MaryJane
|
Vidi, moja svekrva se razvela posle cca godinu ipo dana braka, tj. kad je mm imao 3 meseca. Tada je imala 23 godine i naravno, vratila se kod svojih. Oni su mm prihvatili kao svoje dete, dok je sveki pajala po SFRJ pod izgovorom sportskih igara (današnjih team building activities ). Kad je mm malo porastao, ponašala se prema njemu kao prema igrački: baba i deda su ga lečili, učili, kupovali prve bicikle i ostale stvari, dok je sveki išla "u Trst po cipele" i "u Dubrovnik na sladoled". Kad je još malo porastao, zabranila je celom njegovom društvu da joj persira, jer ona nije "teta" nego drugarica, dozvoljavala mu svašta, čak i da se međusobno psuju. Nije ga pitala gde ide, jer ni ona nikad nije govorila gde će i koliko ostaje, pa makar šatro 24h bila na poslu, a kod kuće joj ležao bolesni otac. Kad smo se venčali, prvo je htela da mi bude drugarica, a kad je videla da ne može, počela je da propagira "staramajka" fazon. Kad ni to nije prošlo (ni kod koga od nas), počela je da pljuje otrove. Tri puta sam ostajala bez mleka dok sam dojila prvo dete, izvadila sam štitnu žlezdu zbog nje, doživela sam da mi se ruga u facu onako kako rade deca u prvom razredu. Sve to dok mm nije bio tu, jer kad bi se on pojavio, ona bi nas nudila kafom i tako to. Sad kad ne živimo više zajedno, svima je rekla kako sam je isterala iz stana i ona sad nema od čega da živi u "prču" od stana (koji košta isto koliko i naš od 60i kusur kvm, al' 'ajde). Mislim da je najbitnije to koliko je sama osoba zadovoljna svojim životom. Moja majka nije zadovoljna svojim brakom i to pokušava da projektuje na moj brak. Obično je ne slušam, ali ponekad zna da me dooobro iznervira.
|