Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.6.2010 17:58:59
|
|
|
|
eni26
|
A i ova beba przni creva posle svakog dojenja i ispusta gasove
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.6.2010 17:59:39
|
|
|
|
eni26
|
ne dojim ja jos,nemam ni bebu.. Nego snaha ne zna da li da daje vodu... beba place ,zacenjuje se,ima grceve verovatno.. Jadna maja beba.. A onako pitam za vodu,logicno je da beba pije malo...
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.6.2010 17:59:55
|
|
|
|
micketta
|
to je normalno kod tek rodjenih beba proredice joj se broj stolica jos malo
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 13.6.2010 18:08:22
|
|
|
|
eni26
|
Hvala ,ali meni je zao kad place Imam osecaj da ce izgubiti glas i da ce se ugusiti hehe brine tetka
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 14.6.2010 10:39:37
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: eni26 A i ova beba przni creva posle svakog dojenja i ispusta gasove I moja beba je redovno kakila, i sad odjednom jedan dan nista do juce ujutru i sad opet nista ...evo iscekujemo a stalno prducka! Od cega to moze biti, je li od necega sto ja jedem ima zatvor? Inace ja mojoj bebi dajem posle svakog podoja malo caja ili vodice da ispere usta da se ne bi stvarao Sor!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 14.6.2010 10:46:55
|
|
|
|
Pilence81
|
Anck,mislim da ima zatvor od Espumisan kapi jer mi se cini da joj njih dajes protiv grceva,mi smo imali isti problem,od kad joj dajem Nurse sirup nema grceve i kaki svaki dan,
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 14.6.2010 11:15:21
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne dajem joj kapi vec par dana , a i kad sma joj davala nije imala problema sa stolicom
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 14.6.2010 11:18:18
|
|
|
|
Grejs
|
Mi smo imali problem sa ka-ka onda smo presli na Novalac IT i sve je bilo u redu,medjutim od kako je poceo mnogo da bljucka presli smo na Novalac AR i a IT pije samo nocu(tada ne bljucka) i opet dosli u situaciju da ne kaki po nekoliko dana a napreze se po ceo dan.Pre tri dana pocela sam ujutru da mu u mleko stavljam kesicu bebibion-a i jupiiiiiiiii dete kaki svako jutro!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.6.2010 22:36:06
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ovako mi reci pedijatar Normalno je da beba kaki 7 puta dnevno a normalno je i jednom u nedelju dana Moja bebana jos uvek nije kakila vec 4 dan ( a samo je dojim)
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 16.6.2010 22:40:48
|
|
|
|
New Mom
|
Anck, i mi najčešće ne kakimo po 4 dana. Ako je stolica iste boje i gustine kao i inače, totalno je OK. A sada smo npr. izređali 5 dana, pa 3 nismo imali, pa sad opet uzastopce dva dana.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 11:40:52
|
|
|
|
maslinica
|
anck, probaj sa slatkom kamilicom da ju proteras, ako se napinje jadna a ne ide. meni petar po novom, zadnjih par dana kaki samo jednom ujutro i to otprilike u isto vreme, e sad interesuje me...ima bas mnogo, cak ga preko ruke saperem ima onako susama, ali je ko kremasto. primetila sam da je kremasto kad su grcici aktualni, cim malo popuste onda je sve opet kao pre... da li vase bebe imaju kad kremstu stolicu? i da nasa je bas zuta, zuta...tako da ne brinem da je gladan..
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 11:45:16
|
|
|
|
lanajelena
|
mmmm...krem ...Anck i moj kaki svaki treci dan tako da je sve to u redu,Lana mi je bila jos gora kakila na 6 dana pa sam joj ponekad stavljala mini klizmu kad vidim da se bas pati...nego meni Dusan da li sto ne kaki cesto ima vise narandzasto zutu nego cisto zutu
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 12:18:47
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa da jadnica se napreze a nista...cujem joj i creva kako kako zauvijaju nekad pa prducka i to je sve... a ta klizma ima u apoteci.. ima li to neki naziv ili sl?
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 17.6.2010 12:19:09 >
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 12:59:03
|
|
|
|
maslinica
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pa da jadnica se napreze a nista...cujem joj i creva kako kako zauvijaju nekad pa prducka i to je sve... a ta klizma ima u apoteci.. ima li to neki naziv ili sl? mozda da pre klizme probas slatku kamilicu? mislim cisto je lakse za bebilija, a radi provereno! 100ml vode, mala kasikca secera i kesicu od kamilice umocis 2, 3 puta u vodu i daj joj da popije!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 13:35:02
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pije ona kamilicu od druge nedelje jedino sto j ne stavljam secer
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 14:01:08
|
|
|
|
micketta
|
masiraj joj stomacic u smeru kazaljke na satu jedno 15 minuta neprekidno mozda nece odmah kakiti, ali ce sigurno pomoci za rad creva
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 17:50:56
|
|
|
|
maslinica
|
slatka kamilica proterava, a mozes masirati jastucice ispod prstica na nnogicama, taj deo potice rad debelog creva, tako su mi rekli na halo beba, kad sam zvala da pitam za grcice. i onda rece da masiram trbu i taj deo, pokusaj:)
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 18:13:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hvala na savetima prokusacu sigurno
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 17.6.2010 18:34:55
|
|
|
|
Grejs
|
Ja sam svom bebcu olaksala ka-ka otkad mu dajem bebibion-probiotik kaki svaki dan a i stomak ga vise ne muci,moze da se rastvori u vodi caju ili mleku.Za klizmice mi je dr rekla da izbegavam samo ako je proslo vise od sedam dana da onda moze jer ako im se cesce stavlja moze da im se olabavi misic i onda vise nece imati kontrolu nad praznjenjem ni kasnije.
< Poruku je uredio Grejs -- 17.6.2010 18:37:30 >
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.6.2010 10:38:59
|
|
|
|
Unica
|
Una nekad kaki svaki dan a najcesce svaka 3 dana ali sam primetila da joj je stolica bas gusta i braonkasta poslednja 2 puta. pre je kakila istotakona 3 dana ali ne ovako gusto. ja jedem isto sto i pre. jedino sto se promenilo je sirup Nursey koji joj dajem poslednjih par dana. jel zna neko zasto joj je tako gusta stolica i da li da brinem???
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.6.2010 10:42:36
|
|
|
|
lanajelena
|
Unice nama je nekako narandzasta,kada sam pitala udz rekli to si ti nesto pojela,medjutim uvek je takva kad ne kaki dva dana
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.6.2010 10:48:36
|
|
|
|
Unica
|
i ja sve mislim da je boja takva jer stoji dugo u crevima. jedem sve isto. mozda od paradajza, njega jedem svaki dan. una od kad samo doji (od nesto manje od 3nedelje) ima boje senfa stolicu, nekad narandzastu, a sad vuce na braon. davali smo stolicu na analizu i sve je ok. mene brine sto je gusto, kao da jede cvrstu hranu. onako kasasto, kremasto, ne znam kako da opisem.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.6.2010 10:54:59
|
|
|
|
lanajelena
|
i ja sam mislila da je od paradajza p ga nisam jela neko vreme ali opet isto i kod nas je tako kremasta bas gusta,jedva ga izbrisem
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.6.2010 12:49:58
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I kod moje beb je bila zlatno zuta ikad je kakala svaki dan, sad kaki na 5 dana i kaka je gusca i braonkasta!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 22.6.2010 12:53:33
|
|
|
|
lanajelena
|
znaci ustanovili smo kad ne kake par dana malo je gusce i tamnije ...sta ce nam pedijatri
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Mrsavljenje posle porodjajaSta preporucujete kao najbolju metodu?dijeta (
38%)
set_nja (aktivnosti) (
49%)
kreme za zatezanje i sl. (
0%)
nesto drugo(navesti sta) (
13%)
Ukupan broj glasova: 47Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!