Misha i Ljisha -> RE: Kakav vam je komšiluk? (2.4.2018 8:36:27)
|
Sanjice to jeste strasno, ako je samo zbog toga odakle ste poreklom. I mi delimo dvoriste, stoga ja ne mogu da ga zakljucavam. Meni smetaju nekulturni ljudi, drski i bezobrazni. A ima ih raznih raznog porekla sa raznih strana. Pisala sam takodje kakvi su ti ljudi s kojima delimo dvoriste, isto nisu sjajni niti po mom ukusu sto se kaze. Ali osnovni red mora da se zna i kultura. Ja svoju D ne pustam izmedju 3 i 5 ni napolje da ne bi uznemiravala nikog. Ako se zivi u zajednici tako ma kakvoj bilo, u smislu u zgradi ili tako u dvorisnim stanovima ili ako se deli kuca pa makar i sa porodicom mora da se zna red. Ja sam tako vaspitana. Smece se ne baca po dvoristu vec u kantu i onda naravno da coveku dojadi da cisti za drugima i da mu tako nesto smeta. Meni je to osnovna kultura isto kao i tebi i tvojima. Trudimo se da nam svima bude lepo i uredno i ugodno za zivot a onda se neko buni. Nepojmljivo mi je. Evo riknula mi susilica, ja u ocaju. Kaze tata pa prostri ves napolju. Toliko je malo dvoriste da stvarno nemam gde. Ili ce ovi ljudi prolaziti kroz moj strik da bi dosli do svog ulaza ili moram strik rasiriti izmedju dva svinjca bukvalno. Komsija lev drzi svinje, komsija desno drzi svinje. Smrdi sve na sve strane u zadnjem dvoristu. Naravno da nikog nismo tuzili iako je to ovde zabranjeno. Komsija je cak svinjac naslonio na nasu garazu, znaci nema svoj zid. U garazi nam smrdi kao da mi drzimo svinje. Po meni to nista nije u redu ali hajd ne zameramo se. Ali ono sto ja vidim jeste da covek sto ima vise tolerancije i razumevanja sve ga vise iskoriscavaju. I to boli. Zasto sam ja budala? Dobar i lud su oduvek bili braca. I tvoj tata, ima razumevanja za coveka koji ga psuje. Ali eto neki ljudi su takvi a neki onakvi. Uz malo truda svi mi mozemo lepo ziveti.
|
|
|
|