RE: procedura za VTO preko fonda (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

jess021 -> RE: procedura za VTO preko fonda (26.3.2013 10:41:56)

IZVORNA PORUKA: degu

Išla danas po upute, nadala sam se da ću dobiti sve za NS i da neću plaćati ništa. Oni mi dali za našu bolnicu, samo brisevi Hlamidija, mikoplazma, ureoplazma koštaju 2500 [sm=zmeden.gif] ja ne znam jel ima još negde to da toliko plaćaš sa sve uputom. Za viruse sam dobila kod nas na transfuziji, to tek ostaje da vidim jel se plaća, ako se plaća, ima da mi daju uput za NS, pa da sam htela da plaćam radila bih državno. Ultrazvuk im je 100 dinara, a papa 200. To nije puno al nije mi jasno da u državnoj ustanovi sa sve uputom, opet sve plaćaš.

Ne mogu da verujem da u drzavnoj toliko kostaju nalazi, ali i meni su u dz sad kad sam radila za VTO hteli da naplate, ali nasa sifra je mislim ista kao i za trudnice, tako da ne placamo nista. Naglasi da je to za VTO.

degu -> RE: procedura za VTO preko fonda (26.3.2013 10:56:15)

E tako je da ne veruješ. Svugde mi piše šifra N 97, al džaba. Moram da se raspitam za refundaciju. Nije to nešto mnogo para, al brisevi će mi isteći, moraću opet da ih radim, pa neću svaki put da im plaćam. Navodno nemaju reagense, pa se to naplaćuje da bi se obezbedio taj potrošni materijal...a sve i da dobijem uput za NS, ne isplati mi se jer tamo moram opet privatno da izvadim da bi odnela na higijenski i dođe mi na isto.

jess021 -> RE: procedura za VTO preko fonda (26.3.2013 11:05:19)

Raspitaj se koliko je uzimanje briseva kod privatnika, sa tim da doneses svoje stapice, mozda ce te ipak manje kostati.
Inace, mi smo danas prosli drugostepenu!![sm=smiley1.gif]

degu -> RE: procedura za VTO preko fonda (26.3.2013 11:06:52)

Juhuuuuuuu pa što ne kažeš [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Baš si me obradovala, e sad se samo opusti i čekaj a ja kaskam za tobom, polako ali sigurno [sm=smiley31.gif]

jess021 -> RE: procedura za VTO preko fonda (26.3.2013 11:11:29)

Pisala sam na temi VTO i taman krenula da ti pisem pp, ali nasle smo se ovde[sm=smiley1.gif]
Samo napred, bice to sve ok!!

maca821 -> RE: procedura za VTO preko fonda (26.3.2013 15:58:03)

I ja dobila sve upute, sad na analize[sm=smiley1.gif]

zekaimaca -> RE: procedura za VTO preko fonda (26.3.2013 20:56:57)

Nena1997, kada si prosla drugostepenu, vec su te zvali iz Fronta? Pa to je divnooo! Mene su vratili zbog polipa, ali svejedno me zanima koliko se ceka!

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 9:22:38)

Degu sifra N97 je za sterilitet a za VTO treba da bude sifra 512,sa tom sifrom neplacas 100% ni u bolnici ni u higijenskom,probaj da izvadis nove upute. A za viruse i mikrobiologiju sa sifrom N97 sigurno placas i to nije malo,oko 10000 sve izadje.

Ognjenka -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 9:39:44)

Stetice, cekaj...
znaci treba da odem u moj DZ kod ginekologa i da trazim upute za sve analize po sifri 512?
Da li prvostepena prihvata analize iz svih privatnih labova i privatnih ginekologa?
Ja bih nekako da odradim pola/pola jer zbog posla ne mogu da se organizujem da sve radim drzavno, ali bih i da ustedim neki dinar tamo gde mogu.

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 9:56:56)

Ognjenka upravo tako,sa uputima od ginekologa sa tom sifrom radis sve besplatno. Kod nas se sve sem hormona i papa testa radi u zavodu za javno zdravlje,tako da za jedan sve se zavrsava i brisevi i analize iz krvi.Znaci za sve sto treba da uradis trebalo bi ti 2-3dana da odsustvujes sa posla.
Prihvataju rezultate i od privatnika ali to kosta dosta,ja kada sam se raspitivala bilo je oko 35000 samo one prve analize sto trebaju za komisiju.

srculence25 -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 10:10:29)

ja sam u higijenskom prosla zve besplatno pod sifrom N 97.Samo su me pitali da li je to za vto

maca821 -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 11:44:58)

Ja nisam imala šifru jer su uputi bili ručo ispisani, ali nisam čak ni paricipaciju platila, samo je pisalo sterilitas femine.

Štetica -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 11:51:42)

Srculence u tvom zavodu veruju na rec pa si prosla bez problema. Mene su vratili sa oggt jer dr nije upisao koju kolicinu glukoze da popijem vec mi rekao usmeno. Sve to zavisi od njihovog raspolozenja,nazalost.
Bez obzira dali je uput pisan rukom ili stampan kompijuterski mora da stoji sifra po kom osnovu si upucena da uradis te analize.

Anoniman -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 20:57:42)

Svi pacijenti sa sterilitetom koji rade analize drzavno u bolnici i domovima zdravlja, ne placaju participaciju ni ultra zvuk, ni briseve. nisam placala ni u Bg-u, a ni ovde u Pi.

ako -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 21:20:53)

Ako nekome treba informacija vezano za komisiju u Visegradskoj,ja sam tamo danas predala sve kopije analiza koje sam i u Nemanjinu nosila,moraju biti oboje prisutni,potpisuje se neka izjava a na uz ce zvati najduze u roku od 60 dana,i to samo dan ranije.Za ostalo ne znam ali evo mozda ovo nekom znaci. I brzo se zavrsi za 15-ak minuta

degu -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 21:23:29)

IZVORNA PORUKA: srculence25

ja sam u higijenskom prosla zve besplatno pod sifrom N 97.Samo su me pitali da li je to za vto

Srculence gde si radila briseve na kraju?
Štetice hvala ti, evo za sad koliko sam videla samo briseve treba da platim jer kod nas u bolnici tako rade svima, čak i zaposlenima tamo. Čitala sam nešto malo, postoje neke rupe u zakonu tako da ispadne da je svaka ustanova priča za sebe.

srculence25 -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 22:11:24)

Degu do kraja sam uradila briseve u higijenskom i sve vezano za krv.

degu -> RE: procedura za VTO preko fonda (27.3.2013 22:12:55)

A gde su ti izvadili briseve? Meni je to problem, ne znam gde da odem da ih izvade [sm=zmeden.gif]

Ognjenka -> RE: procedura za VTO preko fonda (28.3.2013 10:07:22)

IZVORNA PORUKA: ako

Ako nekome treba informacija vezano za komisiju u Visegradskoj,ja sam tamo danas predala sve kopije analiza koje sam i u Nemanjinu nosila,moraju biti oboje prisutni,potpisuje se neka izjava a na uz ce zvati najduze u roku od 60 dana,i to samo dan ranije.Za ostalo ne znam ali evo mozda ovo nekom znaci. I brzo se zavrsi za 15-ak minuta

Ako, da li mozes malo detaljnije, molim te.

srculence25 -> RE: procedura za VTO preko fonda (28.3.2013 10:35:55)

Degu draga imas pp

ako -> RE: procedura za VTO preko fonda (28.3.2013 12:19:55)

Ognjenka,napisacu sta god te zanima a da ja znam.Samo mi reci sta te zanima Nemanjina ili ovo u Visegradskoj,pa cu pisati[sm=smiley1.gif]

mine -> RE: procedura za VTO preko fonda (28.3.2013 12:43:36)

Koji li k placamo zdravstveno bas me zanima?!!!!
zemljo Srbijo.
Obavezno pitaj za refundaciju, mislim da to stvrano funkcionise ali malo ima javnih info o tome.
IZVORNA PORUKA: degu

E tako je da ne veruješ. Svugde mi piše šifra N 97, al džaba. Moram da se raspitam za refundaciju. Nije to nešto mnogo para, al brisevi će mi isteći, moraću opet da ih radim, pa neću svaki put da im plaćam. Navodno nemaju reagense, pa se to naplaćuje da bi se obezbedio taj potrošni materijal...a sve i da dobijem uput za NS, ne isplati mi se jer tamo moram opet privatno da izvadim da bi odnela na higijenski i dođe mi na isto.

nena1977 -> RE: procedura za VTO preko fonda (1.4.2013 15:29:19)

Meni su prvo zakazali za 2,5 meseca a onda su me zvali nakon 3 nedelje da dođem na komisiju.

nena1977 -> RE: procedura za VTO preko fonda (1.4.2013 15:33:02)

Nas nekoliko koji smo bili zajedno na drugostepenoj komisiji su zvali nakon nedelju dana da se javimo za započinjanje procedure za VTO. Dali su nam da uradimo analize krvi i urina, da se sa tim nalazima javimo njihovom internisti na kontrolu i da čekamo 1.dan ciklusa. 2.dana se javljamo u 7h ujutru kako bi započela terapija. (ako nam njihov internista da blagoslov da je sve ok.)

ako -> RE: procedura za VTO preko fonda (1.4.2013 15:55:10)

Neno jesi u Frontu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>