Baffy -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ?(IIdio) (10.1.2015 20:30:21)
|
Mm jeste stariji od mene ali je mlad u dusi i zivi u 21 veku. Zna sta valja a sta ne. Ja kada sam se udala i dosla ovde, kuca jeste velika i lep raspored soba i sve ali brate sto je sve zastarelo, i ono sto je lepo ne moze da dodje do izrazaja! Sve staro po 40godina! Kuhinja stara, oronula, od ode budj i prljavsina unutra crno! Stvari za jelo polupano, staro nikakvo! U ormarima gde treba da su stvari tu su tanjiri,escajg... Unutra smrdi na ustajalo, govanca od miseva vlaga.... U trpezariji koja je sastavljena sa kuhinjom prelep set orman staklo i puno drvo plus jedan donji deo... Sve jedno do drugog, zidovi izgrebani, pored prozora klupa od jedno 1.5m duzine i oko 20cm sirine. uz nju sto pa dve stolice!!! i ona lezi na toj klupi kao neki prosjak... A kupatilo pu pu pu! Do pola zidova plocice, u tri boje i crne fugne pola ih popucalo al su na mestu. Kada se ne upotrebljava ne znam zasto. Kupamo se pored kade na plocicama... Ona nikada ne pusta vodu posle velike nuzde uvek govanca za njom ostaju a osim toga papir posle brisanja ne baca u solju da se ne zacepe cevi vec u kantu pored pa vi lepo udjete a njena govanca u kanti na papiru ispred nosa!!!! Da ste se tako udali da li bi sve mirno ostavili tako kako jeste ili bi ste uredili kucu koja je od udaje i vasa ili bi pustili da se svi oko vas i vi grozite sa takvim mestom al ne cinite nista??? Pitala sam mm nekoliko puta zasto nije sredjivao, modernizovao malo a njegov odgoor je "nisam imao volje". Jednostavnbo ona je takva zena da bi sve jako brzo bilo unisteno, drvena zena i ne obraca paznju za kucu. Neke joj sitnice zasmetaju a grube velike stvari vidljive to ona vidi! I ovek joj je bitnija cistoca stale i njeno cvece od kuce! Nista joj ruzno nisam uradila, umiljavam joj se i postujem je ali zena jednostavno sto smo bolji prema njoj ona vise ujeda! Dajmo novac na kucu, renoviramo. Stavili smo u kuhinju nove plocice, kupili nove radne i visece delove, okrecili i kuhinju i trpezariju. Stavila nove garnisne, sada cekam nove zavese. Moja majka poslala set porculana i escajk italijanski kraljevski za sta sveki kaze da je odvratan d se nozevima mogu klat svinje, viljuskom kupiti seno a kasikom se mogu hraniti krave!!!! Izbacila sam tu klupu odvratnu, postavili laminat, sto na sredini, 4 stolice okolo, velika staklena komoda je izmedju kuhinje i trpezarije kao zid a druga je uz drugi zid... Zaista smo koliko mozemo sredili i onda ona dodje, navuce neke polupane stvari, spava na trpezarijskim stolicama koje sastavi. U regal gde je porculan i stakleni deo stavlja plastiku! Moram svaki drugi dan da redam za njom!!!!! Planiramo nasu sobu renovirat u fulu sad, onda njenu pa kupatilo... Trudimo se maksimalno i sta mislite kako mi je??? Jos se ona buni kao sve su stvari ok mogle su se koristit a mi bacamo pare!!! Jednostavno nam lepo pljune na sve!!! A sve sto bacimo ona skuplja kao hrcak u podrum ili tavan i govori kako ce joj majstor namestiti pored kuce da se lepo kuva a samo zimi kuhinja da se koristi. Pa ja mislim da ni cigani ne prave to sto ona radi!!! Zar vi ne biste pizdili i pokusali srediti takav svinjac??? A o deci necu da pricam. Tu imamo muke, deli nam neke svoje savete. Kao ne smem da povisim glas do 8 godine na dete a kamo li da ga kaznim ili cusnem to mi zabranjuje! Moram u svako doba dana i nocui da pustim ljude da vide i igraju se sa bebom i svakakve jos stvari... To sam joj rekla da mi se ne mesa jer cu iste sekunde uzeti dete i otici a da ce mm sa mnom. Moje dete i kada ga dojim nema niko da mi ulazi u sobu sem mm i zakljucavacu se! Kada beba spava ima da bude mir i bilo ko da dodje ne moze ni da udje u sobu gde je dete da mu remeti san i budi ga. Nek saceka da se probudi. Isto tako je dobila zabranu nosanja deteta po selu i davanja mu piva i rakije kao sto ovde znaju cuclu da mu ubace u pice. A i onako je stara i klati se levo desno da nosa dete pa da joj ispadne negde nema sanse!
|
|
|
|