvijek mekana na granici sa tecnom, ali pjenastu nikad nije imala. jesi li razgovarala sa pedijatrom o tome?
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:51:04
|
|
|
|
Snelle
|
Sutra ću da pozovem pedijatra
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:55:24
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Sutra ću da pozovem pedijatra dok menjas pelenu i jos kaki na to mislis...ako na to, nama se desilo neki dan, jer mama pohitala sto pre da ga presvuce, a dete jos kakilo i da bilo je penasto...pa sta ce oni jadni iskakiti nego tako nesto
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.7.2010 22:58:05
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Sutra ću da pozovem pedijatra A koliko se to cesto desava? Mozda nije hitno...sacekaj da vidis da nema jos neka mama iskustva...
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 23.7.2010 8:04:26
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: buhla Pavle vec treci dan nema stolicu a samo prducka! Da li da mu dam onaj caj od komoraca koji je za grcice ili kim u prokuvanoj vodi il kamilicu il da sacekam jos koji dan? buhla, nema potrebe da izazivaš stolicu. bebe retko imaju zatvor kakav mi zamišljamo. Beba može da kaki posle svakog podoja ili da čak 7 dana nema stolicu. Sve je to normalno. Eventualno ako prođe toliko probaj da izazoveš stolicu: daj mu slatku vodu ili namaži toplomer pavlovićevom i stavi u guzu (mada prva opcija je zdravija). Takođe, bebe u fazi intenzivnog rasta počinju ređe da imaju stolicu jer ima radtu i creva pa samim tim mogu više da prime sadržaja. Tako da se može menjati da odjednom ima ređe stolicu. Gasovi su znak da creva rade, znači pozitivan znak, pa iako ti je žao što se muči, nemoj da se nerviraš ili paničiš, sve je to normalno. Snelle, pokušavam da pokontam koliko je to penasto, ali ne znam... Nismo imali takvo iskustvo. Sve sam ti ispričala već. Ne verujem da je nešto alarmatno, možda ima zaostalog vazduha ili tako nešto... Mislim da sam već par puta napisala, mi kakimo na 2 dana ili čak na 5. Ali evo, danas je treći dan kako ima stolicu. Povezujem to sa primljenom vakcinom.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 23.7.2010 8:52:21
|
|
|
|
Iwana87
|
Nista necu da pitam,hvala New mom IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: buhla Pavle vec treci dan nema stolicu a samo prducka! Da li da mu dam onaj caj od komoraca koji je za grcice ili kim u prokuvanoj vodi il kamilicu il da sacekam jos koji dan? buhla, nema potrebe da izazivaš stolicu. bebe retko imaju zatvor kakav mi zamišljamo. Beba može da kaki posle svakog podoja ili da čak 7 dana nema stolicu. Sve je to normalno. Eventualno ako prođe toliko probaj da izazoveš stolicu: daj mu slatku vodu ili namaži toplomer pavlovićevom i stavi u guzu (mada prva opcija je zdravija). Takođe, bebe u fazi intenzivnog rasta počinju ređe da imaju stolicu jer ima radtu i creva pa samim tim mogu više da prime sadržaja. Tako da se može menjati da odjednom ima ređe stolicu. Gasovi su znak da creva rade, znači pozitivan znak, pa iako ti je žao što se muči, nemoj da se nerviraš ili paničiš, sve je to normalno.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 23.7.2010 8:57:58
|
|
|
|
buhla
|
New Mom... hvala sacekacu jos koji dan.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 23.7.2010 9:10:36
|
|
|
|
Nena81
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Ja sam ovo pitanje već jednom postavljala ali mi niko sem Mick nije odgovorio pa moram da pitam još jednom. Desava li se vašim bebama da im je stolica u vidu pene - menjala sam pelene Lani i u tom trenutku se ukakila - stolica penasta snelle meni se tj malima se stalno desavalo, narocito maleckoj, sto rece neko jednom sma pohitala da je presvucem a ona kaki li kaki bas bude penasto, to je ok dok beba doji ne moze ni da bude nesto posebno tvrda mi sda muku mucimo kako smo presli na ad formul;u stone moze da kaki pa onda par dana ok pa onda opet u krug elem moj sin kad je bio beba nije kakio po celih 10 dana i kad kaki sledeca 2 dana je samo menjanje pelena, stolica bude normalno bas kako treba pedijatar nam je rekla da on dobro iskoriscava moje mleko i da nema cime da napuni creva da ne brinem dokle god se on samo bez muke iskaki
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 10:43:14
|
|
|
|
buhla
|
juce sam skuvala Pavlu kamilicu 100ml i dodala secer. popio je umesto jedno obroka. probudio se u toku noci i kakio - proliv sad ga bas muci stomak, napreze se, bio mi skoro sat na sisi, stavila mu i termofor i sad se razmisljam da mu skuvam kamilicu samo i dam
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 12:46:19
|
|
|
|
dijana1*
|
Ja imam problem koristili smo bebelac mleko i imao je jake grcice i kaka je uvek bila zuta ali mnogo tvrda i suva pa smo presli na novalac AC espumisan kapi i dajem mu caj od kima i malo kamilice. Od juce kaki po 3-4 hrpice ako me razumete s tim st su prve 2 bas zelene i ima malo zutoga a onda na kraju izadje zuto. Ja znam ako je kaka zelena da je beba gladna ali njemu na kraju izadje zuto tako da mislim da nije gladan a i dobro jede od 130-150 ml, jel moguce da je od caja ili od ovih kapi. I dalje ima grcice ali mnogoooo manje od kada sam promenila mleko. Molim vas ako je neko imao slican problem da mi odgovori, malo me plasi sto je zeleno
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 12:52:42
|
|
|
|
Grejs
|
Moja beba takodje pije novalac ranije AC,a sada IT i AR i ista mu je takva stolica(pola zelena pola zuta nekada samo zelena nekada cisto zuta) pitala sam pedijatra rekla mi je da je to zbog gvozdja u mleku a i cajevi cine svoje,ne brini to je OK
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 12:53:01
|
|
|
|
minavb
|
Dijana, bez brige. Zelena kaka kod beba na adaptiranom mleku je normalna iz vise razloga. Ad mleka su obogacena gvozdjem pa kaka zbog toga moze biti zelena, a i ako se crevni sadrzaj duze zadrzi u crevima, oksidira i pozeleni. Zato prvo izadje zelena kaka, pa onda zuta. Inace, Novalac AC moze da izazove duze zadrzavanje crevnog sadrzaja pa je zato kaka takva. I mi smo pili AC, a sad smo presli n IT, za tvrdu kaku.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
glutensneza90kada ste poceli da uvodite gluten u ishranu?ostavite komentar,vasa iskustva!pre 6 meseci (
22%)
sa 6 meseci (
30%)
sa 8 meseci (
36%)
ostalo (
12%)
Ukupan broj glasova: 86Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!