margom -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (18.12.2012 23:28:05)
|
Devojke evo i mene nakon prve posete endokrinologu. Naime nakon slucajnog nalaza uradjenog u okviru pripreme za HSG, utvrdjeno je da imam povisen TSHi to 9,22. Nakon dva dana ponovljena analiza, uz antitela gde je utvrdjeno da je TSH 6,95 , a antitela TPO 305 (ref. <35), dok su Anti Tg u redu. Uradjen je i UZ stitne i pronadjeno da je smanjene funkcije , sa nekoliko manjih nodusa, od nekih 5 mm. Danas sam bila na prvom pregledu kod endokrinologa, i to kod uvazenog prof Boze Trbojevica (jedva sam uspela da dodjem do njega, inace je tesko doci do cenjenijih endokrinologa), koji me je odusevio svojom smirenoscu, optimizmom i predivnim pristupom pacijentu i njegovom problemu. Njegov zakljucak je da u mom slucaju ne bi bilo potrebe za bilo kakvom terapijom ali, i to veliko ali, da ne postoji zelja za [sm=duda.gif] ! A posto zelim [sm=duda.gif], onda se terapijom mora sniziti TSH. Rekao je da cemo krenuti sa dozom od 50mcg Eutiroxa, pa ce se nakon 6 nedelja na osnovu analiza videti da li se doza treba povecati, a da ne budem iznenadjena ukoliko brzo nakon toga ugledam [sm=rozacrtici.gif] , kaze puno se puta desavalo ! Eto, to je moje iskustvo, od ujutru krecem da pijem terapiju, a rekao mi je da izbegavam povecan unos joda, cak i vaginalete Povidon joda, takodje i ono sto se na internetu nasiroko preporucuje a spada u domace lekove, orahovacu na prazan stomak, jer sve je to dodatno ozledjivanje vec povredjene tiroide. Med i aloja su super kao dodatak terapiji po njegovom misljenju, ali jod i orahovaca nikako. Pozdrav za sve devojke [sm=bravo.gif] !
|
|
|
|