RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

vojvodjanka87 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 15:16:39)

Sneki i ja sam dobila taj lek,il mi se cini ,ja sam u apoteci rekla eutrox,jel to isto?Ja mislim da mi je tako rekao bar sam ja tako upisala[sm=smiley29.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 16:14:43)

IZVORNA PORUKA: bebi13

Zdravo devojke,evo i ja da vam se pridruzim [sm=smiley1.gif]
Ispisacu svoje rezultate,pa ako neko moze da mi rastumaci sta i kako...kod ginekologa idem u ponedeljak,ali do tada...[sm=smiley13.gif]
FSH 5,7 (ref.vr. 2-15)
LH 6,4 (1-10)
Estradiol 8,0 (25-100)
Testosteron 0,62 (0,2-1,0)
Prolaktin 200,o (60-620)
vrednosti stitne i nadbubrezne su u granicama normale
Endometrijum mi je 12dc bio 5mm, 16dc 7mm,a 29dc 1,16cm
ciklus mi traje 30 dana i po bazalnoj temp.ovulacija mi je bila 18 dc i lutealna faza je znaci 12 dana
eto,napisala sam sve sto znam,pa ako se neko razume da mi bar okvirno kaze kakva je situacija. Poludecu do ponedeljka [sm=smiley19.gif]

draga, imas blagu inverziju FSH i LH hormona, sto moze upucivati na PCOS i nedostatak ili nekvalitetnu ovulaciju. To sto ti lutealna faza traje 12 dana govori o njenom skracenju, koje se vezuje za slabiju funkciju zutog tela, sto je opet posledica nekvalitetne ovulacije. E sad, devojke koje imaju inverziju FSH i LH cesto pate od jedne vrste poremecaja u radu pankreasa, odnosno lucenju insulina koji se naziva insulinska rezistencija. IR ometa kvalitetnu folikulogenezu i kvalitetno oslobadjanje jajne celije iz folikula. Ono sto ce ti dr verovatno i sam traziti, a ako ne, ti zatrazi sama od njega, jeste profil glikemije i insulinemija iz krvi da se vidi imas li IR. Ako je to problem, vrlo lako se resava lekicem iz grupe metformina (glukofaz, siofor). Oni posle mesec-dva dovode do stabilizacije rada pankreasa i kvalitetnih ovulacija. Isti efekat moze da ima i skidanje kilograma, ukuliko imas problem sa viskom kilograma.
Eto, ako te jos nesto zanima, pitaj.
Ostali hormoni su ti ok. Doduse, estradiol ti je malo nizi, ali uvek mozes da jedes vise ananasa da endometrijum lepo zadeblja. A i pivo dolazi u obzir.
Koliki su ti folikuli/folikul bili kad si radila folikulometriju?
P.S. dobro nam dosla na forum.

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 16:49:42)

Hvala na odgovoru [sm=smiley1.gif]
Dr mi je rekla da nemam ni jednu cistu. To je bilo pre nego sto su mi stigli rezultati hormona. Velicinu folikula ne mogu da procitam,ali mi je dr rekla da su manji nego sto treba da budu. Mene sad buni ova bazalna temp. Imam li ja ovulaciju ili ne? Po FF imam,ali...[sm=zmeden.gif]
Ovo za ananas nisam znala...Kupujem ga veceras [sm=smiley36.gif]
Jos jednom hvala,malo si me smirila. Bitno mi je da nije nesto strasno.
Zaboravih da kazem da imam 15kg viska,ali sam vec krenula u borbu sa njima i dobro mi ide [sm=bravo.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 16:52:50)

Ako ti je dr rekla da su ti folikuli manji, onda nemas ovulaciju. Folikul mora da dosegne najmanje 18mm da bi u sebi sadrzao zrelu jc. Nedozreli folikuli su karakteristicni za pcos, kao i cinjenica da ih ima vise. Ali to stvarno nije nista strasno i da se brzo resiti.
Na FF nemoj bas puno da se oslanjas, jer cesto gresi.

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 17:01:44)

ok,puuuno hvala [sm=smiley1.gif]
videcu malo po forumu sta sve ima o tome,da se malo informisem. Da ne budem najgora od sve dece [sm=smiley36.gif] Sad mi je lakse kad znam sta treba da trazim

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 17:03:18)

Pridruzi nam se i na Crtama. Cisto malo osmeha uz cekanje nije na odmet[sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 17:05:13)

tema se tako zove ili...? Cekaj dok pohvatam kako funkcionise ovaj forum. Danas mi je prvi dan [sm=smiley1.gif]

vojvodjanka87 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 17:10:41)

Hehe bebi,ja sam na forum dosla glupa ko cuskija,ove devojke ovde su mi mnogo pomogle[sm=bravo.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 17:15:26)

IZVORNA PORUKA: bebi13

tema se tako zove ili...? Cekaj dok pohvatam kako funkcionise ovaj forum. Danas mi je prvi dan [sm=smiley1.gif]

Ha ha...Polako. Evo ti link ka crticama, tamo sve devojke ocekuju svoje trudnoce, prve , druge, trece....http://www.ringeraja.rs/forum/cekamo-dve-crtice---0113-chat/m_1233991/mpage_25/tm.htm#1238114

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 17:21:28)

ha,nasla sam-cekamo dve crtice.
Iskreno nisam ocekivala neki odgovor na moju prvu poruku ili bar ne takav kakav sam dobila. I vrlo sam zahvalna na tome. Jos malo da prosvrljam po forumu,da vidim gde je sta i kako funkcionise,pa cemo da se kuckamo. Drago mi je sto sam vas nasla [sm=smiley31.gif]

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (11.1.2013 18:58:52)

bebi13,
Nebi bilo lose proveriti vrednost SHBGa. Tvoj testosteron jeste u granicama normale ali sve iznad 0,5 ng/ml endokrinolozi smatraju blagim viskom. SHBG je sa jedne strane snizen kod zena koje imaju insulinsku rezistenciju, s druge strane njegova osnovna uloga je da vezuje steroidne hormone u prvom redu androgene. Uz SHBG i testosteron moze se odrediti FAI (free androgen index) koji je vrlo bitan pokazatelj. Relativni visak testosterona moze itekako da utice na velicinu folikula i zrelost jajne celije.Pozdravljam te.

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 0:11:10)

ok. Jel se i taj hormon radi 2-3.dc? Zadnji put sam dobila 6.jan. Znaci da moram da cekam sledecu [sm=hudicek1.gif] a taaako sam nestrpljiva da vidim sta ne stima. Pomenucu sve to mojoj dr. Nadam se da nece da me izbaci iz ordinacije...Doktori ne vole kad se pravis mnogo pametan [sm=smiley36.gif]
P.S. Kad citam sve sto pisete,postidim se moje neupucenosti [sm=zardeva.gif] Svaka cast [sm=bravo.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 0:20:44)

Bebi, ja ti zelim da ostanes trudna i neupucena. Mnogo je gore biti netrudan, a upucen, kao ja.[sm=smiley36.gif] za tri i po godine se nauci mnogo. Tebi se nadam to nece biti potrebno.

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 0:36:25)

Hvala! Nadam se da cemo se svi druziti na onim trudnickim temama uskoro. Malo me hvata panika kad vidim kako i kod onih koji nemaju nikakvih problema, beba ne dolazi [sm=smiley19.gif] Jos jednom moram da kazem da mi je drago sto sam vas nasla [sm=smiley2.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 0:43:32)

[sm=smiley31.gif]

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 12:11:47)

e Verka i Maslacak pomagajte drage moje

Estradiol 30,5
FSH 5,6
LH 6,3
PROGESTERON 2,18
TESTOSTERON 1,42
PROLAKTIN 528
e sad

TSH 5,1
T3 2,2
T4 145

nikada nisam imala problem sa TSH a evo sad
cudo mi je samo za FSH i LH posto imam PCOS LH mi je bio tri puta veci od FSH a sad ovo i ja sam skroz zbunjena i tuzna

vojvodjanka87 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 15:09:31)

Draga u ostalo se ne razumem ali vidim da ti je TSH ko i meni[sm=smiley7.gif]Ja sam mislila da ce biti sve ok.ma bila sam ubedjena.

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 15:35:25)

Nekako se i ne cudim hormone nisam radila od avgusta tj. posle VTO
zaista se nisam oporavila od neuspeha,praznici su mi jako tesko pali,i jos pored toga sto nekih problema ,a ja sam jako emotivna i sve me to jako potreslo[sm=smiley13.gif]

Štetica -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 15:44:30)

Joko postoji disbalans hormona ali to je resivo,dobar dr to moze da ti regulise odgovarajucom terapijom. Razumem te da si neraspolozena i da imas razlog da mrzis i sebe i ceo svet ali pokusaj da radis nesto sto volis i sto te cini srecnom,da ti brze prodje vreme.

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 15:47:06)

Stetice moja[sm=smiley27.gif]

vojvodjanka87 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 15:47:46)

Draga[sm=smiley31.gif]Brzo ces to srediti pa zajedno u pobede,cekaju nas nase posebne [sm=duda.gif]

Verolina -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 15:52:37)

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Estradiol 30,5
FSH 5,6
LH 6,3
PROGESTERON 2,18
TESTOSTERON 1,42
PROLAKTIN 528
e sad

TSH 5,1
T3 2,2
T4 145

cudo mi je samo za FSH i LH posto imam PCOS LH mi je bio tri puta veci od FSH a sad ovo i ja sam skroz zbunjena i tuzna

Joko, draga, moras da mi napises referentne vrednosti. Ovako samo vidim da imas jako blagu inverziju i da ti je TSH povisen, a prolaktin blizu gornje granice.

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 16:00:40)

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Estradiol 30,5 0-160
FSH 5,6 2,8-11,3
LH 6,3 1,1-11,6
PROGESTERON 2,18 1,0-6,3
TESTOSTERON 1,42 0-2,53
PROLAKTIN 528 40-530
e sad

TSH 5,1 0,4-4,0
T3 2,2 1,2-2,6
T4 145 58-161

17 joka -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 16:02:05)

evo Verka samo mi spojilo ovako nadam se da ces se snaci[sm=smiley13.gif]

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (12.1.2013 16:12:37)

Joko draga pa sto si zbunjena i tuzna??? Pa nisu ovo losi rezultati uopste. Pa znaci stanje se znacajno popravilo ako je LH bio 3 puta veci a sad je odnos prakticno 1:1. Idealno je kad su jednaki ili FSH za nijansu visi. FSH, kao najozbiljniji marker funkcije jajnika je ispod 6 znaci bolji ne moze biti[sm=smiley1.gif] Prakticno jedini problem koji ja vidim je TSH i on mora da se spusti ali to se najlakse resava. Prolaktin jeste granican ali on je u vezi sa funkcijom stitne i vrlo verovatno kad se sredi TSH da ce i prolaktin da padne.
Iskreno draga znam da vas je svasta snaslo, i da imate muku sa azospermijom ali da nije toga ja bi na osnovu tvojih rezultata tipovala na brze dve crtice.. Stvarno mi ne delujuu lose. Samo sredi stitnu[sm=smiley31.gif] Pozdravlajm te punooo punoo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>