bulka
|
Koliko dugo nisam pisala na ovim stranama! Duplice drage, pozdravljam vas sve! Vidim da ima novih duplih mamica i jako mi je drago, a posebno sto su ove strane koliko toliko zazivele... Moje devojcice, Sofija i Sara, imaju dve i po godine! U avgustu su dobile baticu, Stefana. I sad su mi odjednom velike... Bata je dobrica i smesko. Posto citam da je trenutna tema prirodno ili carski rez...Ja sam se porodila carskim rezom oba puta.Blizanacku trudnocu sam vodila u dispanzeru za zene, kod doktorke ciji muz radi u porodilistu I koji “preuzima njene trudnice”. Ona mi je vise puta savetovala da se porodim carskim rezom, recima da ja mogu da biram, tj.da sam kazem kako zelim da se porodim, A ja upravo to nisam smela, da sama odlucim, a kada sam doktorku pitala sta bi ona izabrala na mom mestu rekla je carski rez. Njen muz mi je na prvoj kontroli rekao da je pristalica prirodnog porodjaja, posle kada sam ga pitala kako cu se poroditi, rekao je da je 50% carki 50 % prirodno... Ostala sam u subotu u bolnici, u nedelju ujutru ispao mi sluzni cep, ctg izuzetno jake kontrakcije, ja nista ne osecam, pregled otvorena dva prsta, dezurna doktorka kaze: pripremite salu, necu da ulazim sa blizancima u noc... Izuzetno bolno budjenje i prvi dani, ali cim su mi doneli bebice da budu samnom, sve je nestalo, tj dobilo je novu dimenziju, sve mi majke to znamo, uvek su decica na prvom mestu i za njih sve mozemo... Drugi put sam unapred znala da ce biti carski rez, svi su mi dr rekli, bez opcije prirodno. Izuzetno sam dobro podnela ovaj drugi put, budjenje, oporavak, sve. Mislim najpre iz tog iskustva od prvog puta, znala sam da moram, ustajala sam vec prvu noc na svaka dva tri sata, samo prva dva puta sa sestrom a posle sve sama, to ustajanje i setnja toliko ubrza oporavak da je to cudo! Tako je bar u mom slucaju. Sve vas jos jednom pozdravljam, a sad cu pronaci i neke slicice da vidite moja tri blagoslova i savrsenstva!!!
|