Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 15:38:58
|
|
|
|
Dragce86
|
Mojoj prijateljicu su produzili 3 + 2 + 2 meseca, sve na foru oko hodanja. Mali je stao bio na noge ali se nije sam pustio i evo juce dobila na trecoj komisiji jos 2 meseca, tako da eto, sve moze. Inace, rec je o komisiji na Cukarici.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 15:41:20
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja sam jeeeedva dobila 3 meseca u Indjiji....
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 16:02:57
|
|
|
|
Tatjana.87
|
A taj izvestaj od fizijatra, dr pedijatar treba da kaze za sve to. Ili ja moram sama da joj predocim? i koliko ranije je bitno da se sve odradi?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 16:22:39
|
|
|
|
Sarav
|
U mojoj firmi može do tri meseca na foru dete je mnogo vezano za majku, ali ne planiram da produžavaš.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 18:21:41
|
|
|
|
Maraj
|
Tatjana mesec dana pre isteka porodiljskog moras da odradis sve Dakle i fizijatra i komisiju. Trazi uput od pedijatra. Mada ja sam prvi put bila kod fizijatra kada je L imao 7-8 meseci. Me secam se Znam da dam isla ranije da bi imala kao "istoriju bolesti" i onda otisla jos jednom po misljenje. Ono konacno koje mi je vazilo za komisiju
< Poruku je uredio Maraj -- 21.2.2018 18:23:28 >
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 21:10:17
|
|
|
|
Tatjana.87
|
Hvala Maraj,videcu da probam moj bebac uskoro puni devet meseci i jos uvek mi je bas nestabilan
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 21:13:13
|
|
|
|
Duškić
|
ProbAj obavezno, tri daju.. a puno znaci
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 21:16:33
|
|
|
|
mama Jo
|
Nista te ne kosta da probas... pa i mesec dana da dobijes znaci ce i tebi i njemu....
< Poruku je uredio mama Jo -- 21.2.2018 21:17:14 >
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 23:51:08
|
|
|
|
Srecko47E
|
Moze se produziti i na vise od tri meseca.Na svako novo stanje mevu da kazem dijagnozu.Komsinici stoji sa beba vuce toetikolis jos uvek i oroduzeno joj je dal 2 ili 3 mes.Sada ima papir da beba ne stoji jos uvek stabilno,da ima krive nogice i da mora na vezbe sa njim i verovatnoca za protezom te keiva stopala.Dogovor sa fizijatrom inace
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.2.2018 23:58:59
|
|
|
|
Dragce86
|
Bolje je sto ranije otici kod fizijatra, jer onda na vreme obezbedite papire za komisiju. Guzve su kod fizijatara, pa se ceka i zakazuje dosta ranije. Npr. mi moramo bar mesec i po da zakazemo na kontrolu fizijatra ( u Sokobanjskoj ) da bismo dobili njegov izvestaj koji se predaje na komisiju. Tako da predlazem, draga Tatjana, da vec vidite sa Vasim pedijatrom da Vam da uput za fizijatra, znace on sta treba da napise..
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 22.2.2018 0:03:06
|
|
|
|
Srecko47E
|
U pravu si.Na fizijatra u Sokobanjskoj se ceka po mesec dana.A.termine izbacuju debetog u mesecu i 25.tog
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.3.2018 9:27:29
|
|
|
|
Dora89
|
Treba početi sa tim na sistemskom pregledu sa 9 meseci, da biste stigli nod fizijatra. Meni su dali 4 meseca odjednom, nisam tražila više, mada sam možda mogla da produžim na još jednoj komisiji, ko zna. Koliko znam, niko nije odbijen, svi su dobili bar mesec-dva, vajdica, a neka deca su već hodala sama.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.3.2018 14:47:26
|
|
|
|
IvanaJo
|
Mi smo danas bili u Tirsovoj kod fizijatra, nije htela da cuje za produženje porodiljskog odnosno posebne nege deteta. Pregledala bebu(inace ima 10 mes) i dala nam vezbice za stopala jer su meka i za vrat jer naginje na jednu stranu. Ne znam da li bih sa tim izvestajem mogla na komisiju da se javim?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.3.2018 15:09:08
|
|
|
|
IvanaJo
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.3.2018 14:47:26 Nove poruke IvanaJo Objave: 1 Član od: 5.3.2018 Status: prisutan Mi smo danas bili u Tirsovoj kod fizijatra, nije htela da cuje za produženje porodiljskog odnosno posebne nege deteta. Pregledala bebu(inace ima 10 mes) i dala nam vezbice za stopala jer su meka i za vrat jer naginje na jednu stranu. Ne znam da li bih sa tim izvestajem mogla na komisiju da se javim?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.3.2018 15:20:13
|
|
|
|
mama Jo
|
IvanaJo - a mozda da pedijatru pokazes taj izvestaj pa da se konsultujes sa njim? Ako vam je dala vezbice ja mislim da to moze da bude dovoljan razlog za produzenje... Meni je fizijatar isto napisala vezbice i da se savetuje da majka radi sa bebom, pa su mi produzili 3 meseca, ne u Beogradu, u Indjiji...
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.3.2018 16:02:46
|
|
|
|
Mala Elena
|
Komisija ide po sedistu firme jel tako? Pokusaj, mozda ti bude progledano kroz prste bez predloga fizijatra...
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 5.3.2018 21:26:17
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja sam zbog rmtoga imala ozbiljan problem... firma mi je u Indjiji bila a moja adresa u Novom Sadu, svi su mibrazlicito govorili, a kada sam nazvala zdravstveno da pitam rekli su tamo gde je sediste firme... Lekar opste prakse ovde u NS mi je jeeeeedva dso uput, a kada sam otisla u Indjiju nisu hteli da mi orihvate papire jer kazu trebala sam u nS da idem.... jedva sam im objasnila da nisam svojom voljom dosla u Indjiju nego su me poslali tu...
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 27.3.2018 11:09:59
|
|
|
|
ANDJEELA
|
mama Jo kad stignes napisi mi molim te sta je potrebno od dokumenata..
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2018 16:00:05
|
|
|
|
Bunnyca
|
Moj sin bi trebalo da se operise kada napuni 10 msci, zpravo izmedju 10 i 11 meseca.U pitanju je operacija spustanja testisa. Sta mislite da li na osnovu toga mogu dobiti prduzetak nege deteta, bar do avgusta, pa u septembru da krene u jaslice. Porodiljsko i nega deteta mi istice krajem maja
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2018 18:13:36
|
|
|
|
Maraj
|
Pa ne znam.. Obicno uvazavaju samo nalaz fizijatra. Ovako ce ri mozda reci da uzmes godisnji odmor ili klasicno bolovanje. Ne znam .mada nista ne gubis da probas
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2018 21:39:50
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Vredi pokusati u svakom slucaju. Meni su svi objasnili da nema sanse za produzetak,kao u BG su jaako velike sanse i da se tamo produzava bas lako.. Ja sam u drugoj opstini predala.Dijagnoza iz Tirsove alergija na proteine mleka i lepa vest je da sam danas na komisiji dobila 2 meseca produzetak.Ja sam zadovoljna,lepo su me saslusali..kod nas je slucaj da se 7 meseci cekalo na potvrdu dijagnoze.Da sam predala u Bg,dobila bi vise,ali nema veze,samo da se oporavimo,dovoljno je i ovo. Pokusajte,nemojte odustajati!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2018 22:08:14
|
|
|
|
mama Jo
|
Andjela - dobro je, znaci svakako i dva meseca! Da li imate neke kontrole? Posle ta dva meseca mozes probati opet, ako ti opet na kontroli daju neke preporuke. Recimo, moja prijateljica je u Indjiji produzila dva puta po tri meseca (imali su izvestaj iz db- bili su dva dana u bolnici jer se sumnjalo na urinarne infekcije kojih nije ni bilo do kraja).
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 28.3.2018 22:34:55
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Imamo kontrole u maju,pa cemo u bolnicu na probne testove.Sve bi bilo mnogo lakse da je mene moja dr uputila na komisiju u Bg,vec mi to jutros prvi put izjavi.Veruj mi glava me boli od dr..tako da necu na komisiju vise,samo zbog dr iz mog d.zdravlja.Hvala Bogu da je S bolje,sad se privikavamo da dete neplace,uzivamo i oporavljamo se polako. Verujte da je jako stresno bilo cekati toliko dugo dijagnozu. Procice i ovo i u junu na posao.Svaka cast dr u Tirsovoj i komisiji..Znaci i dva meseca..
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.3.2018 12:15:35
|
|
|
|
Bunnyca
|
Meni je poslodavac Bg, a zivim u Pa i poslovna jedinica je Pancevo.Gde ja da predam?U Pa su katastrofa, a u bg mozda i dobijem produzetak
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.3.2018 12:55:07
|
|
|
|
Dragce86
|
Sad po novom zakonu morate na opstini gde zivite, ne gde radite..ranije je moglo po licnom izboru, koliko znam. Recimo meni je poslodavac Ub a zivim u Bg i na Ubu sam mogla lakse produziti nego ovde recimo, ali su mi rekli na Ubu da vise ne smeju tako, ne moze, moram na svoju opstinu prebivalista :(
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ishrana bebeNajbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?