|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
25.7.2010 13:10:45   
dijana1*
Dok je pio bebelac bas je tesko kakio i uvek je bila zuta, zato sam se sada zabrinula jer je novalec mnogo lakse mleko, bebelac samo peni i tesko ga pije.
I ja sam pomislila ili je od caja ili je dugo stajalo u crevima pa se cisti.
Hvala vam puno user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 301
25.7.2010 13:51:39   
Netke
Mi koristimo Aptamil Prematil HA - posebno obogaceno za prevremeno rodjene bebe. Ovde kosta 18 eur i moji malisani ga sliste za 4-5 dana. Je l' zna neko da li ga ima u Srbiji i koliko kosta?
Malo kombinujemo sa mojim mlekom ali kako ga nemam dovoljno, pretezno piju Aptamil. Zadnja tri dana sam bolesna, pijem antibiotike i ne dojim ih ni malo, i moji blizanci (imaju nesto vise od mesec dana) drugacije reaguju. Tomislav kaki stalno, svaka 2-3 sata a Petar je tek danas kakio posle 3 dana nekakenja i to crnkasto, veoma tamno i dosta. Ne znam da li su te promene zbog toga sto su potpuno prestali da dobijaju moje mleko...sutra idem kod pedijatra pa cu da pitam. Ako neko ima slicno iskustvo, pisite:-)
pozz

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 302
25.7.2010 15:47:43   
Daca88
Mojuser posted image kaki samo dva puta dnevno ujutru i uvece,stolica je normalna zrnasta,zlatno zuta.
A da li je ok da tako malo kaki,posto me je patronazna napenila da treba da kaki posle svakog sisanjauser posted image Moja patronazna je inace izrod za sebeuser posted image (pisala sam u temi o patronaznoj),ali kad bi to bilo tako,user posted image ima 8 do 10 obroka dnevno,pa bi to znacilo isti toliko broj stolicauser posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Netke)
Direktna veza do poruke: 303
25.7.2010 15:50:11   
New Mom
Daco, napisala sam već: normalno je da kaki 7 puta dnevno, a normalno je i da nema 7 dana stolicu. Ta patronažna je guska.
Mi kakimo nekad na 2, a nekad na 5 dana.
Ako se ne menja kvalitet, znači boja, miris, sve je u redu.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 304
25.7.2010 15:50:57   
lanajelena
ma kazi ti tvojoj patronaznoj da procita malo neku knjigu...uh kako sam se iznervirala kad lupetaju takve gluposti...dojena beba moze da ima 7 stolica dnevno(mislim da je sve preko toga previse) i da 7 dana nema stolicu

New mom user posted image  ...u isto vreme smo pisale user posted image

< Poruku je uredio lanajelena -- 25.7.2010 15:52:08 >

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 305
25.7.2010 15:53:21   
Daca88
user posted image user posted image user posted image
hvala

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 306
25.7.2010 16:47:43   
Anck Su Nmaun
  1. Moja beba nije kakila  tacno 7 dana user posted image   (samo je dojim)

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.7.2010 16:48:03 >

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 307
26.7.2010 19:20:04   
buhla
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Danas 8 dan kako beba nije kakila ..stavila sam joj onu mini klizmu ...al su bile pune peleneeeeee  da se dete vise nemuci !!!!

IZVORNA PORUKA: buhla

Anck jel normalno kakila ili proliv? posto sam ja Pavlu posle 5 punih dana davala kamilicu sa secerom i imao je proliv! i evo opet nema dva dana.

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Pa neznam bas njoj je uvek retka stolica  ali 8 dana ona sinoc plaaaceee , jadno dete se patilo a mucio je stomacic!

imam jos jedno pitanje, koje boje je bilo?
nama je bila braon boje... do sada je uvek bila zuckasta!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 308
26.7.2010 19:22:09   
Anck Su Nmaun
Pa tako nekako zuckasto braon ..mozda vise braon ...  a sto, jel braon dobro?

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 309
26.7.2010 19:24:29   
buhla
rekose mi da je normalno, posto bas nije dugo imao stolicu...

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

Direktna veza do poruke: 310
26.7.2010 19:28:20   
Nena81
a jel kaka tvrda tvrda suva il je mekana ??

to sto je braon skoro crno je samo znak da je kaka dugo stajala u crevima pa je dehidrirala, i potamnela, tako kaze nas pedijatar.
jeste li pokusali sa vezbicama sto odmah dajete klizme ?
mi smo imali strasnih problema kako smo krenuli sa kasicama al smo radili vezbice davala kamilicu i kad nista nije pomoglo kad se kaka zaglavila na izlasku onda smo je odveli kod dr i dali joj klizme

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 311
26.7.2010 19:29:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Daca88

Mojuser posted image kaki samo dva puta dnevno ujutru i uvece,stolica je normalna zrnasta,zlatno zuta.
A da li je ok da tako malo kaki,posto me je patronazna napenila da treba da kaki posle svakog sisanjauser posted image Moja patronazna je inace izrod za sebeuser posted image (pisala sam u temi o patronaznoj),ali kad bi to bilo tako,user posted image ima 8 do 10 obroka dnevno,pa bi to znacilo isti toliko broj stolicauser posted image

draga daco, tvoja patronažna je kreten i već sam negde pisala da treba da je prijaviš nekome majku joj njenu..
ništa joj ne veruj

(odgovor članu Daca88)
  Direktna veza do poruke: 312
26.7.2010 19:29:49   
Anck Su Nmaun
Radili i vezbice i pila je kamilicu secerenu ...jadna se vec mucila, nije bila bas jaako tamna kaka!

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 313
26.7.2010 20:02:29   
Anoniman
Da kopiram iz teme o Višegradskoj, možda pre dobijem odgovor:

IZVORNA PORUKA: Tashke

Moja kuma je trebala danas da izađe iz Višegradske, ali je nisu pustili jer beba ima tečnu i obilnu stolicu.  Zar nemaju sve bebe tečnu stolicu?   

Porodila se u četvrtak, od juče doji bebu.

Direktna veza do poruke: 314
26.7.2010 20:08:26   
Anoniman
Taške, da budem baš opisna, iz mog jednokratnog iskustva baš i nije bila tečna stolica, više kao blatouser posted image mnogo smrdljivo, maslinasto zeleno blatouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 315
26.7.2010 20:53:44   
Anoniman
Luka je kakio oker vodu jako dugo, i svi su rekli da je to ok. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 316
26.7.2010 20:57:01   
Anoniman
Ja sam mislila na onu baš prvu stolicu, prvih par dana, dok beba još izbacuje...hm...mekonijumuser posted image valjda se tako zove, to je kod nas trajalo valjda dva-tri dana. A posle tako kao što ti kažeš.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 317
26.7.2010 21:00:48   
Anoniman
Ah, to ne znam, nije beba bla sa mnom prvih 5 dana. Ali i kuminoj bebi je ovo već 4ti dan, trebalo bi da je mekonijum izbačen. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 318
26.7.2010 21:01:28   
*Alexx*
Ja se te stolice uopšte ne sećam. Sve sam čekala i čekala tu zelenu blatnjavu stolicu, ali je nikako nisam videla tih prvih dana. Pretpostavljam da je Andrej to sve iskakio u porodilištu.
Ali ovim ničim ne pomažem gore pomenutom problemu user posted image Jedino što znam je da nemaju sve bebe tečnu stolicu (ako isključivo doje). Mi smo prošli kroz sve boje i konzistencije.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 319
26.7.2010 21:02:29   
Jeca*
a šta će učiniti po tom pitanju? da li rade neke analize ili samo prate?

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 320
26.7.2010 21:04:28   
Anoniman
Možda će se javiti neko da me demantuje, davno je bilo i ne mogu sto posto da tvrdim, ali znam da je Neša još dva-tri dana po dolasku kući, a dva dana smo bili u porodilištu, imao zelenkastu stolicu. Ali opet, ne sećam se da je posle bila tečna nego zrnasta, mislim da tako treba da bude?
A šta kažu lekari, zašto je to loše, ja mislim da je kod tako malih beba to normalno,osim ako nije baš vodauser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 321
26.7.2010 21:07:36   
Anoniman
Prva bebina stolica naziva se mekonijum , i ona je predstavlja sadržaj fetalnih creva . Nakon rođenja ,kada dete počne da konzumira humano mleko , stolica postepeno dobija zlatno-žutu boju i postaje grumuljičasta. Kod beba na veštačkoj ishrani - stolica je gušća, maslinasto-žućkasta, pastozna. Creva se teže prazne, posebno ako dete uopšte ne pije vodu. Pri prelasku na mešovitu hranu, naročito meso, stolica dobija braon boju i postaje formirana. Zeleno povrće i terapija preparatima gvožđa - boje stolicu zeleno. Ova boja može da se pojavi i kod gladovanja, kao i nekih crevnih infekcija.

Evo nađoh ovo , valjda će vam koristiti .

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 322
26.7.2010 22:35:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

a šta će učiniti po tom pitanju? da li rade neke analize ili samo prate?

Rekli su da će da urade neke analize.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 323
27.7.2010 14:38:29   
Shishica
Kako da znam da beba ima proliv ako joj je stolica uvek tecna...? Nesto mi je sumnjiva poslednjih dana.. nekako drugacije i gadnije smrducka.. i to sam prvi put primetila kad sam ja jela dinje i breskve.. da li je to ili da nema proliv..
Mislim da kaki kao i obicno po broju. ..

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 324
27.7.2010 14:40:32   
Nena81
oce kaka da promeni miris kad krenu zubici
od silnog balavljenja se proredi kaka i malo jace "mirise"
ne bi trebalo od voca da nesto posebno odreaguje, ako ne prducka nista vise nego obicno nije nista user posted image

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Pomoc!
majanenad

Pomozite oko muskog imena,koje je lepse?

Djordje (50%)

Sergej (50%)

Ukupan broj glasova: 210

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here