RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (28.9.2012 21:06:23)

Vukosava, u pravu si. Kod mene ista prica. Male grudi a mleka na izvoz. Pa mi je patronazna rekla da mi je cela dojka u zlezdi, nema masnog tkiva.
Moj momcic je 7200gr, tri dana pre puna tri meseca. A rodjen sa 3530, vec se udvostrucio, masala. Kod mene ide samo dojenje do 6 meseci, tako sam i sa prvo dvoje i onda hranica lagano, da bi sa punih 9 meseci ostali na dva podoja, ujutro i uvece.
Tixy, ja bez tupfera ni ne mogu, jer kako nadodje mlekce, tako mi i curne, a u pocetku mi je to bas ublazilo osetljivost bradavica.
Pozz

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (28.9.2012 22:30:06)

malo off, al moram da iskomentarisem kako su vam napredna deca [sm=smiley1.gif] male grudi - velika deca[sm=smiley1.gif]

Snelle -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (28.9.2012 23:15:35)

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ja koliko primecujem najbolje ide dojenje zenama sa malim grudima. Nema sala da pritiska mlecne zlezde...

Ja sam imala ogromne grudi i jako puno mleka i nisam imala problema sa dojenjem.

bojanica7 -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (29.9.2012 0:00:12)

ajd kad se vec hvalimo [sm=smiley36.gif] i ja imam velike grudi i nemam nikakvih problema s dojenjem [sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (11.10.2012 15:13:57)

moja beba ima mesec dana a mene bradavice i dalje uzaaaasno bole :( nadam se da ce proci uskoro, mi ne odustajemo i dalje samo sikimo :)

jabukica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (11.10.2012 15:31:11)

pa moje su grudi inače male, ali odkad dojim izgledaju kao da sam ugradila silikone, ovo leto sam bila zadovoljna njihovim izgledom u majičicama na bretele [sm=smiley36.gif], doduše bile su one veće i u trudnoći ali se nisu toliko primećivale od stomaka, zato se sad više primećuju :)

pandina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (12.10.2012 9:47:32)

Moje grudi su inace male i volela sam sto je tako. Sada kada dojim su ogromne i providne, pune nabreklih plavih vena, arterija, cega li....u svakom slucaju grozno za videti.

jabukica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (12.10.2012 15:15:28)

joj pandina i ja imam te plave vene [sm=smiley13.gif]

pandina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (12.10.2012 17:04:42)

[sm=smiley31.gif]

Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (12.10.2012 17:22:29)

Pandina, ista prica kod mene, ali dva puta mi se sve vratilo na prvobitno stanje, bukvalno. Nadala sam se da ce mi posle dojenja ostati vece grudi, ali cvrc, nista od toga, tako da opusteno, bice opet male i lepe kad bebac poraste![sm=smiley1.gif]

pandina -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (12.10.2012 18:23:02)

Torbice, nadam se tome [sm=smiley1.gif]

Alexxa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (24.10.2012 14:13:48)

E, ovako, imam problem, zapravo ne znam koliko je to problem, s obzirom na to da nemam bolove niti bilo šta slično. Ja moju devojčicu već 2 meseca dojim samo sa desne sike, a levu ne izmuzavam, lenja sam[sm=smiley9.gif]. Kada pritisnem bradavicu sa leve iz nje izlazi mleko. Inače, problem sa levom mi je što mi je bradavica, jako čudna, ogromna i ne bih rekla uvučena, ali gornji deo je za nijansu uvučeniji od donjeg, imali smo sor, koji na njoj slabo prolazi, a na desnoj je odmah prošao, posle lečenja, naravno, a i prepelica je poslednji put pri dojenju napravila ranice na njoj, koje su prošle baš brzo. Ponekad pokušam da je savim na nju da sisa, ali bol je nepodnošljiv, a ovako, ponavljam, nemam nikakve bolove. Kupila sam silikonske bradavice, ali odbija ih, isto kao što odbija i varalicu i flašicu, uprkos mom trudu da ih prihvati. Da li neko ima iskustva sa dojenjem samo sa jedne sike? Eh, da, napredovala je 3 kg za 3 i po meseca, a porasla čak 15, 5 cm, tako da dobija dovoljno mleka, a grudi su mi zaista velike, pravi mali rezervoari[sm=jezicek.gif]!

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (24.10.2012 14:52:41)

Ja bih rekla da ti ta leva sika nije bas izlecena ili prosto nije razradjena uopste pa zato boli [sm=zmeden.gif]
Jesi li je dojila redovno i iz leve u pocetku pa prestala ili nisi uopste? Mislim da bi trebalo da je ubacis u upetrebu dok ti nije skroz mleko presusilo, moguce je da joj uskoro nece biti dovoljno mlekca samo iz jedne...

Alexxa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (24.10.2012 18:17:53)

Dojila sam je iz obe, prvih mesec i po dana, a ona je uvek bila bolna, mada podnošljivo. Moram da nađem neko rešenje, po mogućstvu manje bolno!

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (24.10.2012 18:52:44)

Ako ti nije problem, idi kod ginekologa da ti pregleda grudi, pa onda smisljaj sta ces dalje. Moras da iskljucis upalu i gljivice...

RTajči -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.10.2012 22:31:56)

IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Ako ti nije problem, idi kod ginekologa da ti pregleda grudi, pa onda smisljaj sta ces dalje. Moras da iskljucis upalu i gljivice...

Jel te samo boli ili ti pucaju bradavice?

magnetic -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (26.10.2012 23:15:43)

Ja vec danima razmisljam da prekinem sa dojenjem,Visnja se strasno grize.Kad se spremam za podoj muka me vec hvata.

Sta mislite je l' jako rano jos za kravlje mleko?

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 8:04:47)

Za prekid dojenja po meni nije rano, moje dete je samo pocelo da odbija u tom periodu, da bi skroz prekinuli sa 10 ipo meseci. Ona je sad vec velika, lepo rucka sve i mleko joj treba samo ujutru i uvece...
Sto se tice kravljeg mleka, to je samo tvoj izbor, mi smo po prekidu dojenja presli na kravlje, ali nam donese domace. Njoj je prijalo, tvojoj bebi ce mozda biti jako, mozes da probas svakako. Opet mnogi daju adaptirano mleko do 2 godine, pa i posle toga. A o stetnosti kravljeg melka, mozes da citas na temi, svako ima svoje misljenje, pa kako odlucis...

Anoniman -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 10:10:49)

magnetic, ja bih još sačekala sa kravljim.... Mi smo Mihajlu probali dati taman u tom nekom uzrastu i on je jako loše odreagovao, a bio je na AD mleku, ja nisam mogla da dojim... Sve u svemu, kako ti odlučiš. ali ja mislim dok su ovako mali da njihov metabolizam nije spreman za kravlje, kozje ili bilo koje drugo mleko životinjskog porekla...

Alexxa -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 11:17:22)

IZVORNA PORUKA: RTajči

Jel te samo boli ili ti pucaju bradavice?

Imala gljivice, nemam upalu, sad je sve u redu, bila sam kod ginekologa, a ono i dalje ludački boli i da, puca mi koža na bradavici...
Juče i prekjuče sam po jedan podoj imala sa te kritične leve i odmah mi je ispucala koža...

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 12:45:14)

IZVORNA PORUKA: Alexxa

Imala gljivice, nemam upalu, sad je sve u redu, bila sam kod ginekologa, a ono i dalje ludački boli i da, puca mi koža na bradavici...
Juče i prekjuče sam po jedan podoj imala sa te kritične leve i odmah mi je ispucala koža...

Probaj sa lanolin kremom, namazes pre podoja, nista ne smeta bebi, a lepo stiti kozu. Verovatno ti prosto nije razradjena ta sika, a bradavica jos uvek osetljiva...

magnetic -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 16:47:45)

Za prekid dojenja po meni nije rano, moje dete je samo pocelo da odbija u tom periodu, da bi skroz prekinuli sa 10 ipo meseci. Ona je sad vec velika, lepo rucka sve i mleko joj treba samo ujutru i uvece...
Sto se tice kravljeg mleka, to je samo tvoj izbor, mi smo po prekidu dojenja presli na kravlje, ali nam donese domace. Njoj je prijalo, tvojoj bebi ce mozda biti jako, mozes da probas svakako. Opet mnogi daju adaptirano mleko do 2 godine, pa i posle toga. A o stetnosti kravljeg melka, mozes da citas na temi, svako ima svoje misljenje, pa kako odlucis...

Znam da komotno mogu poceti sa odvikavanjem sto se tice bebinog uzrasta,nego me to sa mlekom plasi.Cak i ako prihvati ukus mleka cinjenica je da u crevima pravi ''dar-mar''.Dunju sam dojila godinu dana i posle toga je super prihvatila kravlje,a adaptirano nije htela nijedna ni da pomirise.Stvarno dajem sve od sebe da dojim sto duze,ali su mi bradavice na izmaku snaga[sm=smiley36.gif]

magnetic -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 16:51:57)

IZVORNA PORUKA: n i n a

magnetic, ja bih još sačekala sa kravljim.... Mi smo Mihajlu probali dati taman u tom nekom uzrastu i on je jako loše odreagovao, a bio je na AD mleku, ja nisam mogla da dojim... Sve u svemu, kako ti odlučiš. ali ja mislim dok su ovako mali da njihov metabolizam nije spreman za kravlje, kozje ili bilo koje drugo mleko životinjskog porekla...

Ja sam jos davno odlucila da dojim do godinu dana,al' dzabe kad boli.I to ne samo dok sisa,nego me sada vec boli i na sam dodir.

Anoniman -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 19:15:21)

A šta misliš da se izmuzaš dok imaš pa da joj daješ na flašicu?

MarijaBg -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (27.10.2012 19:42:00)

IZVORNA PORUKA: magnetic

Znam da komotno mogu poceti sa odvikavanjem sto se tice bebinog uzrasta,nego me to sa mlekom plasi.Cak i ako prihvati ukus mleka cinjenica je da u crevima pravi ''dar-mar''.Dunju sam dojila godinu dana i posle toga je super prihvatila kravlje,a adaptirano nije htela nijedna ni da pomirise.Stvarno dajem sve od sebe da dojim sto duze,ali su mi bradavice na izmaku snaga[sm=smiley36.gif]

I ja sam htela da dojim godinu dana, ali moje dete nije [sm=smiley36.gif]
A jesi joj uvela kravlje kroz kasice? Mom detetu stvarno nije smetalo kravlje, potuno isto je kakila, bila raspolozena, spavala... Nekih mesec dana ranije sam joj uvela kroz Lino kasice kravlje... Ne znam, ako mislis da ce joj smetati, predji prosto na adaptirano za flasicu ujutru i uvece, a za kasice kravlje [sm=zmeden.gif] Lepo je dojenje, ali kad postane muka, ja sam za prekidanje. Posebno ako se budi nocu da siki, krajnje je vreme da joj ukidas bar te nocne. A i istrazivanja kazu da je mnogo lakse ukinuti dojenje do 10-og meseca nego kasnije.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>