Anoniman -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (14.2.2012 17:48:14)
|
beice, vrati stranu dve nazad i nadji linkove sto sam postavila. daj bebca nekome a ti sedi i lepo prelistaj sve sto ima. mleka imas, njemu (on? jel?) je zeludac velicine oraha i bas se brzo napuni. zato i jede cesto. ima nas ovde koje smo bile potpuno neuspesne sa pumpicama, ali za rucno sam majstor (hehe, handjob [sm=smiley36.gif]) prvo i osnovno, omekasti sisu, em nece prskati em nece boleti a i bebe ce lepo vuci - masaza vrhovima prstiju je tu najvise od pomoci kao i topla voda. meni je dojenje prvi mesec islo ovako - posto su nas ufrkanisali u skolici oko stalnog pranja, moras da piskis pre podoja da bi se materica vratila u pravu velicinu i valjda i na pravo mesto. pa kad si to obavila moras i da se zaperes da bi rana bila cista, a posto i grudi treba oprati pre dojenja, ja sam to ubacila u 2u1 i tusirala se. racun za vodu - ju sakloni, korist - itekako! od tople vode grudi omekane i mleko lakse tece. jedam od vodea govori i o pravilnom pozicioniranju bebe na sisu, ako to ne obavis kako treba boli podoj, beba ne stimulise dojiku kako treba pa se ne prazni dobro i samim tim nece se ni napuniti. ima caka - stisnes doku kao sendvic i stavis bebi u usta ali tako da stisnuti deo bude pod uglom od 90 stepeni u odnosu na usta (plasticno da objasnim - plosnat deo ide u usta kao kad jedes sendvic). pritom, zamisli liniju izmedju bebinih usana i usne skoljke - ciljas bradavicu na polovinu te linije. iscitaj sajtove i pogledaj video-klipove, mozda ti bude jasnije nego sto ja opisujem. i najbitnije (citala si, ja sam grooooozan control-freak) moras se opustiti. nemoj na to da gledas kao na moranje (jao jao, moram da dojim inace je smak sveta), nego kao na nesto sto imate samo ti i on, niko vise nece tu moci da zaviri. desice ti se da ces proplakati i mrzeti i grozno-grozno-grrozno a onda ce mali smeker usled svih tih muka da te pogleda preko sise i pocne da se kliberi. E, pa onda je vredno ja sam plakala, i mrzela i sedela i stojala i lezala i muko moja .... mislila sam samo na to kada ce prestati da sisa i da boli i da me budi i svasta nesto. sad smo tim, pospana ga stavim na sisu i da me pitas sutra ne bi znala kada je jeo. a on samo sto ne tapse kad vidi da se spremam (ja od toga napravim predstavu pa zna sta sledi) inace, beba nema sat, G je od starta hteo da jede na 3-4 sata a ne na 2 kao sto su rekli. takav je. kad prodje 4 sata ja ga budim - em me grudi bole em jeste vreme da jede. ako hoce da spava na sisi, daj mu jednu da jede, cim zadrema skini ga i prebaci na drugu. posle par takvih prebacivanja ostace budan. ju, preterala sam ...
|
|
|
|