nenja22 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (14.2.2012 23:18:32)
|
al' hajde i ozbiljno, zaista nisu trudnoća i dojenje isti što se tiče hranjenja... da, naravno da je za uspešno dojenje bitna kvalitetna i uredna ishrana, ali je mnog bitniji dovoljan unos tečnosti, plus odmaranje, plus raznorazni psihološki momenti takođe, za vreme dojenja se može biti na dijeti koja podrazumeva smanjeni unos kalorija, jer se za razliku od trudnoće, kada plod ne može da se prehrani dok mi topimo masne naslage, mleko uspešno može stvarati upravo topljenjem masnih zaliha koje organizam ima. tako da, nutricionisti često savetuju dijete upravo za vreme dojenja, jer pravilna ali i redukovana ishrana u kombinaciji sa potrošnjom kalorija koju podoj daje može da da super rezultate... e sad, problem je što treba prevazići onu "potrebu" koji pretpostavljam da većina koja nas je, ili doji još uvek, zna, a koja se čini jako realnom, tj. ona to i jeste, samo nije realno potrebna zbog mleka... eto, baš sam pametna [sm=jezicek.gif] i evo, setila sam se toga posle 8 meseci, ali leto se opasno približava, još uzeto u obzir da mogu na njega od maja još eventualno da računam, opasuljila sam se u poslednjem trenutku...valjda [sm=smiley30.gif] hm, nisam mnogo skrenula sa teme, ipak je sve ovo vezano za iskustvo sa dojenjem...i prateće muke istog [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|