Doogie -> RE: Dojenje - vase iskustvo II deo (2.4.2012 12:24:53)
|
Makice, sta kaze patronazna? I mene su bradavice bas, bas bolele prvih mesec dana, mozda najvise posle trece nedelje. Suze su mi kapljale na bebu, ali pravo sam plakala od bola svaki dan jedno vreme. Ja sam se kao raspitivala pre porodjaja to oko polozaja i znala sam kako treba beba da uhvati, to sto Verus lepo opisuje, kao riba na staklo. I najcesce je bila u tom polozaju, tek ponekad ka unutra ali joj ja tada povucem kozu iznad ili ispod usnica i odmah uhvati kako treba. Meni nije bilo do polozaja nego su mi prosto tako osetljive bradavice. I mm kad ih dira ja se neki put naljutim koliko me zaboli, a on je inace nezan, ne radi im nista grubo. Ja sam se bila zainatila da izguram, jer sam ovde citala da posle mesec dana bol prodje. I tako dan po dan, stvarno je odjednom pocelo da bude podnosljivije, i evo sada dva meseca ima bebica i doji, a ja vise ne osecam nikakav bol, apsolutno nikakav. Cak i to kad zabaci bradu i povuce bradavicu, ni to vise ne boli, eto. I ja sam bila probala sa pumpicom tada, oko trece nedelje, kap po kap pa nista ne izlazi a bradavice otpadose, ne nakapam ni 20ml. Toliko je to bilo traljavo da sam bila mislila da mi se pokvarila pumpica! A sad ide u mlazevima i ako uzmem pumpicu, ni to vise nikakav bol ne osecam. Ako imas snage, izdrzi, proci ce bol, to ti je moj slucaj bio.
|
|
|
|