RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Alexis79 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (9.4.2012 23:36:23)

Ja sam sve nesto mislila i nadala sam se da u ovu temu necu svracati ......i grdno sam se zaje*ala [sm=smiley36.gif].

Elem vec sam pricala da smo mi u jako losim odnosima i da me namerno svuda pretstavlja kao novu devojku svog sina (jer nismo vencani).I to tako vec 7 godina.Skrenuta joj je paznja na to ,ali na jedno je uvo uslo a na drugo izaslo.
Ja sam se stvarno u pocetku kidala zbog toga sto me ne prihvata sto stalno prica o bivsoj snaji i uvek je nekako u kontekstu umetne u razgovor.Onako veoma kvarno i spiclovski.Sto me seljacki provocira sto nemamo dece.A ja bih u tim trenutcima da crknem.
Poslednje 3-4 godine ja ne obracam paznju na nju ,ne vredjam je ne svadjam se ,ali je jednostavno ne konstatujem.Je*i ga kod mene je tako ili volim ili ne volim.Jednostavno sam je izbrisala .Naravno da je to nemoguce uraditi potpuno jer ona ipak majka mm-a.Ali da bih sebe spasla nerviranja tako je bilo najbolje.Strogo poslovan odnos .Iskljucivo finansijski jer takav odnos ima sa sinom.Napravi se da je jadna star i bolesna i uglavnom trazi novac za razne stvari ...da ih sad ne nabrajam.
Mm vec vise od 20 godina ne zivi sa njom i navikao je na takav "finansijski" odnos jer mu je lakse da je "otkaci" tako sto joj da to sto joj treba bez daljih upletanja i emocija.
Znam da sve ovo zvuci surovo ,ali ja sam toga postala svesna cim smo poceli da zivimo zajedno .I tako je kako je.Ona ima 70 god i kasno je za neko "prevaspitavanje".
Ja se u te "novcane transakcije" nikad nisam mesala jer nisam osecala da imam prava.Pomagali smo i moju majku i brata ,ali kad je zaista trebalo .Kod nje su uglavnom hirovi i NIKAD nije pitala da li mi imamo ,bitno da je da ona njenom samozivom dup*etu ugodi.
Ceo ovaj veliki uvod je zbog sledece cinjenice.
Od trenutka kad smo joj rekli da sam trudna ja sam postala princeza ,dusa i najomiljenije bice.E meni se od te neiskrenosti kenj*.Jer nam za sve ove godine nista nije pomogla ,spijunirala me je i sikanirala na svakom koraku.Ogovarala kod svih redom i pricala sve najgore.Nabacivala mm -u neke njene musterije i komsinice iako smo vec uveliko ziveli zajedno.
Ali naravno njena glad za parama nije prestala cak je i skoro nesto pomenula kako joj trebaju pare za tamo neku glupost naravno.Ja sam se po prvi put umesala i bila sam veoma ostra ,jer mi se zaista smucilo to.Alo zeno mi cekamo tri bebe i sto djavola mi treba [sm=grrr.gif].
Prve 2-3 nedelje me je svakog dana zvala pa mi se prenemaze preko telefona pa se nesto mazi ,ja bukvalno odmaknem slusalicu i kad ukapiram da je zavrsila kazem dobro ja sad zurim cao.
E tako je bilo do pre 2 nedelje kad je napravila veliko sra*e i imala udes sa nasim kolima.Svojom greskom, iako sam je sto puta upozorila da lose vozi i da saceka da je mm odveze ,ona je htela da crkne da ide do sela i da uzme kola ili ce da umre istog momenta.E to sra*e nas je kostalo 300 e i sad je manja od makovog zrna.Zivo me interesuje dokle ce to da traje.

mihi -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 10:49:00)

Mislila sam da ne pišem ali moram toliko me je iznervirala u subotu ujutru. U 9 zvoni tel. iako zna da mi spavamo, ja sam bila budna već, javim se. Čestita starijem sinu rođendan, ja uzmem tel. i dam Luki, kroz minut mi donosi slušalicu i sad kreće sa sledećom rečenicom, valjda ćete ti i Luka da dođete na godišnjicu dedi (godišnjica 19 maja) ja joj kažem ne znam još videćemo ako neko dolazi kolima da, ako ne nećemo moći, doćićemo kada se mm vrati. Sve vreme plače  (a ja besnim jel ta tema mora baš na Lukin petnaesti rođendan). Sledeća rečenica glasi ako ne možeš ti nek dođe Luka (samo ne znam kako da iznajmim lir jat od Air Pinka i da ga pošaljem). Pobesnela sam, toliko me iznervirala da nemam reči, pa sačekaj ako si zvala da čestitaš rođendan pa onda zovi sutra pa pitaj ono što si htela. Sad kad odem kod muža sve ću mu po spisku, on je kriv trebao je da kaže kad ja dođem doćićemo a ne da ona mene pegla ovako. Uh, izmerila sam puls u subotu posle razgovora 125 u minuti.

minavb -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 10:57:56)

U našoj familiji nije posebno pridavan značaj tim godišnjicama, pa nikad nisu tražili od mojih roditelja da dolaze, mada su oni išli. Nas decu nisu cimali za takve stvari. Meni je baš neobično kad je obaveza da se ide daleko zbog godišnjice smrti pa mislim da ne treba time da vas opterećuje.

mihi -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 13:15:18)

U pravu si Mina tako razmišlja normalan čovek ali ne i sveki. Znam da je za sve kriv moj muž koji joj to dopušta u stilu, bolje neka pegla tebe nego da se ja sa njom raspravljam, a ti isplivaj kako znaš i umeš. Da je ok shvatila bi da sam sama sa decom da je sve to napor, da Luka polaže prijemni.... ali kad je neko egocentričan i samoživ kao ona onda je to tako. Pri tome moj svekar je bio baš dobar i prema meni uvek super, i otišla bih iz poštovanja prema njemu, i verovatno ako budem mogla otići ću.

branki* -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 13:50:11)

ja,prvo,pa u ovu temu!
alexis,ko placa tu popravku auta?red bi bio da se ona isprsi i da joj vise ne padne na pamet da ih uzme da vozi.samo mi nemoj reci da vi placate kvar i da se nije ni ponudila da da bar deo novca!bas sam se iznervirala!mogu misliti kako je tebi puko film[sm=hudicek1.gif]
mihi!sveki je prava negotinka!oni tamo jako paze na te pomane i grobljanske obicaje.moja je isto iz negotina,po ocu.da doceka goste i da bude domacica,to ne zna,a sve obicaje kad neko umre i narednih 250 pomana zna.eno je muzu na groblju digla mauzolej,zakupila i susednu parcelu da ima mesta za klupu,stolove,tuje....!i,jbt,zoves da cestitas unuku rodjendan,zeno,pusti sad groblja!eee,pera mi ide na usi!
a,sad da ubelezim i ovu moju-vodila bozu napolje,ja rekla da dodju u pola 1 da jede,pa da spava.ona ga dovela u pola 2,sav kenjkav,jer mu se spava,jedva sam ga nahranila,plus mu davala smoki sa kikirikijem,a lepo sam joj govorila 100 puta da taj ne jede,jer se osipa od kikirikija.dosao sav crven,crven oko usta!besna sam!

Alexis79 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 16:55:47)

Branki pa naravno da smo mi platili ,ona NIKAD nema para .Nesto je kao nudila mm tu preda mnom ,ali se nesto zgrcila pa kao ja sad nemam pa da vam dam na rate .Jer naravno ona para nema.
Kad smo joj rekli da je to 300e ,ona je pocela sa pitanjima pa kako pa kako toliko .Pa mislim se udarila si celu stranu u zglobni autobus pokusavajuci da ga preteknes u krivini.Jos nam je auto star godinu dana.
Ja sam se stvarno trudila zbog svog stanje da se ne nerviram,ali kad je rekla da sam ja kriva sto je ona imala udes,jer sam je bas u tom trenutku zvala na mob i nju je to omelo [sm=smiley29.gif]
Tad sam htela glavu da joj otkinem.
Ona se naravno posle pravdala kako nije to mislila i da joj bas tad zvonio telefon kad je udarila .
A naravno ne priznaje da je ona kriva uopste ,vec vozac autobusa.

A kad je to rekla da nema para ,ja joj lepo kazem pa dobro sad cete da placate prevoz sa tim novcem jer ste sa kolima zavrsili.
Pogledala me ja kao da hoce da me zgromi ,jer je to po prvi put cula od mene.
Ne znam da li ce ovo da ima nekog efekta na nju ,ali ako bude imalo 300 e je mala cena samo da nam vise nista ne trazi i da je ne gledam.
Jer kazem ,sad je manja od makovog zrna po prvi put za 7 godina.

mihi -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 21:41:05)

IZVORNA PORUKA: branki

mihi!sveki je prava negotinka!oni tamo jako paze na te pomane i grobljanske obicaje.moja je isto iz negotina,po ocu.da doceka goste i da bude domacica,to ne zna,a sve obicaje kad neko umre i narednih 250 pomana zna.eno je muzu na groblju digla mauzolej,zakupila i susednu parcelu da ima mesta za klupu,stolove,tuje....!i,jbt,zoves da cestitas unuku rodjendan,zeno,pusti sad groblja!eee,pera mi ide na usi!

E Branki draga onda sve znaš šta da pričam po nekad me iznervira strašno a onda shvatim, ma viđam je retko ne živimo zajedno, na jedno treba da uđe na drugo da izađe i ćao. Ali momentalno me iznervira i digne puls preko stotke.

branki* -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 21:46:43)

mihi,sve si lepo sebe posavetovala[sm=smiley1.gif] bas tako!

mihi -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (10.4.2012 21:51:02)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Branki.

monini -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (11.4.2012 1:34:40)

ihhh bre Alex kakva zena ti dopade [sm=grrr.gif] ma izborices se ti sa njom, mudro, verujem da mozes!! samo ti cuvaj svoje bebce i ne obracaj paznju na nju!! ja bih se pravila kao da ne postoji, nemam ti ja zivaca i snage za takve samozive idiote (mada nije lako coolirati)[sm=zmeden2.gif]

mala buba -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (11.4.2012 8:03:39)

Mihi,tiha voda breg roni. uopste nije lako kontrolisati bes, znam iz iskustva.
a moja ce sipak dobiti posetu za Uskrs [sm=smiley36.gif]

jance -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (11.4.2012 8:16:45)

IZVORNA PORUKA: Alexis79

A kad je to rekla da nema para ,ja joj lepo kazem pa dobro sad cete da placate prevoz sa tim novcem jer ste sa kolima zavrsili.
Pogledala me ja kao da hoce da me zgromi ,jer je to po prvi put cula od mene.
Ne znam da li ce ovo da ima nekog efekta na nju ,ali ako bude imalo 300 e je mala cena samo da nam vise nista ne trazi i da je ne gledam.
Jer kazem ,sad je manja od makovog zrna po prvi put za 7 godina.

kako se stvari brzo okrenu a? i kod mene se tako desilo kad je svekar umro, prvo su svi zivi obecavali kako ce joj pomoci finansijski sigurno, mi joj placamo mobilni koji uopste nije mali, a od svih ostalih je dobila samo to sto je zaova platila deo racuna za struju u februaru i to je to. ja sam znala da ce tako da bude, njima se svima zivot vrati u normalu, imaju svoje troskove, a njoj i nama otane da se sami snalazimo i organizujemo. a i mm me je iznenadio kad je pre koji dan rekao kako razmislja da se odvojimo od nje i sa kuvanjem i sa strujom i sa vodom, jer misli da bi bez toga mogli lakse da se snadjemo nego sa njom ( to ja pricam vec duuuugo, a njemu nikako da dodje), jer sam ja daavno rekla da ona jednostavno nezna da raspolaze sa parama, kad ih ima onda ih trosi ko da utra ne postoji, pa onda do sledece penzije jede pasulj i leba i masti...

Lilla -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (11.4.2012 10:34:59)

Ja sam upoznala moju svekrvu 2 dana prije nego sto ce umrijeti, isli smo joj u posjetu u bolnicu. I tad mi je rekla:
Eto, cuvaj mi sina, pazite se i slazite i nek se zna ko nosi pantolone a ko suknju. On je musko i uvijek treba da bude gornji. (hm, jeste ponekad [sm=smiley9.gif][sm=jezicek.gif])

Nisam na to nista rekla jer je zena bila bolesna, ali sve nekako mislim da se ne bi bas najbolje slagale.

vonavoj -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (11.4.2012 11:00:38)

IZVORNA PORUKA: Lilla

On je musko i uvijek treba da bude gornji. (hm, jeste ponekad [sm=smiley9.gif][sm=jezicek.gif])

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] blesava si!

branki* -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (11.4.2012 13:04:51)

jance,ova moja da se udruzi sa tvojom,pa nek troseee!evo,prosli mesec zvala one kvizove gde sastavljas najduzu rec i gde,naravno,nikad te ne ukljuce u program.a,rekla sam joj da je prevara i da ne naseda.jok,ona zna najduzu rec[sm=smiley29.gif]e,sad stigao racun za telefon,kao ameriku da je zvala.a,stan nam je pun kojekakvih cuda iz telesopa i onih drangulija koje prodaju trgovacki putnici.

JellK -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 12:29:51)

Jao zene,ja sam sokirana!
Umesto da odem u temu "razgovori mama" evo mene ovde!
Mi nismo vencani (stvar licnog izbora) imamo dete koje nosi ocevo prezime i neverovatno dobar odnos.Zivimo zajedno,super se slazemo...
Juce nam bila u poseti njegova mama (razvedena i sama vec 20godina) i kaze kako nas ocekuje za Uskrs,na sta smo joj i mm i ja rekli da se jos nismo dogovorili ali da cemo verovatno kod mojih,jer smo Bozic proveli sa njom (moji ne zive u Beogradu,poslednji put ih videla pre 3 meseca a i deda (mamin otac) je preminuo,a na sahranu nismo isli jel se to desilo dva dana posle porodjaja.NA sta ona meni kaze da bi Uskrs IPAK TREBALO DA PROVEDEMO SA NJOM JER DETE NOSI NJENO PREZIME!!! (koje je zadrzala posle razvoda!?) Nisam mogla da izdrzim,rekla sam joj da dete nosi to prezime samo zato sto sam ja to tako htela i da smo Bozic proveli sa njom i da bi ja da vidim moje (a ja se njoj jos i pravdam,koja sam ja budala!) da bi na kraju rekla DA JE ONA IPAK SAMA! Nisam mogla da je slusam i samo sam izasla iz sobe!Htela sam da joj kazem svasta,da cu malom da promenim prezime ako od toga zavisi gde ce da provodi praznike i raspuste i da ce i ostati sama ako nastavi tako da se ponasa!Joj,ne mogu da verujem,moze da dolazi svaki dan da se igra sa njim,ne branim joj ali ne mogu da verujem koliko je bezobrazna!Moji su ga videli jednom (zive daleko) a mm ima slobodno petak i ponedeljak i eto prilike da odemo na produzeni vikend posto samo u tako nekim situacijama i idemo kod mojih.Ne znam da li gresim ali ta njena izjava je nepostovanje mene i mojih roditelja!Da li bi trbalo na fin i klturan nacin da obavim razgovor sa njom?NIsam spavala sinoc ni minut koliko sam bila besna!

minavb -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 12:41:43)

Kako je njen sin na to reagovao?

JellK -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 13:22:08)

On uopste ne reaguje na njene price,on za nju kaze da je sebicna i bezobrana,ni ne slusa je ali ni malo!
Hteo je juce svasta da joj kaze i jeste za to da se obavi razgovor a da nije mene oni ne bi razgovarali godinama unazad jer je on ne podnosi (zena sa rodjenom cerkom ne prica zbog skajpa i neke glupe situacije mesecima!) a meni je uvek nesto zao i stalno mu pricam da normalno razgovaraju ipak mu je majka i eto sad mi se moja dobrota (ili glupost) obija o glavu!

Daca88 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 13:33:39)

Citam ja tako negde na netu,tema idealan poklon za vasu svekrvu...
Neki dan na Animal planet,gledala ja emisiju o zmijama,i ima neka koja ima toliko otrova u sebi da sa njim moze ubiti 80 ljudi.
Sve se mislim kako bi to za sveki bio savrsen ljubimac.

tanjica85 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 13:36:22)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Jellk, cuti i teraj po svom. Popricaj sa njom, lep joj objasni i nemoj da se nerviras oko takvih stvari

Olga75 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 14:30:38)

na samom pocetku braka ili zajednickog zivota sasvim su , izgleda , uobicajeni ti kurslusi oko provodjenja praznika [sm=smiley13.gif]
tako lepi dani , koji bi trebalo da budu opusteni i veseli pretvore se u natezanje kad kod koga , koji su bolji , koji su vise sebicni
ne znam , to treba unapred dogovoriti
npr mi smo za Badnje vece ( i jedno i drugo ) kod kuce , za katolicke praznike idemo kod moje mame , za pravoslavne kod s&s i to je to
ako bas i ne dodjemo najavimo da ne idemo i kraj
ali mi smo sad vec 10 godina u braku pa smo prerasli takve situacije [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 14:58:25)

Mi nismo imali tih problema. Od starta smo saopštili da jedne godine Božić kod jednih a Uskrs kod drugih A naredne godine obrnuto i tako rotiramo. Kad ne možemo, niko se ne buni. Kad sam bila trudna nismo išli nigde za Uskrs, zimus nismo hteli da krećemo sa Nevenom na put u sred zime pa su opet svo razumeli... Doduše pod muževljevom familijom kod koje ponekad odemo za praznike podrazumevam njegovog ujaka i ujnu, s&s nisu nešto iz te priče. Kad je mm u zezanju sveki rekao da bi došli na nedelju dana digla joj se kosa na glavi i krenula je da smišlja izgovore zašto ne... Ma...

tanjica85 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 15:17:09)

Ja sam to u samom startu sasekla. Kako je meni i mm volja, tako radimo. I niko se ne buni, u stvari ne sme da se buni.

zaboravila sam da napisem da smo se bas za Uskrs svi okupljali na jednom mestu, spajali smo mm i moje roditelje. E,takav sstav je bio idealan. Jos nas, hvala Bogu, ima. Ja samo tri sestre, muz dve sestre...i to svi sa porodicom....milina

mama kukunka -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 19:20:27)

Olga, i ja sam sa tolikim stazom b(m)racnim..i evo danas me podsetiste na ta natezanja -kod koga Bozic, a kod koga Badnje vece isl..a onda se sve nekako slozi tako da racunam da sam dobro prosla ako su SAMO roditelji kod nas na okupljanju ( mislim, nema deveram jetrva , decebisl)..tako je i ove godine.. MM ima samo tatu, ja samo mamu..meni mama pomogne, mm tata dodje na rucak-i to je to.. Mirna Backa.

aleksandrova -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (12.4.2012 20:03:46)

kako vreme prolazi sve bolje i bolje...prihvatamo jedna drugu takve kakve smo...u pocetku je bilo lose...sad se popravljamo sve bolje i bolje...nadam se da ce tako ostati

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>