jance -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (30.10.2012 13:46:16)
|
marince, ja sam imala taj problem sa Ogijeva 4 meseca, iz obe dojke jedva 20ml... ali ja sam se pumpala, beba nije sisala. samo da ti kazem, to kod povecavanja kolicine mleka i vracanja bebe na sisu ide po varijanti: jedan korak napred - dva nazad... ja cu ti samo toliko reci: pokusaj... uradi ama bas sve sto je do tebe da bi povratila mleko. ja sam tako uradila. pokusala sam ama bas sve sto su mi savetovali svi oko mene... samo jednu stvar te molim, gledaj da ti u tom procesu ne poludis psihicki. tvojoj bebi si potrebna ti, svesna, prisebna i smirena. i da, ja sam misljenja da nemaju sve mame dovoljno mleka, i da nismo ama bas sve predodredjene da dojimo, ali da eto mi jednostavno to necemo iz cistog hira.... ne, dojenje nije tako jednostavna stvar, ima puuno cinilaca koji moraju da se poklope da bi na kraju bilo uspesno, nekome se poklope posle 2 nedelje od porodjaja, nekome posle 4 meseca a nekome se jednostavno ne poklope... nisi losa ili nemajka ako ne dojis svoje dete do posle prvog rodjendana... ali da, jesi nemajka ako zbog nekog svog licnog konfora ili misljenja da je dojenje bljak, uskratis svom detetu ono najbolje....
|
|
|
|