Ivanka 75 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ?(IIdio) (9.12.2014 21:01:19)
|
Ova moja je za razliku od tvoje Amelia mirna i tiha, ali kad nabije kenju (sto bi rekla moja mama), ne znas zasto je ljuta i uvredjena, ne govori nista samo cuti, ako je nesto pitas ili ti nece odgovoriti i ignorisati te, i tako bude para dana verovatno dok je ne prodje. Ako joj kojim slucajem stanes na zulj, ti si kriv jer stalno pravis probleme sta god da uradis ili kazes (u nasem slucaju JA). Tako da sam ja balansirala godinama, vise ne balansiram. Pa sta da vam kazem kakva je to zena kad je moju mamu rasplakala kad sam se ja doselila. Proslo oko mesec dana od mog useljenja ,mi krecili, zidali, nismo ni krevet normalan imali, kazem ja mojoj mami dodji da se upoznas sa njima da vidis u kakvu porodicu ulazim. Dosla moja mama, sve lepo fino krasno. Dolazim ja s posla jedan dan ona sedi u sobi ko pokisla. Pitam je sta je bilo i ona mi isprica. Zvala je svekrva na kafu (tada mi jos nije bila svekrva) i pitala je da li smo mi njoj rekli kad cemo praviti svadbu. Mama joj odgovorila pa valjda na prolece kad sredimo kucu. Ova joj kaze kako je nju sramota od komsiluka i rodbine sto sam ja tu u kuci a ona ne zna sta da im kaze ko sam ja i sta sam, nismo se verili, o svadbi ne pricamo (jun mesec, svadba u oktobru). A ni moju mamu ne zna kako da zove, ni prijo ni nikako. Mama zapanjena, kaze mi dete da li ti planiras da se udas za njega, ako planiras pravite svadbu sto pre ako ne idi odavde. I tako mi skarabudzismo svadbu za 3 meseca. I u UE i u Nisu, prakticno organizovali 2 svadbe za mesec dana. A kad se Iva rodila nosila onu listu novorodjenceta na kojoj pise njena krvna grupa (mm B+, ja 0+, Iva B-) da se raspituje kod lekara u domu zdravlja i njenih koleginica (ona je inace medicinska sestra) kako je to moguce da smo mm i ja + Rh faktor a dete -. Kao da sam poturila tudje dete. Eto! Sto li ovo nisam ranije uradila, bila bih mnogo zadovoljnija [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|