jabudic -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ?(IIdio) (11.1.2015 15:20:41)
|
Torbice [sm=smiley31.gif] Ona ne radi sad ništa nešto strašno što bi nas toliko nerviralo. Radi neke gluposti, gundja, pametuje, ali nije zlobna. Razumijem ja njega, ali danas je tačno 2 mjeseca otkad je tu. Odlazak ne pominje. Nemam pojma. Nisam pametna. Znam da nismo zadovoljni ni mi ni ona, ali kad bi se pokrenula ta tema, ja bih rekla šta mislim i predložila stan. Ali svi mudro ćute, i sinovi, i ona. Na ljeto stiže beba, ja stvarno želim da imam neku privatnost, mada već znam da će iako tada ne budi tu doći kao da mi pomogne. A ja navikla sama, svaka mi je dodatna žena samo višak u kući. Mjesta imamo, ali ne želim da dijelim. Možda sam ja sebična, ali mislim da imam pravo na svoj mir u svojoj kući. Takodje, kako živimo na moru, lkjeti nam se kuće pretvori u hotel, i to pun pansion sa sve transferima [sm=hudicek1.gif] Rekla sam mm da ko hoće da dodje može do juna i završeno je. Voljela bih nekako da prekinem to idi mi- dodji mi svako malo. Da prestane zauvjek. Da dolazi kao sve normalne babe u goste na nedelju dana i zdravo. Nisam ja takva žena da bih mogla dijeliti prostor ni sa majkom rodjenom. Možda sam naopaka. Ali toliko sam bila srećna i mirna što smo daleko od svih. Njegovi u Srbiji, moji u CG, ali 100km od nas, dodje mi samo majka ili sestra jednom godišnje. Najviše me nervira oko spremanja hrane za djecu. E ranije su djeca jela ovo, ranije ono, današnja djeca ovo... Ja joj kažem hvala ti na savjetima, odgajila si svoju djecu, ne mislim da su bili neuhranjeni dok ti nisi došla! Mm izludjuje sa tim komentarima, je se trudim da je ispoštujem, pa se pravim da ne čujem. Ustvari se divim sebi koliko sam fleksibilna, mojoj majci bih do sada 100x odbrusila. Ali nisam mirna, znam da će uvjek da mi zaviri u šerpu što spremam to, a ne djeci ono. Ma ako me mrzi neću ni da spremam, kupiću. Neću da živim kako je ona živjela. Vidim baš je profitirala.
|
|
|
|