RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

nink -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (25.6.2013 23:55:01)

Mali mis verovatno se udruzilo spavanje i glad i bebe umeju da budu nervozne i onda nece da jedu....Nama se to desavalo...\i da mozda je zbunjuje flasica i sika jer to su stvarno dve razlicite tehnike..Moj mali je razne faze imao cak i neki polozaju pri dojenju mu nisu odgovarali i sada sikimo iskljucivo lezeci i ...

Rosita -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 9:19:31)

I moje dete se bacaka, bukvalno skace na sisi/, zagrcava se non stop, najpre sam mislila da ima problem sa gutanjem, ok jak let down, ali on kao da zadrzava mleko u ustima, ima gasove opet, 2/ 3 dana bilo bolje ali sad opet, a gde su gasovi tu su pretpostavljam i grcevi, izludeh vise, evo sad smo cetvrti mesec a stvari nikako da se stabilizuju. Ko sta radi ja pokusavam da ga podojim. I ponekad, samo na kratko, pomislim da mu moje mleko zaista ne odgovara... ili makar nesto u njemu. Ne mogu da shvatim sta!!! Da l je moguce da je skusha? Ona mi je figurisala u ishrani kad se dese ove faze. Skoro mesec sam bil na nemlecnoj ishrani i sad sam ovih dana pojela nesto keksa, putera, cokolade, mozda je i to? Nisam pametna. Hvala Bogu on je napredovao zadovoljavajuce, ali ja tacno znam koliko bi on napredovao da jede kako treba! 350g za 15 dana, uz nikakvo jelo, a ranije je za to vreme dobijao skoro duplo vise.

Ana RR -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 9:33:51)

Rosita, da li si čitala temu GER? Ženice čije su bebe imale GER su pisale dosta o tome i čini mi se da je to bacakanje i sve to što si napisala bio prvi simptom. Naravno, ja se nadam da je sve ok ali eto, prelistaj pa možda ti nečije iskustvo pomogne.

Rosita -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 9:38:46)

Znam, trebali smo cak i invazivnu dijagnostiku da radimo ali je bilo bolje par dana... Svasta moze da bude, a meni je vise muka od nosanja deteta po lekarima, ali videcu vec kako ce sad stvar da se razvija, znam da moram biti jaka.

janabons -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 12:45:10)

Mi sisamo na silikonsku bradavicu, jer moje nisu dovoljno izvucene.Posto je beba sitna , cekam da malo ojaca, pa su mi rekli na par dana da skinem silikonsku u sred podoja i probam sa mojom.Videcemo sta ce biti[sm=smiley1.gif]

Mali_miš -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 16:36:20)

leamalamut: Nisam ni razmišljala da bi mogao da bude problem što pije VODU na flašicu. Nekako su mi to dve različite stvari sa dva različita ukusa (voda je bez šećera, pa nije slatka kao mleko). Videću da sugerišem suprugu da ako baš insistira da joj daje vode, da joj da na kašikicu, pa da vidim da li će biti promene. Nisam očekivala da će sa 4 meseca praviti problem ako joj damo par puta vodu na flašicu. Pogotovo što smo krenuli da joj dajemo flašicu NAKON što su počeli problemi sa dojenjem. =/

Malo se situacija smirila, ali i dalje mi dojenje nije onako lepo iskustvo kao što je bilo pre dve-tri nedelje. =/ Napokon se povećala količina mleka, pa i ide malo lakše. Valjda će se sve vratiti na svoje uskoro, jer više ne znam gde udaram.

Noću je u stanju da se budi na sat vremena, ali ne da bi jela nego da bi nešto držala u ustima, a neće više dudu, tako da ako joj dam dudu samo se razbesni i razbudi, a ako joj dam vodu, onda moram da sačekam da podrigne. Neću da joj dajem da siki tako često, jer neću da stvori naviku jedenja na sat-dva. Dok smo navlačile mleko davala sam joj kada god je tražila, ali sada mislim da nema smisla. Trebalo bi da izbaci noćne podoje, a ne da povećava njihov broj. Em sam ja nenaspavana, em stomak noću treba da odmara, a ne da vari non stop. Ostavljam joj jedan podoj oko 2 i ujutro oko 5, ostalo dobija vodu. Ali sam toliko neispavana da ne znam kako se zovem, pošto uspem da sastavim oko 45min u cugu. Nadam se da ovo neće još dugo trajati, jer sam stvarno na ivici marice. =)

nink: ona češće bolje jede kada je umorna, ovo je bio izuzetak. =)

leamalamut -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 23:12:12)

Pa kazu da neke bebe umeju da se brzo naviknu na flasicu.Mada ko zna , mozda nju samo nervira otpust mleka ... Ali mislim da je najbitnije da je hranis samo onda kad pocne pa placulja jer je tad verovatno gladna i da ne gledas na sat .
A sto se tice nocnog podoja , uf , meni se organizam tako navikao na seckano spavanje-nespavanje da sam skoro pa utrnula na ta ustajanja evo vec deseti mesec . Moja zna da se budi 2-3 puta nekad i vise da sisa . I tu ne pomaze ni laza , ni voda , ni nosanje od sat vremena , nistaaa ! Samo sika i nema alternative .
Neke bebe spavaju celu noc , neke ne , ja nisam te srece i pomirila sam se sa tim da sve dok doji meni nema normalnog sna . Jedine ,,prespavane noci'' racunam kada spava sa nama jer sam onda i ja u polu snu kad trazi i sama je nadje :)

nink -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 23:22:27)

leamalamut citam sta si napisala i kao da sam ja pisala,ma identicna situacija...Budjenje mnogo puta i nista ne pali samo sika i ja sam se pomirila sa tim....[sm=smiley36.gif].Valjda mi se organizam navikao i ne spava mi se u toku dana evo vec 9 meseci...Naspavacemo se jednog dana,mi mame mozemo sve...Samo neka moj decko siki.On spava sa mnom tako da i ja u polusnu izvadi siku i o povuce par puta i nastavi da spava i tako sve u krug...Neki put se probudim i vidim obe sike napolju[sm=smiley36.gif].

nink -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 23:23:14)

Ja sam mom bebcu ziva cucla posto ni jednu nece[sm=smiley36.gif]

leamalamut -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.6.2013 23:49:39)

Aahahaha , nink , znaci sad mi je lakse sto nas ima jos !

Mali_miš -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (28.6.2013 15:28:07)

Sve se bojim da je pohvalim, ali počela je malo više i normalnije da jede. Da li je sada dovoljno dugo pustim da ogladni (mada je vremenski interval praktično isti, ali ok =))) ) ili šta je drugo u pitanju zaista ne znam, ali za sada pali. =)))

IZVORNA PORUKA: leamalamut

Pa kazu da neke bebe umeju da se brzo naviknu na flasicu.Mada ko zna , mozda nju samo nervira otpust mleka ... Ali mislim da je najbitnije da je hranis samo onda kad pocne pa placulja jer je tad verovatno gladna i da ne gledas na sat .
A sto se tice nocnog podoja , uf , meni se organizam tako navikao na seckano spavanje-nespavanje da sam skoro pa utrnula na ta ustajanja evo vec deseti mesec . Moja zna da se budi 2-3 puta nekad i vise da sisa . I tu ne pomaze ni laza , ni voda , ni nosanje od sat vremena , nistaaa ! Samo sika i nema alternative .
Neke bebe spavaju celu noc , neke ne , ja nisam te srece i pomirila sam se sa tim da sve dok doji meni nema normalnog sna . Jedine ,,prespavane noci'' racunam kada spava sa nama jer sam onda i ja u polu snu kad trazi i sama je nadje :)

Što se tiče buđenja, ja bih bila super srećna da se ona budi samo 2-3 puta. Evo preksinoć kako je bilo. Zaspala je u 21h (odmah nakon jela), pa se probudila u 22h45, pa u 23h30, pa u 00h30, pa u 02h30 i bila budna do 3. =/ Onda je sastavila 2h do 5, pa opet u 7 i na kraju u pola 8 ustala. =/ Ja nisam znala kako se zovem. Noć pre te je bila vrlo slična, samo malo drugačiji raspored buđenja i budnog stanja (od 03h30 do 04h30).

Izvinjavam se za offtopic, neću više. =))

Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.7.2013 19:55:54)

Da li je moguće da beba od 8,5 meseci više nije zainteresovana za dojenje? Nešto mi to rano... Ovakav nam je sad raspored: ujutru oko 6 se budi i tada jedino lepo sisa. Onda oko 8 sisa još malo, ali to je čini mi se samo da utoli žeđ. Onda ide doručak u 9, pa ručak oko 12 ili 1, zavisi da li spava pre ili posle ručka, pa onda užina oko 4 ili 5 i onda pred spavanje sisa, ali ne nešto mnogo, uspava se ili uz dojenje ili mu dam dudu i spava celu noć. Ja ga nudim preko dana još 1 ili 2 puta da sisa, ali uglavnom neće, nije to štrajk (ne plače) već krene, povuče malo i pusti, gleda me i smeje se. Na kašiku samo zeva, čvrstu hranu tamani, čak sad normalno pije vodu, ali sisa lepo samo jednom u toku dana (ujutru). Ne znam šta da mislim, jeste da mu izlaze zubići, ali ne vidim da mu to smeta da sisa, više je u fazonu da odbija i smeje se. Raspoložen je, piški dovoljno, kaki normalno, spava celu noć... Izgleda mi da smo ipak u fazi odvikavanja [sm=smiley13.gif] Meni se sada mleko smanjilo, jer ovo traje već jedno nedelju dana, a ja nisam sigurna da li da ga pustim ili da i dalje insistiram, plašim se da uskoro ne nestane skroz...

minnica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.7.2013 20:14:34)

Ja ne vidim tu problem, kad već lepo ručka hranu, a i lepo sisa bar to jutarnje. Ne verujem da će ti stati mleko, meni nije iako se na kraju svelo na sisanje u toku noći i to pomalo.

Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.7.2013 20:23:13)

Ne znam, sve mi se čini da je još mali... Meni je ovo sve novo jer mu je brat od početka bio na dojenju uz adaptirano i sam je prestao da sisa sa punih 5 meseci jer je na flašicu ipak lakše. A ovaj mali je od starta više voleo da sisa, sa mesec dana je sam izbacio skroz flašicu i od tada samo sisa (imali smo nekih problema u početku jer je bio u bolnici, pa otud i flašica), činilo mi se da će sisati do škole [sm=jezicek.gif] i sad ovo. Ali ako je već sam odlučio da izbacuje podoje, moraću da se pomirim sa tim izgleda... baš me neka tuga uhvatila [sm=smiley13.gif]

minnica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.7.2013 20:32:41)

Jao, sećam se tog tužnog osećaja. [sm=smiley13.gif] Iako sam dojila ćerku 17 meseci i bilo mije već dosta buđenja noću, bilo mi je jako teško kad smo prekinule.

Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.7.2013 20:47:44)

Eto, a moj se uopšte ne budi noću da sisa, kada se nekad i probudi, pomazim ga i dam mu dudu, odmah zaspi, milina! Mogla bih tako još dugo jer mi stvarno nije opterećenje... Pokušaću od sutra da ga uopšte ne nudim preko dana, pa onda da ostanemo samo na ujutru/uveče, valjda će to onda funkcionisati još neko vreme (zadala sam sebi cilj da izdržimo do godinu dana, videćemo).

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.7.2013 21:12:14)

moir, probaj da ga ne nudis preko dana, nego mu daj samo ujutru i uvece. moja bebana je jako brzo izbacivala podoje kada smo poceli sa cvrstom hranom, poceli smo sa sest meseci i ona je vec sa sedam imala tri obroka i sisala samo ujutru i uvece, a isto ne sisa nocu. ja sam brinula da li popije dovoljno mleka, ali mi je pedijatar rekao da ne brinem dokle god lepo napreduje.

Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (6.7.2013 21:29:36)

Onda od sutra krećemo sa novim režimom [sm=bravo.gif] Ujutru mi nije problem, a neću ga nuditi do uveče, valjda se do tada uželi [sm=smiley36.gif] Ipak, od sutra krećemo sa mlečnim proizvodima, to sam odlagala jer sam mislila da nema potrebe, ali pošto sada sam odbija da sisa, mislim da je konačno vreme.

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (8.7.2013 9:12:39)

Moiraina, to je sasvim ok tempo, mi smo sa 10 punih meseci ostali na dva podoja ujutro/uvece. Sa prvo dvoje sam sa 9 punih isto tako ostala, ali ovaj maleni je u startu sporije prihvatao pa nisam forsirala. Sad jede kao mecava i evo 13-i mesec i dalje siki ujutro/uvece, videcemo dokle ce. Pozz

Meisje -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (9.7.2013 19:12:40)

Zene pomagajte! Evo 8 dan ja fakticki non stop dojim. Na ivici sam snage,em porodjaj em sad ove muke. Uzivam u dojenju,bas mi je bilo tesko kad sam prvoh dana ostetila bradavice pa sam morala na pumpicu i silikonske bradavice da koristim al evo,maltene svakih sat vtemena+jednom dnevno neprestano sisa po 2-3h,samo ako se ukaki presvucemo je i opet... Ima li.spasa i kraja ovom periodu???[sm=zmeden.gif]

adulence -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (9.7.2013 19:18:23)

Verujem da si iscrpljena ali samo napred prvi dani su najtezi...ali posle ces se smejati svemu...

Ivanka 75 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (9.7.2013 19:22:50)

IZVORNA PORUKA: Meisje

Zene pomagajte! Evo 8 dan ja fakticki non stop dojim. Na ivici sam snage,em porodjaj em sad ove muke. Uzivam u dojenju,bas mi je bilo tesko kad sam prvoh dana ostetila bradavice pa sam morala na pumpicu i silikonske bradavice da koristim al evo,maltene svakih sat vtemena+jednom dnevno neprestano sisa po 2-3h,samo ako se ukaki presvucemo je i opet... Ima li.spasa i kraja ovom periodu???[sm=zmeden.gif]

Mei nemoj joj davati da spava dok dojiš, čačkaj je, pomeraj nogice, rukice, štipkaj obraze samo da ne spava dok jede. Neka se i dojite do sat vremena ali gledaj da ima barem 20ak min aktivnog dojenja između dremki.

Sanja90 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (9.7.2013 19:43:50)

IZVORNA PORUKA: Meisje

Pa mora tako Meisje,sad si mama,samo neka sisa kad god zeli,bice i tezih perioda,skokovi u razvoju,grcevi....beba ti je ipak jako mala,tvoj je sad posao samo oko nje dok malo ne ojaca, kad ojaca i podoji ce se prorediti i bice kraci.Gledaj da se odmaras kad god mozes,kucni poslovi mogu i da sacekaju,nece pobeci,a bilo bi dobro da ukljucis muza i ukucane da ti koliko toliko pomognu da mozes da se odmoris ili da pozoves sestru,mamu,svekrvu,najbolju drugaricu... neko ce ti sigurno uskociti u pomoc...

Moiraina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (9.7.2013 19:55:37)

Meni je u početku isto tako bilo... u stvari, ceo prvi mesec nam je bio takav, uz to još i odvikavanje od flašice, pa posle skokovi u razvoju... a gledaj šta sam pre neki dan pisala... sad mi žao što je sam smanjio! Ja sam to vreme koristila da gledam TV, čitam po netu, dremam. Izdrži, posle će beba sama uhvatiti neki ritam i biće lakše.

Meisje -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (9.7.2013 19:59:22)

Znaci to je normalno[sm=smiley5.gif]
A koliko traje ova faza?
Trudim se da je cackam cim se smiri i odmah nastavi,bas se cuje da guta.
Kucne poslove kuvanje,sve radi mm,nikog drugog ovde nemam,ali eto i pored toga ne stizem da odmorim,prvih dana od uzbudjenja nisam mogla da spavam,sad polako to prevazilazim..
Imam osecaj ono ko kad putujes autobusom pa sedis a spava ti se[sm=smiley1.gif]
Menjam sve polozaje,ispod miske,lezeci...plasim se lezeci da ne zaspim ali koristim i tu pozu,moram
Hvala puno na odgovorima[sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>