RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:31:47)

IZVORNA PORUKA: Cindarella

Po nasem pedijatru,Janja je jako malo napredovala za mesec dana.
Na rodjenju je imala 3450,sa mesec ipo 5140,sa dva ipo 5670. Rece kako to nista ne valja,i da dodjemo ponovo za dve nedelje da je premeri,ako je mali napredak-dohrana.
Ja cu se upucati ako do toga bude doslo,gledam sto cesce da je stavljam da sisa,radim sve kako bih povecala kolicinu mleka.Necu da dozvolim da mi se ponovi kao sa Matejom,i tacka![sm=hudicek1.gif] Makar dubela na glavi.

Mala kilaza? Jel ona normalna? Cind mani je, pa i sama vidis da ti dete super napreduje,za dva i po meseca kilaza joj je super,pa ne mogu ni one svakog meseca isto da dobijaju,nekad ce vise,nekad manje... Ponekad zaista ne mogu da shvatim pedijatre...

Yag -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:34:12)

IZVORNA PORUKA: Sanja90

Na rodjenju je imala 3450,sa mesec ipo 5140,sa dva ipo 5670. Rece kako to nista ne valja,i da dodjemo ponovo za dve nedelje da je premeri,ako je mali napredak-dohrana.
Ja cu se upucati ako do toga bude doslo,gledam sto cesce da je stavljam da sisa,radim sve kako bih povecala kolicinu mleka.Necu da dozvolim da mi se ponovi kao sa Matejom,i tacka![sm=hudicek1.gif] Makar dubela na glavi.

Mala kilaza? Jel ona normalna? Cind mani je, pa i sama vidis da ti dete super napreduje,za dva i po meseca kilaza joj je super,pa ne mogu ni one svakog meseca isto da dobijaju,nekad ce vise,nekad manje... Ponekad zaista ne mogu da shvatim pedijatre...

Moje misljenje je isto da ta doktorka nema pojma sta prica :) beba napreduje odlicno ;)

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:41:58)

Slazem se sa zenama. Pa majku mu, nije sve crno i belo i samo u brojkama. Ako je beba raspolozena, lepo spava i sve po redu...Samo opusteno, ona ima svoj tempo! Videces sta ce ti reci za dve nedelje, ja se nadam da cete izgurati bez dohrane. [sm=smiley1.gif]

minnica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:44:58)

Ja ne razumem kako je to malo.[sm=zmeden.gif]

Cindarella -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:45:18)

Mene stvarno nerviraju,jer svaki cas menjaju misljenja.[sm=smiley13.gif]
Ona mi je cela kao krofnica,u prevojima,srecna i sita beba.Nervira me i to,cim nesto ne valja,odmah dohrana.A ja AKO zelim da se pomucim,savete moram trazim po forumima i apotekama.

Cindarella -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:55:08)

IZVORNA PORUKA: minnica

Ja ne razumem kako je to malo.[sm=zmeden.gif]

Ne znam..Kaze da je lepo bila pocela da nabija kilazu,ali da je taj mesec kiksirala sa minimalnih 500 grama.

adulence -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:57:03)

ma nemoj se rinuti samo joj cesto daj da siki i to je to,u krajnjem slucaju mozda je na prethodnom merenju bila tek podojena,a sada se mozda dobro ispiskila i kakila....toliko toga ima...

Olga75 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 10:59:11)

moja ni jedan mesec nije dobila vise od 500 grama , ona je sa godinu imala manje od devet kila a vidi je sad
i da dr nikad nije rekla da slabo napreduje , svaki put kad je cula da je samo dojena bilo je : pa super
a i ja sam se vodila onim da do pola godine treba da udvostrci porodjajnu tezinu

Cindarella -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 11:06:02)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

moja ni jedan mesec nije dobila vise od 500 grama , ona je sa godinu imala manje od devet kila a vidi je sad
i da dr nikad nije rekla da slabo napreduje , svaki put kad je cula da je samo dojena bilo je : pa super
a i ja sam se vodila onim da do pola godine treba da udvostrci porodjajnu tezinu

Meni Mateja nije meren od 4 do 7 meseca,mogao je on jadan i da gubi na kilazi,skotovi ga ne bi merili.

minnica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 11:08:34)

Cind, u svakom slučaju meni je češće dojenje dalo rezultata, pa mi je sinak napredovao u drugom mesecu više od kile, a u prvom svega 300g, ali valjda treba gledati i ukupan skor, izgled bebe i ponašanje.

Cindarella -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 11:16:34)

Da mi ona nije rekla,ja posumnjala ne bih.Mrzim sto mi je ubacila crv sumnje.
Prvo je to prepisala jer ne sisa nocu,onda sam joj ja objasnila da ona ne sisa nocu od rodjenja,jednostavno ne zeli,probala sam jednom prilikom da je budim,nema sane.Onda je odustala od toga da je budim nocu,vec da forsiram danju.Objasnila sam joj da joj ja dajem kad god ona zatrazi,ali da uglavnom ne prelazi 2-2,5 h. Onda me je grdila jer joj ne dajem vodu,iako sam pokusala da joj objasnim da ona vodu NECE.Moram da joj dajem vodu da bi dobro napredovala,jer su vrucine.

Snelle -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 11:57:12)

Cind, odavno sam shvatila da je majka svom detetu najbolji pedijatar. I što reče naš pedijatar: "Vi ste majka 24h sa svojim detetom, a ne ja i vi najbolje znate i poznajete svoje dete". Žena je apolutno u pravu!
Ako je dete raspoloženo, piški kako treba, pelena svaki put mokra - ne lupaj glavu.

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 12:26:51)

Prvo je to prepisala jer ne sisa nocu,onda sam joj ja objasnila da ona ne sisa nocu od rodjenja,jednostavno ne zeli,probala sam jednom prilikom da je budim,nema sane.Onda je odustala od toga da je budim nocu,vec da forsiram danju.Objasnila sam joj da joj ja dajem kad god ona zatrazi,ali da uglavnom ne prelazi 2-2,5 h. Onda me je grdila jer joj ne dajem vodu,iako sam pokusala da joj objasnim da ona vodu NECE.Moram da joj dajem vodu da bi dobro napredovala,jer su vrucine.

E ovo me je bas nasmejalo[sm=smiley36.gif] Kako moze od vode da napreduje kad u vodi nema niceg hranljivog[sm=smiley36.gif] Ok, davati vodu,ali da bi napredovala hehehe... Treba zapisivati sve bisere pedijatara[sm=smiley36.gif]

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 13:19:11)

cindika, nemoj nista se brines... i meni je pedijatar rekla da uvedem dohranu sa cetiri meseca jer je treci i cetvrti mesec dobila po 450 grama. oba puta sam je iskulirala. mnogo piski, sto mi je znak da dobija dovoljno mleka, ima ona svoj tempo i to je to... nemoj da se nerviras uopste!

uf, bre, zene, kako mi fali ovo piskaranje ovde. al jedva stignem da otvorim laptop, a ne da citam i pisem [sm=smiley13.gif] mnogo mi je marta zahtevna[sm=smiley36.gif] cmok svim mamikama i bebama

Cindarella -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 13:26:10)

Ma...svaki pedijatar je prica za sebe,svako ima neku svoju politiku,kao da se ne bave stim poslom. [sm=smiley29.gif]
Bojanice [sm=smiley31.gif]

*Maki* -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 17:17:00)

U poslednje vreme citam samo o dojenju jer mi je to jako vazno i zelela bih da uspem u tome kad bebice dodju na svet... pronasla sam odlican dokumenatac-prilog o dojenju na youtube-u,nadam se da ce nekome koristiti,jako je lepo sve objasnjeno.

http://www.youtube.com/watch?v=Fzo9-H1vlvI
http://www.youtube.com/watch?v=TQjO6SXSgaU
http://www.youtube.com/watch?v=mm_mFamIriE
http://www.youtube.com/watch?v=QWqFKpfqr20
http://www.youtube.com/watch?v=e7qYqUhDBuo
http://www.youtube.com/watch?v=pvlC3XazuDI
http://www.youtube.com/watch?v=4XMfiYfFbHw
http://www.youtube.com/watch?v=7jtugiqHWNY

Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (20.8.2013 20:04:53)

IZVORNA PORUKA: Sanja90

E ovo me je bas nasmejalo[sm=smiley36.gif] Kako moze od vode da napreduje kad u vodi nema niceg hranljivog[sm=smiley36.gif] Ok, davati vodu,ali da bi napredovala hehehe... Treba zapisivati sve bisere pedijatara[sm=smiley36.gif]

Pa baš suprotno, voda će samo popuniti bebin želudac i neće posle hteti da sisa. I onda se čude otkud tako malo žena uspešno doji, a pogrešnih informacija na svakom koraku... Cindarella, ja mislim da vi uopšte nemate problem (osim sa pedijatrom), beba spava celu noć, napreduje, neće vodu (očigledno sasvim dovoljno tečnosti dobija iz mleka), vesela je, sve je super, uživajte!

A što se nas tiče, mi smo poslednji put mereni sa 8 meseci, a sledeće će biti tek sa godinu dana. I uopšte se ne opterećujem, gledam dete koje je srećno, (hiper)aktivno i odeća mu je sve manja i manja, ne treba mi vaga da mi kaže da napreduje. Ali s druge strane, imam problem što on sve češće odbija da sisa i ja više nisam sigurna da li je to samo faza ili je spreman da prekine (10 meseci). Recimo, sada ujutru sisa baš kratko i neće više, nema šanse da ga nateram, plače, otima se, a posle pola sata kada mu dam doručak, smaže sve. Preko dana sisa još jednom za uspavljivanje i to je ok, a onda uveče opet zeza. Ovo je počelo pre otprilike mesec dana, kada sam prvi put trebala da dobijem, pa je onda jedno vreme bilo malo bolje, sad opet isto. Ne bih da ga teram kada vidim da neće, ali opet, još mi je mali... ne znam.

Peace* -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (21.8.2013 13:08:58)

Ушла сам да видим линкове које је Маки поставила, и нашла ово, много ми се допало: КЛИК

jovicaa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (22.8.2013 0:28:02)

ju ju cind, nemoj da ih slusas otkud malo 2 kile za 2 i po meseca, idealno.
i gledas u odnosu na tezinu sa otpusta iz bolnice a ne sa rodjenja.
kakva dohrana... samo doji bre..
vidis da je i ovaj moj gliston, pa forsiram i dalje dojenje, jos uvek nije dobio dohranu za 9 i po meseci i nadam se da ni nece... a po nekim pedijatrima je odavnoooo trebao da dobije dohranu

Natalie018 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.8.2013 11:09:19)

Drage moje, da vas pitam kada su vam bebe postale malo aktivnije na dojci? Ova moja se toliko brzo uspavljuje i moram stalno da je mrdam, stipkam.. pa cak i umivam. Krene aktivno i onda u roku od tri minuta pocne da se uspavljuje. Bas se trudim da uspemo sa dojenjem (i za sada guramo nekako), ali bas nemam njenu podrsku sa takvim neaktivnim sisanjem. Ona je pre tri dana napunila 6 nedelja. Nije li vec vreme da postane malo aktivnija? Imate li neki savet, ili slicno iskustvo?

Cindarella -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.8.2013 13:09:21)

Natalie,i Janja je bila sva uspavana kada siki,sve do oko 7-8 nedelje.
Inace,za dve nedelje je napredovala 300 grama,nastavljamo samo sa dojenjem.[sm=smiley1.gif]

Mali_miš -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.8.2013 14:07:08)

Ja sam tek pre mesec-mesec i po dana počela da uživam u dojenju - i da ona lepo siki i da se ja ne brinem da li imam dovoljno mleka. Sada mi je prosto žao što uvodimo kašice. =)

Inače, toliko sam se opustila da nam je već kao dobar dan da jedemo negde napolju - u parku, u kafiću, na klupi, na Štrandu, ma bilo gde. Lepo prebacim pelenu i udri. =)

Natalie018 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (29.8.2013 15:25:06)

Cindarella, super za vas [sm=bravo.gif] Nadam se da ce se moja bebana uskoro ocitaviti i da ce biti malo budnija dok siki. Ovako siki na sitno i cesto.. jedino nocu ne trazi non stop siku.
Mali misu i ja sam u nekom grcu jos uvek.. i stalno se pitam da li ona unosi dovoljno. Bila mi i patronazna da je meri kad smo se skinuli sa dohrane. Dodala 250g za nedelju dana samo na mom mleku, a ja se i dalje pitam da li jede dovoljno. Ma bas ne umem da se opustim.. neka psihicka blokada valjda.. Al dobro polako ulazim u stos, ipak sam znatno opustenija nakon poset_e patronazne.
E da i brine me sto ona povremeno bas ima problema sa cestim podrigivanjem.. naguta se vazduha valjda.. pa pocne da jeci na siki.. progutala bi, a ne moze.. pa je podizem da podrigne i po nekoliko puta. Mozda joj je i smetalo nesto sto sam jela, ko zna... sumnjam na beli luk kojim je jelo bilo zacinjeno.

Cindarella -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (29.8.2013 18:11:25)

250 za nedelju dana?To je super.
Moja je nabacila 300 za 2 nedelje,i kazu da je to ok.

Natalie018 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (29.8.2013 19:03:55)

Da, 250g za tacno nedelju dana. Jos je patronazna odbila 100g na tetra pelenu i obrok, posto nas je prekinula u pola obroka.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>