Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 13:10:45
|
|
|
|
dijana1*
|
Dok je pio bebelac bas je tesko kakio i uvek je bila zuta, zato sam se sada zabrinula jer je novalec mnogo lakse mleko, bebelac samo peni i tesko ga pije. I ja sam pomislila ili je od caja ili je dugo stajalo u crevima pa se cisti. Hvala vam puno
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 13:51:39
|
|
|
|
Netke
|
Mi koristimo Aptamil Prematil HA - posebno obogaceno za prevremeno rodjene bebe. Ovde kosta 18 eur i moji malisani ga sliste za 4-5 dana. Je l' zna neko da li ga ima u Srbiji i koliko kosta? Malo kombinujemo sa mojim mlekom ali kako ga nemam dovoljno, pretezno piju Aptamil. Zadnja tri dana sam bolesna, pijem antibiotike i ne dojim ih ni malo, i moji blizanci (imaju nesto vise od mesec dana) drugacije reaguju. Tomislav kaki stalno, svaka 2-3 sata a Petar je tek danas kakio posle 3 dana nekakenja i to crnkasto, veoma tamno i dosta. Ne znam da li su te promene zbog toga sto su potpuno prestali da dobijaju moje mleko...sutra idem kod pedijatra pa cu da pitam. Ako neko ima slicno iskustvo, pisite:-) pozz
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 15:47:43
|
|
|
|
Daca88
|
Moj kaki samo dva puta dnevno ujutru i uvece,stolica je normalna zrnasta,zlatno zuta. A da li je ok da tako malo kaki,posto me je patronazna napenila da treba da kaki posle svakog sisanja Moja patronazna je inace izrod za sebe (pisala sam u temi o patronaznoj),ali kad bi to bilo tako, ima 8 do 10 obroka dnevno,pa bi to znacilo isti toliko broj stolica
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 15:50:11
|
|
|
|
New Mom
|
Daco, napisala sam već: normalno je da kaki 7 puta dnevno, a normalno je i da nema 7 dana stolicu. Ta patronažna je guska. Mi kakimo nekad na 2, a nekad na 5 dana. Ako se ne menja kvalitet, znači boja, miris, sve je u redu.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 15:50:57
|
|
|
|
lanajelena
|
ma kazi ti tvojoj patronaznoj da procita malo neku knjigu...uh kako sam se iznervirala kad lupetaju takve gluposti...dojena beba moze da ima 7 stolica dnevno(mislim da je sve preko toga previse) i da 7 dana nema stolicu New mom ...u isto vreme smo pisale
< Poruku je uredio lanajelena -- 25.7.2010 15:52:08 >
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 15:53:21
|
|
|
|
Daca88
|
hvala
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 25.7.2010 16:47:43
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
- Moja beba nije kakila tacno 7 dana (samo je dojim)
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.7.2010 16:48:03 >
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 19:20:04
|
|
|
|
buhla
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Danas 8 dan kako beba nije kakila ..stavila sam joj onu mini klizmu ...al su bile pune peleneeeeee da se dete vise nemuci !!!! IZVORNA PORUKA: buhla Anck jel normalno kakila ili proliv? posto sam ja Pavlu posle 5 punih dana davala kamilicu sa secerom i imao je proliv! i evo opet nema dva dana. IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pa neznam bas njoj je uvek retka stolica ali 8 dana ona sinoc plaaaceee , jadno dete se patilo a mucio je stomacic! imam jos jedno pitanje, koje boje je bilo? nama je bila braon boje... do sada je uvek bila zuckasta!
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 19:22:09
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa tako nekako zuckasto braon ..mozda vise braon ... a sto, jel braon dobro?
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 19:24:29
|
|
|
|
buhla
|
rekose mi da je normalno, posto bas nije dugo imao stolicu...
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 19:28:20
|
|
|
|
Nena81
|
a jel kaka tvrda tvrda suva il je mekana ?? to sto je braon skoro crno je samo znak da je kaka dugo stajala u crevima pa je dehidrirala, i potamnela, tako kaze nas pedijatar. jeste li pokusali sa vezbicama sto odmah dajete klizme ? mi smo imali strasnih problema kako smo krenuli sa kasicama al smo radili vezbice davala kamilicu i kad nista nije pomoglo kad se kaka zaglavila na izlasku onda smo je odveli kod dr i dali joj klizme
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 19:29:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Daca88 Moj kaki samo dva puta dnevno ujutru i uvece,stolica je normalna zrnasta,zlatno zuta. A da li je ok da tako malo kaki,posto me je patronazna napenila da treba da kaki posle svakog sisanja Moja patronazna je inace izrod za sebe (pisala sam u temi o patronaznoj),ali kad bi to bilo tako, ima 8 do 10 obroka dnevno,pa bi to znacilo isti toliko broj stolica draga daco, tvoja patronažna je kreten i već sam negde pisala da treba da je prijaviš nekome majku joj njenu.. ništa joj ne veruj
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 19:29:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Radili i vezbice i pila je kamilicu secerenu ...jadna se vec mucila, nije bila bas jaako tamna kaka!
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 20:02:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Da kopiram iz teme o Višegradskoj, možda pre dobijem odgovor: IZVORNA PORUKA: Tashke Moja kuma je trebala danas da izađe iz Višegradske, ali je nisu pustili jer beba ima tečnu i obilnu stolicu. Zar nemaju sve bebe tečnu stolicu? Porodila se u četvrtak, od juče doji bebu.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 20:08:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Taške, da budem baš opisna, iz mog jednokratnog iskustva baš i nije bila tečna stolica, više kao blato mnogo smrdljivo, maslinasto zeleno blato
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 20:53:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Luka je kakio oker vodu jako dugo, i svi su rekli da je to ok.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 20:57:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam mislila na onu baš prvu stolicu, prvih par dana, dok beba još izbacuje...hm...mekonijum valjda se tako zove, to je kod nas trajalo valjda dva-tri dana. A posle tako kao što ti kažeš.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 21:00:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ah, to ne znam, nije beba bla sa mnom prvih 5 dana. Ali i kuminoj bebi je ovo već 4ti dan, trebalo bi da je mekonijum izbačen.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 21:01:28
|
|
|
|
*Alexx*
|
Ja se te stolice uopšte ne sećam. Sve sam čekala i čekala tu zelenu blatnjavu stolicu, ali je nikako nisam videla tih prvih dana. Pretpostavljam da je Andrej to sve iskakio u porodilištu. Ali ovim ničim ne pomažem gore pomenutom problemu Jedino što znam je da nemaju sve bebe tečnu stolicu (ako isključivo doje). Mi smo prošli kroz sve boje i konzistencije.
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 21:02:29
|
|
|
|
Jeca*
|
a šta će učiniti po tom pitanju? da li rade neke analize ili samo prate?
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 21:04:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Možda će se javiti neko da me demantuje, davno je bilo i ne mogu sto posto da tvrdim, ali znam da je Neša još dva-tri dana po dolasku kući, a dva dana smo bili u porodilištu, imao zelenkastu stolicu. Ali opet, ne sećam se da je posle bila tečna nego zrnasta, mislim da tako treba da bude? A šta kažu lekari, zašto je to loše, ja mislim da je kod tako malih beba to normalno,osim ako nije baš voda
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 21:07:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Prva bebina stolica naziva se mekonijum , i ona je predstavlja sadržaj fetalnih creva . Nakon rođenja ,kada dete počne da konzumira humano mleko , stolica postepeno dobija zlatno-žutu boju i postaje grumuljičasta. Kod beba na veštačkoj ishrani - stolica je gušća, maslinasto-žućkasta, pastozna. Creva se teže prazne, posebno ako dete uopšte ne pije vodu. Pri prelasku na mešovitu hranu, naročito meso, stolica dobija braon boju i postaje formirana. Zeleno povrće i terapija preparatima gvožđa - boje stolicu zeleno. Ova boja može da se pojavi i kod gladovanja, kao i nekih crevnih infekcija. Evo nađoh ovo , valjda će vam koristiti .
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 26.7.2010 22:35:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR a šta će učiniti po tom pitanju? da li rade neke analize ili samo prate? Rekli su da će da urade neke analize.
|
|
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 27.7.2010 14:38:29
|
|
|
|
Shishica
|
Kako da znam da beba ima proliv ako joj je stolica uvek tecna...? Nesto mi je sumnjiva poslednjih dana.. nekako drugacije i gadnije smrducka.. i to sam prvi put primetila kad sam ja jela dinje i breskve.. da li je to ili da nema proliv.. Mislim da kaki kao i obicno po broju. ..
|
|
RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi 27.7.2010 14:40:32
|
|
|
|
Nena81
|
oce kaka da promeni miris kad krenu zubici od silnog balavljenja se proredi kaka i malo jace "mirise" ne bi trebalo od voca da nesto posebno odreaguje, ako ne prducka nista vise nego obicno nije nista
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Pomoc!majanenadPomozite oko muskog imena,koje je lepse?Djordje (
50%)
Sergej (
50%)
Ukupan broj glasova: 210Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!