RE: procedura za VTO preko fonda (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

pari -> RE: procedura za VTO preko fonda (11.6.2013 7:42:23)

IZVORNA PORUKA: mina@

Devojke,
koliko se ceka u Frontu na poziv za VTO posle prolaska komisije, kakva su vasa iskustva????

i ja se ovo pitam...Ja sam prošla komisiju 17.04. Zvala sam i NF i Nemanjinu, kažu da će javiti u roku od 6 meseci...tako da čekanje... Plus kažu da su kapaciteti prilično popunjeni...ja sam zaokruila privatnike, ali su mi rekli da sve raspoređuju na NF i Višegradsku (obično tamo gde si prošla komisiju)...
Ako neko sazna nešto, javite...

pari -> RE: procedura za VTO preko fonda (18.6.2013 6:39:52)

juče su me zvali i iz fonda i iz narodnog fronta da mi kažu da dođem na kosnultacije u narodni front... Kažu da su kapaciteti kod privatnika popuinjeni još u februaru i da je za sad to to...svi se raspoređuju u narodni front i višegradsku...

margom -> RE: procedura za VTO preko fonda (23.6.2013 14:25:44)

Imam jedno pitanje.....posto je jedna od indikacija za VTO los spermogram kod muskog partnera, kako se to resava u samom procesu VTO o trosku drzave....da li ih po potrebi vade punkcijom testisa ili biopsijom? Kako se onda prolazi drugostepena komisija, jer ocekujem da kod muskaraca kod kojih se samo punkcijom moze doci do spermatozoida, to nece raditi na sred drugostepene komisije.....

Snekile7 -> RE: procedura za VTO preko fonda (3.7.2013 9:46:06)

Devojke, jel zna neka nesto o Visegradskoj, jel dobila neka poziv i pismo ovih dana, rekli su da su poceli zvati? Kako kod njih to sve ide, sta pise u pismu?

plačljiva -> RE: procedura za VTO preko fonda (3.7.2013 15:04:39)

Snekile odgovorila sam ti na temu VTO...[sm=smiley1.gif]

anasrce -> RE: procedura za VTO preko fonda (4.7.2013 11:03:36)

Devojke u fazi sam prikupljanja papira za VTO preko drzave..
Imam pitanje..

Ginekolog mi je dala uput za prvostepenu komisiju na kome pise da me upucuje zdrav. ustanovi Narodni front, komisiji za VTO..

Jel to pravi uput za Nemanjinu?[sm=zmeden.gif]

Maraj -> RE: procedura za VTO preko fonda (4.7.2013 13:41:05)

ja koliko znam mada sam i ja u fazi prikupljanja
prvostepena ti je u Nemanjinoj, a drugostepena ti je Front

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (5.7.2013 18:58:37)

Devojke,volela bih da mi neka koja ima vremena objasni malo detaljnije kako ide procedura što se tiče KC Niš,od dana kad kreneš sa sakupljanjem uputa za analiza pa sve do bockanja. Socijalno pa klinika ili obrnuto,dr mi je rekla kad sakupim analize da će sve detaljno da mi objasni ali ja bih volela da znam sve unapred.

tonja -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 14:51:22)

Jole,
evo,koliko se ja secam detalja,jer ponesto sam i zaboravila:
ja sam februara 2010 otisla kod dr u dz po upute.Trebalo mi je otprilike mesec dana da uradimo sve analize.Secam se da sam brzo nakon komisije u socijalnom dosla na red na komisiju u KC.To u socijalnom je nekako pro forme.Pocetkom marta sam bila prvi put na komisiji u KC.Secam se da je bila uzasna guzva i da smo izgubili ceo dan tamo.Na kraju su me vratili,jer nisam imala uradjen hsg.Krajem tog meseca sam radila hsg i krajem aprila bila ponovo na komisiji.Mislila sam da cemo biti na programu za juni,ali su nas ostavili za kraj avgusta.Pocetkom jula sam sejavila i rekla im da sam dobila da bi mi dali kontracepciju.Pila sam za redom dve kutije.19.8. sam krenula sa bockanjem,2.9. mi je bio embriotransfer.punkcija tri dana pre toga.13.9. beta 166.Sada imam jednog divnog decaka nemirka....Eto,toliko od mene...Zelim ti isti ili slican scenario.Ja sam bila zadovoljna i uspelo mi je iz prve,veruj u to i bice sve O.K.

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 16:38:40)

Tonja baš ti hvala,lepo je to čuti [sm=smiley31.gif]
Ko ti je radio od niških dr? A kad sakupim analize onda prvo moja dr treba da mi da neku potvrdu koju ja prilažem u socijalno,jel sam dobro razumela? Mislila sam tamo da tražim vezu da se ubrza ali eto kažeš da je brzo. Ispada da se najduže čeka za drugostepenu komisiju na klinici? Jel te oni zovu da jave ili se ti interesuješ pa zoveš?
Puna sam pitanja,izvini [sm=smiley36.gif]

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 16:58:12)

Jole za sve analize uzimas uput za tebe od ginekologa i za muza od dr opste prakse. Kad budes ganjala te upute uzmi odmah i uput za uz i spermogram za drugostepenu da ti overe u socijalnom. Ja sam sve osim AMH radila na uput,i nisam placala. A ta potvrda sto pitas je obican izvestaj da imas prikupljenu svu potrebnu medicinsku dokumentaciju i da ispunjavas uslov za vto preko fonda. Kad skupis sve papire odneses tvojoj dr da pogleda i to je to. A za vezu ti je bolje da ganjas nekoga u komisiji u KC jer tamo znaju da prave zastoj,a u socijalnom se sve zavrsava isti dan.

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 17:01:32)

Ti zoves da zakazes drugostepenu 7-10dana od kad prodjes prvostepenu,reci ce ti u socijalnom kada da zoves.

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 17:46:27)

Štetice sad mi je jasnije,hvala draga [sm=bravo.gif]
Kad ti krećeš bože zdravlje [sm=smiley31.gif]

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 17:56:11)

Od juce sam na Mikroginonu a sledeci ciklus stimulacija i postupak. Kraj jula-pocetak avgusta prve bocke,na kratkom sam protokolu,tako da ce u avgustu biti sve gotovo.

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 18:04:38)

Super,baš brzo [sm=bravo.gif]
Za muža ćemo najverovatnije privatno da uradimo spermogram i spermokulturu,da li mu pored toga treba još neki uput?

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 22:18:26)

Sa sajta RZZO:
1. oba partnera:
Bakterije,hlamidija,mikoplazma,ureaplazma(brisevi)
HbsAg,HCV,HIV,VDRL-serologija
2.zenski partner:
Hormonsko ispitivanje od 2-4dc:
FSH,LH,E2,Pg,Prolaktin,TSH,T3,T4,AMH,Toxoplasma gondii,Rubella-serologija,Papanikolau,Kolposkopija,ultrazvuk vaginalnom sondom. Nalaz od HSG,histeroskopija ili laparoskopija(ako je nesto od toga radjeno),IUI fotokopiju izvestaja.
3. Muski partner SPERMOGRAM.
Brisevi vaze 3 meseca,hormoni 6 a sve ostalo 1god.
Kad sam se raspitivala za ovo privatno je kostalo oko 35000,a sa uputom se neplaca nista,mi smo sve odradili u Zavodu za javno zdravlje,hormone u bolnici jedino sam AMH platila 2100. Na upitima za tebe je sifra N97 a ta muza N46.

tonja -> RE: procedura za VTO preko fonda (6.7.2013 22:39:01)

Draga Jole,
Eto Stetica je bila brza,pa ti je sve rekla.Sto se tice mene ja nisam bila Miticev pacijent,pa me je uzeo dr Bata,bio je ok,radio mi je hpunkciju i hsg pre toga,a na embriotransferu je bio bolestan,pa mi je et radio Mitic,ali uz pomoc dr Kopitovic koja je tada bila tu .Mislim da je najvaznije da mislis pozitivno i sve ce biti u redu

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (8.7.2013 16:04:32)

Štetice hvala puno na detaljima,skroz sam neupućena,pa sad počinjem polako da hvatam konce.
Tonja meni će da radi dr Jasmina,jer me i ovako vodi pa sam zbog toga malo opuštenija jer me ipak poznaje pa računam da će da mi bude lakše. Samo sam je to pitala da se ne desi da mi dodele nekog drugog,ali ona kaže da se sami izjašnjavamo za doktora i to bude to.
Baš mi je drago što ti je uspelo iz prve [sm=bravo.gif]

*Maki* -> RE: procedura za VTO preko fonda (8.7.2013 20:59:19)

Jole sama biras doktora kada budes isla na komisiju,ne brini za to,to je licno tvoj izbor.Svi su super,zbog guzve se radi ubrzano ali uvek odgovaraju na svako pitanje,jako su ljubazni svi i lekari i sestre.Svi rade timski,tako da uvek na pregledima bude bar 2 doktora,punkciju radi doktor za kojeg se opredelis kao i embriotransfer ali su na embriotransferu prisutni svi i svi prate.Odlican su tim,ja sam odusevljena [sm=smiley1.gif] Zelim ti da sto pre udjete u postupak,samo se prepusti njima i opusti se.[sm=smiley31.gif] Ako ti treba bilo kakva informacija a da mogu da pomognem,poslaji mi p.p.

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (9.7.2013 12:20:34)

Maki [sm=smiley31.gif] tek ću da te davim privatnim porukama [sm=smiley36.gif]
Mislim da ću sve analize da radim privatno,da bih ubrzala,ako je moguće. Nego zaboravila sam da pitam doktorku da li priznaju analize iz privatnih laboratorija,za spermogram znam da je poželjno tamo da se radi a ne državno,a za ostalo ne znam? Sve bih radila u Humanu,za sad nisam imala problem s njima što se tiče validnosti.

tonja -> RE: procedura za VTO preko fonda (10.7.2013 15:11:40)

Jole,
mozes slobodno i meni da saljes pp ako imas pitanja.Nisam bas toliko cesto na RR zbog nedostatka vremena(videces uskoro kad dodje bebac),ali cu se truditi da odgovorim sto pre.Znam da mnogo znaci da si u kontaktu sa nekim koje sve to vec prosao.Nemoj samo da slusas neke negativne komentare vezane za KC Nis,jer verujem da svuda ima i uspeha i neuspeha i dobrih i losih lekara i ljubaznih i neljubaznih,ali ako mislis negativno sve ode naopako.Sto se mene tice ja imam lepo iskustvo i verujem da ce i tebi biti tako.Za Jasminu sam cula da je dobra.Meni Mitic nije bas nesto simpatican,ali Boze moj ima onih koji misle i suprotno...Ja sam radila sve analize u higijenskom,ali sam imala jedno lose iskustvo tako da bas i nisam poverljiva.Naime,sve je bilo O.K. i kod mene i kod supruga(nema nikakvih bestija) da bi zadnji nalaz koji smo uzeli potvrdio da on ima klamidiju.Doktorka iz DZ je htela da nam da silne neke antibiotike da pijemo sigurno dve tri nedelje i to bi nam znacajno odlozilo vto,medjutim meni je tu nesto bilo sumnjivo,pa smo ponovili bris u Neolabu i cak uzeli i nalaz krvi koji je potvrdio da on nikada nije imao klamidiju.Mozes misliti.Na kraju se ispostavilo da su im reagensi bili neispravni i da su vecini ljudi rekli da imaju tu bestiju.Haos.Znaci,prihvataju nalaze i od privatnika,ali ti pitaj za svaki slucaj,jer stalno nesto menjaju.Ovo sam ti napisala cisto da znas ako ti ne daj Boze neki nalaz bude los obavezno proveri na drugom mestu.

pozdrav
Tonja

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (10.7.2013 17:09:37)

Tonja hvala ti puno što nalaziš vremena da pomogneš [sm=smiley31.gif] Baš mi znači. Znam kakvi su kod nas u KC,radila sam dve IUI i stalno idem kod dr Jasmine,malo tu malo privatno. Sve u svemu,retko sam se osećala ko čovek. Ipak,odlučila sam se za njih,naravno i zbog besplatnog pokušaja a najviše zbog Jasmine,i naša Maki je puna pozitivnog iskustva i čeka blizance [sm=sloncek.gif] Daću im šansu,nadam se najboljem. Idem na more,treba mi malo odmora i posle toga se bacam u akciju. Naoružala sam se strpljenjem [sm=smiley1.gif]
Što se tiče analiza,još negde sam čula da su pogrešili u higijenskom,užas. Pokušaću da hormone uradim državno a ostalo sve privatno.

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (11.7.2013 9:46:17)

Jole razlikka u cekanju rezultata drzavno-privatno je 2-3 dana. Brisevi oko 5 dana se cekaju,virusi 7-10 dana,hormoni isti dan,Amh 2-3 dana,papa i kolposkopija 20-30dana. To je u drzavnim. Papa i kolposkopija vaze 1god,tako da ako imas rezultat u okviru toga nemoras ponavljati. U principu u jednom ciklusu skupis sve potrebne rezultate. Ja bih to odradila drzavno jer mi je bzv baciti 300e ako nemoras,a nedaj boze da nesto nebude ok ponoviti privatno.

*Maki* -> RE: procedura za VTO preko fonda (11.7.2013 9:55:18)

Naravno Jole,kazem ti bilo sta da ti treba tu sam!
Kao sto Tonja kaze, svako ima neko svoje misljenje i razlicitih iskustva sa lekarima, ja sam u drugu vto krenula sa istina malo manje euforije i malo manje optimizma, nisam ocekivala kao u prvoj da mi se pruzi ne znam kakva paznja jer je to zaista u ovom slucaju nemoguce jer je velika guzva,sve se radi nekako sto ono kazu kao na pokretnoj traci ali se vidi njihov veliki trud ne da budu ljubazni prema tebi,da te maze i paze,ne u tom smislu,vec u smislu uspesnosti vto. Meni se to jako dopalo. Nisam ja bila tretirana ne znam kako,ali uvek kada sam pitala dobijala sam odgovor,zapravo nisam mnogo ni pitala vec radila kako kazu,i jedino mi je bio bitan ishod. Grupa zena u kojoj sam bila je bila fenomenalna,to me je zapravo najvise i drzalo pozitivnom. Ali svi su bili stvarno ok koliko se moze u takvim situacijama.Ne treba zapravo nista previse licno shvatati,vec samo gledaj na svoj cilj.

Tonja me podsetila na problem na koji sam i ja naisla kada sam predavala analize za komisiju. Kandida! Uvek su mi brisevi bili sterilni,sve ok,bas tada kad ne treba kandida. Pre toga mi je radjena vto i imala sam jaku stimulaciju sto mi je srozalo imunitet i dovelo do toga. Probala sam sa antibiotikom,nista. On samo moze da pogorsa stvari. Onda sam objasnila na prvoj komisiji o cemu se radi,imala sam srecu sto su ljudi razumeli.Pre toga sam pitala u KC Nis doktora sta da radim,rekao je da kandida ne smeta u ovom slucaju,da podizem imunitet pa da proverim posle nekog vremena. Na prvoj komisiji su me pustili. Pila sam vitamine Prenatal,hranila se zdravije i kada sam posle nedelju dana od poslednje analize proverila ponovo,sve je bilo ok. Tako da sam vec za drugu komisiju imala i taj rezultat uredan,mada ne bi pravili problem i da nije bio.

Ne znam Jole sta da ti kazem oko analiza i gde da ih radis,ali ja mislim da je sve to isto. Malo se pomucis dok ih prikupis,ali bitno da je sve ok.Ja znam za primere gde u privatnoj laboratoriji te podloge nisu bile sterilne pa su i rezultati bili ko zna ciji,nerealni.Sve to zavisi ko radi i kako radi,bilo da je drzavna bilo da je privatna ustanova. Ne znam,toodluci sama.

Bice sve ok,ja ti to od srca zelim dušo [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Jole84 -> RE: procedura za VTO preko fonda (11.7.2013 11:46:57)

Mnogo vam hvala drugarice! [sm=smiley31.gif] [sm=smiley27.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>