Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 20:04:53)
|
IZVORNA PORUKA: Sanja90 IZVORNA PORUKA: Cindarella Da mi ona nije rekla,ja posumnjala ne bih.Mrzim sto mi je ubacila crv sumnje. Prvo je to prepisala jer ne sisa nocu,onda sam joj ja objasnila da ona ne sisa nocu od rodjenja,jednostavno ne zeli,probala sam jednom prilikom da je budim,nema sane.Onda je odustala od toga da je budim nocu,vec da forsiram danju.Objasnila sam joj da joj ja dajem kad god ona zatrazi,ali da uglavnom ne prelazi 2-2,5 h. Onda me je grdila jer joj ne dajem vodu,iako sam pokusala da joj objasnim da ona vodu NECE.Moram da joj dajem vodu da bi dobro napredovala,jer su vrucine. E ovo me je bas nasmejalo[sm=smiley36.gif] Kako moze od vode da napreduje kad u vodi nema niceg hranljivog[sm=smiley36.gif] Ok, davati vodu,ali da bi napredovala hehehe... Treba zapisivati sve bisere pedijatara[sm=smiley36.gif] Pa baš suprotno, voda će samo popuniti bebin želudac i neće posle hteti da sisa. I onda se čude otkud tako malo žena uspešno doji, a pogrešnih informacija na svakom koraku... Cindarella, ja mislim da vi uopšte nemate problem (osim sa pedijatrom), beba spava celu noć, napreduje, neće vodu (očigledno sasvim dovoljno tečnosti dobija iz mleka), vesela je, sve je super, uživajte! A što se nas tiče, mi smo poslednji put mereni sa 8 meseci, a sledeće će biti tek sa godinu dana. I uopšte se ne opterećujem, gledam dete koje je srećno, (hiper)aktivno i odeća mu je sve manja i manja, ne treba mi vaga da mi kaže da napreduje. Ali s druge strane, imam problem što on sve češće odbija da sisa i ja više nisam sigurna da li je to samo faza ili je spreman da prekine (10 meseci). Recimo, sada ujutru sisa baš kratko i neće više, nema šanse da ga nateram, plače, otima se, a posle pola sata kada mu dam doručak, smaže sve. Preko dana sisa još jednom za uspavljivanje i to je ok, a onda uveče opet zeza. Ovo je počelo pre otprilike mesec dana, kada sam prvi put trebala da dobijem, pa je onda jedno vreme bilo malo bolje, sad opet isto. Ne bih da ga teram kada vidim da neće, ali opet, još mi je mali... ne znam.
|
|
|
|