trifketa -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (26.11.2016 3:19:24)
|
Drage mame, Interesuje me da li imate iskustva sa komisijom na Cukarici? Treba da izadjemo uskoro, predali smo papire. Beba ne puzi, ne podize se, ne hoda... Prvo dete prohodalo tek sa 20 meseci. Na komisiju sam tada isla na Novi Beograd, pre dve godine, i tada dobila samo mesec dana, bila sam jedina kojoj su produzili. Dete je imalo ozbiljan problem, i nije hodalo jos 9 meseci, ali nisam dobila vise nista. Sada je ozloglasena doktorka na Novom Beogradu otisla u penziju, tako da je tamo postalo normalno, i ne vracaju vise, a pogotovu ne bolesnu decu. Medjutim ako stoji punim stopalom, vratice Vas i ovi. Sada me zanima kako je na Cukarici? Da li gledaju izvestaje? Dr iz Instituta nije napisala preporuku, iako dete niti hoda, niti stoji, niti puzi... Samo pise f82,i na kraju posebna nega majke. Na izvestajima neurologa i psihologa, ne pise nista strasno... A dete je usporenije od sestre i ko zna kad ce i on prohodati. Zato uveliko prica, pa ko zna sta ce tamo da misle, posto je psiholog procenila disharmonican razvoj, zamenu razvoja motorike i vokalnih sposobnosti, koje su sada procenjene na 2 meseca plus, a motorika na 3-. Sta mogu sa ovim svim da ocekujem na Cukarici? Nerviram se...
|
|
|
|