Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 16:14:43)
|
IZVORNA PORUKA: bebi13 Zdravo devojke,evo i ja da vam se pridruzim [sm=smiley1.gif] Ispisacu svoje rezultate,pa ako neko moze da mi rastumaci sta i kako...kod ginekologa idem u ponedeljak,ali do tada...[sm=smiley13.gif] FSH 5,7 (ref.vr. 2-15) LH 6,4 (1-10) Estradiol 8,0 (25-100) Testosteron 0,62 (0,2-1,0) Prolaktin 200,o (60-620) vrednosti stitne i nadbubrezne su u granicama normale Endometrijum mi je 12dc bio 5mm, 16dc 7mm,a 29dc 1,16cm ciklus mi traje 30 dana i po bazalnoj temp.ovulacija mi je bila 18 dc i lutealna faza je znaci 12 dana eto,napisala sam sve sto znam,pa ako se neko razume da mi bar okvirno kaze kakva je situacija. Poludecu do ponedeljka [sm=smiley19.gif] draga, imas blagu inverziju FSH i LH hormona, sto moze upucivati na PCOS i nedostatak ili nekvalitetnu ovulaciju. To sto ti lutealna faza traje 12 dana govori o njenom skracenju, koje se vezuje za slabiju funkciju zutog tela, sto je opet posledica nekvalitetne ovulacije. E sad, devojke koje imaju inverziju FSH i LH cesto pate od jedne vrste poremecaja u radu pankreasa, odnosno lucenju insulina koji se naziva insulinska rezistencija. IR ometa kvalitetnu folikulogenezu i kvalitetno oslobadjanje jajne celije iz folikula. Ono sto ce ti dr verovatno i sam traziti, a ako ne, ti zatrazi sama od njega, jeste profil glikemije i insulinemija iz krvi da se vidi imas li IR. Ako je to problem, vrlo lako se resava lekicem iz grupe metformina (glukofaz, siofor). Oni posle mesec-dva dovode do stabilizacije rada pankreasa i kvalitetnih ovulacija. Isti efekat moze da ima i skidanje kilograma, ukuliko imas problem sa viskom kilograma. Eto, ako te jos nesto zanima, pitaj. Ostali hormoni su ti ok. Doduse, estradiol ti je malo nizi, ali uvek mozes da jedes vise ananasa da endometrijum lepo zadeblja. A i pivo dolazi u obzir. Koliki su ti folikuli/folikul bili kad si radila folikulometriju? P.S. dobro nam dosla na forum.
|
|
|
|