Nena81 -> RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi (4.6.2010 18:16:10)
|
Jao muke nase danas, malecka ne moze da kaki, od juce se tako napinje cvili..uzas kako se muci. Ja je danas pred popodnevno spavanje skinem i opet masiram stomacic, deo oko a.otvora kad ona se napinje da kaki, ja joj skupim nogice prema stomaku i lepo dole vidim koliko joj se cmar otvorio al kaka nemoze da izadje jer je tvrda i veceg precnika od a.otvora. Pokusala ja da malo razvucem al joj crveno sve i ja sta cu u kola i kod dr u DZ. Ona kaze da je malo povredjeno crevo, pocela da se "cepa" koliko joj je dehidrilala stolica od stajanja, dala nam Mikrolax laksativni gel i uput za institut , za slucaj da ne kaki od njega mora na ispiranje. Dusa me zabolela. Ali na srecu kakila je od tog gela , uz ogroman napor i vrisku, ali uspeli smo nesto da izbacimo. Za negu tog dela i malo unutra , dala nam je acid borici i vazelin. Ali poenta cele price je da mojoj maleckoj ne prija Humanino mleko, od novalaca kaki superiska, ali ja nisam bila sigurna da li je zatvor posledica mleka ili pirincanih pahuljica, zato sam joj ponovo vratila humanu u ishranu.
|
|
|
|