New Mom -> RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi (23.7.2010 8:04:26)
|
IZVORNA PORUKA: buhla Pavle vec treci dan nema stolicu a samo prducka! Da li da mu dam onaj caj od komoraca koji je za grcice ili kim u prokuvanoj vodi il kamilicu il da sacekam jos koji dan? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley24.gif[/image] buhla, nema potrebe da izazivaš stolicu. bebe retko imaju zatvor kakav mi zamišljamo. Beba može da kaki posle svakog podoja ili da čak 7 dana nema stolicu. Sve je to normalno. Eventualno ako prođe toliko probaj da izazoveš stolicu: daj mu slatku vodu ili namaži toplomer pavlovićevom i stavi u guzu (mada prva opcija je zdravija). Takođe, bebe u fazi intenzivnog rasta počinju ređe da imaju stolicu jer ima radtu i creva pa samim tim mogu više da prime sadržaja. Tako da se može menjati da odjednom ima ređe stolicu. Gasovi su znak da creva rade, znači pozitivan znak, pa iako ti je žao što se muči, nemoj da se nerviraš ili paničiš, sve je to normalno. Snelle, pokušavam da pokontam koliko je to penasto, ali ne znam... Nismo imali takvo iskustvo. Sve sam ti ispričala već. Ne verujem da je nešto alarmatno, možda ima zaostalog vazduha ili tako nešto... Mislim da sam već par puta napisala, mi kakimo na 2 dana ili čak na 5. Ali evo, danas je treći dan kako ima stolicu. Povezujem to sa primljenom vakcinom.
|
|
|
|