Torbica -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (19.4.2012 20:49:24)
|
Kravlje mleko se u nasaoj kuci ne pije, no to je neka druga prica, ono je za telad. Mi smo jedini sisari koji piju mleko drugog sisara, kao kaad bi majmun pio kengura... No, postujem svaciji stav, ko misli da treba neka pije i daje deci. Ja sam se na Klinici nagledala mnogo alergija, intolerancija i jos kojekakvih stanja koja su bila uzrokovana kravljim mlekom. Imam aparat za sojino, kupujem sirovu non GMO soju i to je to. Nisam iskljuciva sto se tice fermentisanih proizvoda, klinci i mi volimo sireve, pavlake, jogurte, samo mleko ne, Dojenje... Prvo dete skoro 15 meseci, a drugo 12, i to bi bilo duze, ali sam ponovo zatrudnela (svesno) pa se promenio ukus i nije hteo vise. Secam se da sam prijateljicu pitala posle par dana, dokle ce to tako boleti.... masiranje, izmuzavanje.... rekla je da je vec za desetak dana lakse i bila je u pravu. Nisam imala nijedan mastitis, ragade, ama bas nista, a prvih 6 meseci sam iskljucivo dojila. Koja god zena ozbiljno pristupi tome, pripremi grudi i redovnom izmlazanju, nema brige, bol je sekundarna stvar, kad vidis svoju zadovoljnu i situ bebicu, ma nije vredno spomena.... Grudi se brzo naviknu na taj osecaj, na pumpicu. Samo treba preziveti prvih 10 dana, tad je najteze, i zene nazalost odustaju, a nisu svesne da im je iz dana u dan sve lakse... Ne razumem zene koje kao brinu o svom bolu, a ovamo "zele bebi najbolje", smesno... Meni je patronazna ogranicavala tecnost, koliko sam imala, ju ju, kakvo povecavanje kolicine mleka, hvala Bogu, mada sam vec drugi mesec proredila izmuzavanje. Ma zaista kad preguras to prvo vreme, dojenje je pesma svih narednih nadolazecih meseci. Samo pozitivno razmisljajte i potrudite se da grudi posle svakog podoja sredite da budu mekane, i nema zime. srecno!
|
|
|
|