RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

daca77 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (3.4.2012 21:03:28)

Promasila temu[sm=zmeden.gif]

jbojana1980 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (3.4.2012 21:18:53)

Bravo za Maslacak [sm=bravo.gif]
Uvek detaljno i sa strpljenjem sve objasni[sm=smiley1.gif]
Meni je dr rekla da uradim faktor koagulacije i trombofiliju posto mi je videla modrice po nogama. Ima li neka iskustva sa tim analizama?

Dream -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 9:29:20)

Zdravo.. ja bih htela da zamolim Maslacak (posto je ona nas obiteljski lekar [sm=smiley1.gif]) da mi kaze jesu li ovi rezultati u redu: Radila 16 dana ciklusa:

S-TSH 1,7 mU/L ref 0,20-4,0
T4 13,5 pmol/L ref 11,0-23,0
T3 4,5 pmol/L ref 3,5-6,5

FSH 5 U/L ref <12,
LH 15 U/L ref <17,
Prolaktin 210 mU/L ref <700
Estradiol-17beta 0,31 nmol/L ref >0,10
SHBG 53 nmol/L ref 23-100
Glikoza 5,1 mmol/U ref 4,0-6,0

Najvise me interesuje LSH i FSH jer ja sam klasican PCOS (anovulatorni ciklusi na 45-50 dana plus inverzija hormona na 3 dan ciklusa)!!! Pocela sam da uzimam vitex pa kad sam radila test bila mi je ovulacija. Koji je odnos LSH i FSH u ovulatornoj fazi? Hvala puno na pomoci [sm=smiley1.gif]

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 10:33:06)

Draga Dream,
Pa sto 16 og dana ako vec znas da su cikllusi jako dugacki?[sm=smiley36.gif] Pred ovulaciju LH jeste visi znatno od FSH dok traje tzv LH koji je signal za oslobadjanje jajne celije iz folikula. Zasto mislis da je vadjenje bilo u doba ovulacije? Hm ove jedinice za estradiol jos videla nisam nmol/l, ali ako ih sama konvertujem to bi bilo 300 pmol illi oko 100pg/ml... Malo nisko za ovulatorni estradiol, trebalo bi da je bar duplo pred ovulaciju... Da li si radila folikulometriju? Dakle da sumiram ako si pred ovulaciju onda je ok da LH bude veci od FSH. U ostalo doba cikllusa odmos je 1:1 ili je FSH malo nizi.
Od rezultata nedostaju androgeni testosteron i androstenedion, oni su neophodni da bi se viddelo stanje u PCOSu. Inace mislim da je Vitex dobra ideja za dugacke anovulatorne cikluse. Mozda te je pokrenuo ali ovulacija jos nije adekvatna, ako je ovaj estradiol vadjen u pravom momentu razume se.....Pozdravljam te puno!![sm=smiley36.gif]

Dream -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 10:53:59)

Masclacak hvala puno.

Radila sam 16 dana jer mi je doktor rekao da radimo opsti test ( kad bi merili ciklus ondal bi radili test 3 pa14 dana itd.)
Ja mislim da me je bog pogledao kad sam saznala da vitex postoji. Ja imam pcos sa anovultaronim ciklusima na 45-50 dana, ALI kad sam pocela da uzimam vitex od pocetka ovog ciklusa ja sam otprilike izmegu 14-17 dana osecala velike bolove u donjem delu stomaka plus sam imala gusti bjelanjak (sto sam ja zaklucila da sam imala ovulaciju). To je za mene bilo ko da sam boga videla. Danas mi je 29 dan ciklusa i osekjam dobicu svakog momenta. Ovu, na neki nacin normalizaciju pripisujem vitexu. Vitex je broj jedan u borbi protiv pcos i je prirodni stimulator ovulacije (jer ne zelim da koristim klomifen i sl. nego sam odlucila da probam prirodnim putem da regulisme pcos). Ocekivala sam da imam visoki seker ALI vidim da je u normalan sto ja pripisujem Cimetu, naime ja sam poslednji mesec dana svako vece pila casu mljeka sa cimetom jer cimet regulise seker. isto sam namalila ugljene hidrate i skinula koje kilo [sm=smiley1.gif]

Sve u svemu uzela sam stvar u svoje ruke i videcu kako ce biti dalje. Alo od noga sto sam videla na internetu ovaj odnos LSH i PSH je u redu za ovulatornu fazu. Ali taj estradiol neznam kako da tumacim.

Hvala puno jos jednom [sm=smiley1.gif] i svima sto imaju pcos punim srcem preporucujem Vitex, jer sam citala da vitex radi cuda u vezi zatrudnjivanjem i uspostavljanje ovulacije.

Pozdrav....

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 11:26:30)

Hey dream,
Pa moguce je kao sto rekoh da momenat nije bio pravi, da si ga merilla sa danom zakasnjenja jel estradiol relativno brzo krene da pada posle LH surgea, a da se LH jos nije smanjio na pocetnu vrednost, Znaci da je periovulatorni peack bio 14 og illi 15 og dana. zato sam te pitalla za tajming i folikullometriju-to je kljucno. Pogledaj grafik. Znaci potrebno je uhvatiti peak, estradiola a on brzo prodje kad udjes u fazu pucanja folikula.KAd se pojavi talas LH estradiol krene da pada.

http://www.precisionnutrition.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/05/menstrual-cycle-estradiol.jpg

Druga varijanta je da si ovulirala ali da je ovulacija slabija nego sto je optimalno, sa nizim estradiolom. Ali bi u svakom slucaju bio ogromni pomak! Samo nastavi sa vitexom!

Puno srece i da ugledas[sm=modricrtici.gif]

Dream -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 11:57:35)

Hvala jos jednom maslacak [sm=smiley1.gif]...Ja sam bas nasla isti grafik [sm=smiley1.gif] Videcemo sta ke da bude ali imam dobar predosecaj. Pozdrav [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 16:09:59)

Maslacak, hvala puno na odgovoru. Javljam se ponovo kad uradim hormone za desetak dana...[sm=smiley1.gif]

Bebana17 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 16:44:34)

Evo i mene, uradila sam hormone u narodnom frontu 3 dan ciklusa, u pripremi za VTO i bas sam se zabrinula i razocarala rezultatima.

Estradiol 122 pmol/l (77-921)
LH 4,67 mlU/ml (2.39-6.60)
FSH 7,52 mlU/ml (3,35-21,63)
Progesteron 0,8 nmol/l (0,32-0,95)
Prolaktin 471,39 mlU/l (108,78-557,13)
Testosteron 2,80 nmol/l (0,45-3,74)
Ukupni T3 1,73 nmol/l (0,89-2,44)
Ukupni T4 97,44 nmol/l (62,67-150,83)
TSH 1,26 mIU/l (0,35-4,94)
AMH 5,619 ng/ml (0-5,29). Amh je radjen u Konzilijumu i kod referentnih vrednosti pise nesto 5-6 ddan ciklusa i te cifre navedene, pa mi nista nije jasno.

Sve u svemu, prolaktin je previsok, a E2 je nizak - moje vidjenje svega je da ja ni nemam ovulacije [sm=smiley13.gif] (sto je jednom progesteron 7 dan posle navodne O i potvrdio). I testosteron je malo visi nego sto treba.

Moze li neko da prokomentarise rezultate? Maslacak, Contesa - neko ko se razume u svu ovu pricu o hormonima...

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (4.4.2012 22:55:21)

Bebana17,
Po meni rezultati nisu idealni ali nema razloga za ocajavanje. Sama si rekla prolaktin je malo previsok, ali on se da spustiti. Da li ti je ikad iko predlozio terapiju? AMH je visok ali to je dobra vest, znaci da ti je rezerva odlicna. Malo uvecanje je ponekad vidjeno u PCOSu, kao i povisen testosteron ali su potrebni i drugi rezultati za dijagnozu. Da li si ti ikad radila OGTT? Estradiol je malo nizi ali to se menja i moze zavisiti od nabrojanih parametara. Sve u svemu, prolaktin, androgeni ili eventualno problem sa insulinom ili kombinovano bi mogli biti uzrocnici izostanka ovulacije. potrebne su naravno dodatne analize... Pozdravljam te

gelica -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (5.4.2012 19:54:07)

da li neko moze da mi kaze kakvi su mi rezultati ne kontam koje vrednosti treba da gledam.krv sam vadila treci dan ciklusa
FSH-15,3
LH-6,4
PRL-104,9
TESTOSTERON-0,4
PROGESTERON-4,2
ESTADIOL-17,9
HVALA UNAPRED

ivannna -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 9:13:42)

dr mi je rekla da su hormoni dobri! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

a onaj spisak sa silnim analizama ( koji ukcljucuje i HIV i hepatitis B i C ) ne moram da radim ( za njega je zakacila papir sa upustvom za ogtt koji treba da uradim,a mi se istripovali da treba i to )
dr je rekla da moju kracu lutealnu fazu mogu da produzim utrogestanom ali da treba da sredimo uzrok,odn.da uticemo na 1.fazu,zato mi je dala KLOMIFEN da pijem 5 dana
maslacak,mozes li molim te da mi malko objasnis kako taj klomifen deluje ?

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 9:55:01)

Draga Gelica,
Ne znam kada si pocela sa pretragama i koliko imas godina ali ti toplo preporucujem endokrinologa i to bez odlaganja. FSH je osnovni marker takozvane bioloske starosti i funkcije jajnika. Prilicno je stabilan iz ciklusa u ciklus i idealno bi trebalo da bude ispod 6 ali se jos prihvatljivom rezervom smatra sve do 9. Tvoj FSH je pznatno uvecan sto ukazuje na to da jajnicima treba jaca stimulacija da bi radili. I pitanje je kakav je kvalitet jajne celije. Nebih da te plasim, i zene sa visokim FSH mogu da zatrudne ali je znatno teze. Zato i kazem ad ne treba da odlazes da se stanje nebi dalje pogorsalo. Zelim ti uspeha! OStali rezultati su ok , estradiol je nizi ali to je verovatno u skladu sa visokim FSH. Neznam da li si radila AMH nebi bilo lose utvrditi i tim putem ovarijalnu rezervu.
Ivana drago mi je da su rezultati ok. Mislim i da nije losa ideja probati klomifenom uticati na lutealnu fazu i pojjacati ovulaciju. Klomifen je najstariji lek u porbi protiv infertiliteta. Primenjuje se jos od 60 tih godina proslog veka i u prvom redu je indikovan kod zena koje ne ovuliraju. Radi po principu modulatora estrogenih receptora. On se naime vezuje za receptore i inhibira povratnu spregu ka hipotalamusu. Uprosceno kad uzmes klomifen tvoja hipofiza misli da je estradiol nizi nego sto jeste i pojacano luci FSH koji onda deluje na jajnike i folikuli rastu. Tvoja doktorka se nada da ce tako poboljsati rast folikula te ce, jajna celija bolje sazreti, zuto telo koje nastane na mestu pucanja folikula uspesnije proizvoditi progesteron. Treba probati! Pozdravljam te

ivannna -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 10:35:50)

hvala maslacak! pozdrav veliki!

Bebana17 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 10:51:54)

Maslacak, hvala na tumacenju, tako sam i sama razmisljala.
Danas sam bila kod ginekologa, pokazala sam mu rezultate hormona, po njegovom misljenju sve je to ok, i prolaktin i estradiol... kaze da nista nije zabrinjavajuce (a ja nikako da zatrudnim [sm=smiley13.gif]).

*Maki* -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 12:29:05)

Bebana,prolaktin ti je u granicama referentnih vrednosti,zasto mislis da je previsok? Previsok je bio moj prl,10 puta veci od normalne (gornje granice ref.vrednosti) a i hoce da skoci od stresa prilkom uboda iglom u venu pa je zato za prolaktin najbolje da se radi dnevni profil kada ti pola sata pre prvog vadjenja postave iglu-kanilu u venu.Ali kod tebe nema potrebe za tim :) Nista strasno,bar 10 puta su mi to radili.Jel ti doktor ispratio ovulaciju do kraja,koliko ti porastu folikuli,koliki je endometrijum? AMH je malo visi ali sam citala na forumu negde da se rezultati iz Konzilijuma razlikuju u odnosu na druge laboratorije,ali se ne secam zbog cega,probaj da nadjes temu i procitas.Jesi li radila ogtt test?Nemoj da brines puno,samo polako i strpljivo [sm=smiley1.gif]

Maslacak15 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 13:50:50)

Ja sam ta koja uvek dize frku oko prolaktina[sm=smiley36.gif] Po onoj narodnojj ko se jednom o mleko opece taj i u jogurt duva. To sa granicama je relativna stvar, a prolaktin je jako jako stetan za plodnost. Slazem se da je i jedan vrlo dinamican parametar i da hoce na trenutak da skoci. Ali ukoliko je vrednost iznad 400 konstantna i odrzava se u dnevnom profilu onda je moguce da je to previse.... Doktori izbegavaju da ga tretiraju, jer smatraju da je prolaktin problem tek kad blokirala ovulaciju. Ja sam zivi dokaz da nije tako. Imala sam i normalne ovulacije i normalan lutealni progesteron i tacne cekluse na 28 dana. I prolaktin na gornjoj granici, ali u okviirima normale! (23 ng/ ml preracunato oko 500) Kad smo ga konacno spustili u roku od mesec dana usledio je rezultat...evo u krevecu igra se poored mene[sm=smiley36.gif] Zato treba uvek imati na oku prolaktin, ako se ponavlja u relativno visokim okvirima trebalo bi obratiti paznju.Sve najbolje

Bebana17 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 16:04:58)

Maki, po mom misljenju lekar mi nikada nije ispratio ovulaciju do kraja, iako sam radila vec tri inseminacije u narodnom frontu. Folikuli porastu, barem po jedan na svakom jajniku i budu velicine jedan 20mm, drugi 24mm (uz stimulaciju klomifenom), endometrijum uvek bude maksimalan, ali posle prve inseminacije progesteron je bio ispod normalne granice, a posle druge je bio odlican (ali uz koriscenje vaginaleta progesterona, sto je u prvoj inseminaciji izostavljeno). U trecoj nisam pratila progesteron (i u prve dve sam ga radila na svoju ruku). Lekar nikada nije ispratio da li su folikuli zaista pukli ili ne (jer navodno, nema potrebe za tim [sm=zmeden.gif], pa naravno da nema kad je u pitanju drzavna ambulanta i kada nas ima na desetine svaki dan).
Ostaje mi da budem sam svoj lekar, ma koliko to bilo glupo, u Srbiji izgleda samo tako mozes da dodjes do rezultata!

zvezdi -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 17:23:06)

E pa ljudi ja sam resila da sutra na svoju ruku radim hormone,pa da odnesem doktorki na UZ posto smo se dogovarale da zakazem za folikulometriju.Sutra mi je 2 dan ciklusa,i moram sutra jer je subota,nedeljom ne rade.
Koliko sam ja razumela,a ispravite me ako gresim,molim vas,trebam da radim nesto ovako:
FSH,LH,Prolaktin,Progesteron,Tostesteron,Estadiol,TSH,AMH,Ukupni T3 i ukupni T4?????
Iskoristicu priliku kad me vec bodu da proverim KSL,hemoglobin,secer i holesterol.
Imam 26,5 god,trudim se vec 2,5 god i resila sam da uzmem stvar u svoje ruke.
Kostace djavo i po ali valjda ce da vredi.
Hvala na odgovorima unapred.[sm=smiley1.gif]

*Maki* -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 19:55:52)

Bebana ja ne mogu da verujem sta ti je taj doktor uradio-nista!Sad sam besna,besna sam na svakog lekara koji ofrlje uradi nesto toliko bitno zenama koje imaju samo jednu jedinu,najlepsu zelju - da postanu majke. Znas zasto ti ovo pisem,zato sto se inseminacija NIKADA NE RADI DOK NE PUKNE FOLIKUL.Mene je doktor vracao cak iz drugog grada zbog toga sto folikul nije bio pukao,nije zeleo da uradi nista pa ni na nase insistiranje dok ne bude vreme za to.Sada sam mu beskrajno zahvalna sto je uvek sve uradio onako kako zaista treba i sto je na prvom mestu covek,pa lekar...Ja sam sto puta pisala,i posle svega sto sam prosla shvatila sam ono sto mi je moj doktor uvek pricao-jesu ti odlasci non stop na ultrazvuk dosadni ali tako mora da bude,uvek me je molio da budem strpljiva,ja sam u pocetku mislila da posto radi privatno da samo zeli da mi uzme novac a onda kada je poceo da mi ne naplacuje usluge,pa cak mi nije naplatio ni 2 inseminacije..ja sam se stidela sto sam tako mislila.Ali u moru onih koji su neljudi ne mozemo a da mislimo pozitivno uvek... Zlato,probaj da nadjes dobrog i strucnog doktora i nekoga ko ce imati vremena i da te tesi pola sata bez obzira sto mu je cekaonica puna,veruj mi ima takvih doktora.Neka bude i privatnik.Meni je muka kad samo odem u drzavnu ustanovu po upute (ja sve analize lepo uradim u drzavnoj bez obzira sto idem privatno kod doktora,uvek mi prica,to to i to uradi u bolnici da ne placas bezveze).Meni je doktor prvo uradio kompletan ginekoloski pregled:brisevi na bakterije,vaginalni i cervikalni bris,papa test,kolposkopiju.Tek kad su stigli rezultati radio je folikulometriju-znaci ides tu negde osmi dan,neki ginekolozi gledaju i II dan ciklusa atralne folikule.Zatim po velicini folikula otprilike izracuna kada bi mogla da nastupi ovulacija ali obavezno odes malo ranije, 11 dan ciklusa na primer.Onda opet merenje folikula,pa ides onda i svaki dan da meri folikul da vidi do koje velicine naraste pre nego sto pukne.Jer jeste tebi folikul bio taman,trebao je da ti da pregnyl kada je folikul bio tu 20-21 mm pa da te gleda svaki dan i da uhvati taj momenat kad folikul taman prsne i odmah da uradi inseminacijujer taj folikul koji ti je bio 24mm je mogao da pukne odmah a mogao je da pukne i kad je 28 a to je nekvalitetan folikul,zna se kolje velicine je folikul koji sadrzi kvalitenu jajnu celiju (od 17-do24 otprilike),zato se i daje pregnyl da se tempira vreme da prsne na vreme.Ali nemaju oni vremena,boli ih uvo.Zbog mene je doktor poslednju inseminaciju proveo ceo dan u ordinaciji,prvo sam dosla ujutro da me pogleda 36 sati posle pregnyla,jos nije bio ni naprsao.Onda smo otisli posle par sati jos jednom,taman je bio poceo da prska i rekao nam da dodjemo za 2 sata da radimo inseminaciju ako je skroz prsao.A moj suprug sa onom casicom mi je bio najsmesniji,trebao je covek da da uzorak [sm=jezicek.gif] Jako mi je zao sto ti inseminacija nije kvalitetno uradjena,utrogestan-progesteron se isto obavezno koristi posle inseminacije da bi se podigao progesteron i time povecala sansa da trudnoca uspe ako do nje dodje,nesto kao preventiva koliko sam ja razumela.Ljubim te

Maslacak hvala puno za komentar o prolaktinu,meni kad neko samo spomene prolaktin meni se spusti mrak na oci [sm=smiley36.gif]

*Maki* -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 20:03:27)

Zvezdi jel to radis drzavno ili privatno? Dodaj i inhibin B,on uvek ide uz AMH. Da to su svi polni hormoni i hormoni stitne zlezde koje treba da odradis. Drzim fige da budu u redu[sm=bravo.gif]

Alexis79 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 20:11:28)

Zvezdi samo smireno sutra zbog prolaktina i vidi da ti urade dnevni profil prolaktina ,a ne samo iz jednog vadjenja .Kad te vec bockaju [sm=smiley1.gif].
I naravno zbog prolaktina nek ti instaliraju braunilu ,da te ne bi bockali na svakih sat vremena.
pozz

maki [sm=smiley31.gif]

*Maki* -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (6.4.2012 20:22:08)

Alexis ljubim vas cetvercu [sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

zvezdi -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (7.4.2012 11:39:41)

Hvala vam devojke na informacijama.
Ja sam mislila da odem drzavno,medjutim ne rade kod nas,pa svakako mora privatno,a ovaj mesec cu ipak preskociti jer finansijski ne mogu ovaj mesec da se "ispruzim" toliko.
Sta cu,videcu za sl mesec.

bella80 -> RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo (7.4.2012 14:28:30)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Super Ivanna samo pozitivno[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] I javi kako napredujes ! Ja sam po struci molekularni biolog a doktorirala sam genetiku razvica. A i sama sam se dugo mucila da zatrudnim dok smo naslli u cemu je trik ( i bio je detalj u pitanju!!), dve ipo godine tako da sam imala vremena da utvrdim materiju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Mozda je i od profesionalne deformacije, ali provodim puno vremena citajuci klinicke studije na temu fertiliteta.
Pisala sam vec vise puta na topicu prolaktin o mom iskustvu, kod mene je to bilo u pitanju, suptilno uvecan prolaktin (na gornjoj granici normalne referentne vrednosti!) koji su sve vreme ignorisali jer navodno " ne smeta" da bih zatrudnela odmah cim su mi konacno dali lek vise sto sam bila dosadna nego sto je doktorka verovala u tu pricu. Vec sam se videla na VTO.... Elem jasno je da je to samo jedan primer i da bi bilo mnogo jednostvno da je kod svih prolaktin u pitanju, nije naravno, ali pokazuje da treba uraditi analize i dobro prostudirati sve faktore. I ono njihovo "sve je u redu" nije bas uvek merodavno. I mene su tapsali po ramenu da je sve u redu i da eto postoji idopatski infertilitet (neplodnost bez odredjenog razloga). Ja sam inace sve probala HSG , folikulometriju i klomifen i cajeve, sve moguce i nemoguce trikove i nista nije pomoglo dok nisam tretirala kljucni problem.
Zato i visim na forumu u zelji da pruzim podrsku i prenesem malo iskustva. Samo one koje iskuse na svojoj kozi znaju koliko boli... Drzim fige i vucem za nosic da se preselis ubrzo na trudnicki thread! Pitaj slobodno u svako doba sta te muci tu sam[sm=smiley36.gif]

Draga Maslacak i meni je prolaktin malo nad gornoj granici ref.vrednosti,normalno je do 19.5 a moj je 21.26,ali doktor me uveruje da je to OK jer imem oulaciju.
Moji hormoni 7 d.c.:
FSH 4.87ref(3-12)
LH 2.39(0.8-10.5)
prolaktin 21.26
estradiol 119.5 (30-120)
testosteron 0.47 ref<0.6
TSH 1.93ref (0.47-5.0)
fT4 14.19(8-20)

14d.c.
FSH7.53(8.0-22.0)
LH 8.57(18.4-61.2)
ESTRADIOL 138.1(130-370)
Progesteron 21d.c. 9.32(4-25)

AMH 0.44(1.2-5)
molim te ako ti nije tesko daj mi neki savet..Hvala punoooo!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>