tanjicak79 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (31.8.2013 20:24:12)
|
IZVORNA PORUKA: Natalie018 Mamike pomagajte! Moja bebana ima periode kad nece da siki. Place i otima se, jedva je nateram da uzme siku, i onda vuce po nekoliko minuta i zaspe. Mislila sam da ima veze sa hranom koju unosim, ali cini mi se da nije to u pitanju. Nocu, i kad je pospana bolje siki, ali danju ima periode koji umeju da traju satima, kad vise place na siki nego sto sisa (danas evo ceo dan tako). Cesto je uspravljam da podrigne, da bih joj olaksala. Uvece pred spavanje to kulminira.. bukvalno se otima, i histericno place.. kao da bi sikila, ali je nesto nervira.. dal sama sika il sta ga znam.. Inace ima sedam nedelja i jedan dan. Sta mislite sta je u pitanju? Natalie, ne znam šta je, ali i mi smo imali sličnu fazu negde u tom uzrastu. Ja sam praktikovala da je podojim čim se probudi posle spavanja, dok je još onako sanjiva, jer je isto noću uvek super sisala, a samo preko dana je zezala. Inače moja devojčica još uvek pomalo siki. Već neko vreme ukidam sikenje, jer se jedno vreme baš često budila noću, i to sve iz navike. Sad već par meseci pije adaptirano mleko pre spavanja uveče, a nekad ga dobije i ujutro, a nekad ujutro sisa. Nažalost i noću još zna da sisa jednom usred noći i jednom pred zoru. A retke su noći kad prespava u komadu, bez buđenja. I mislim da sad sisa samo da bi se mazila, jer se količina mleka baš-baš smanjila. 13 meseci dudlanja i dosta je više.
|
|
|
|