Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 9:35:25
|
|
|
|
isidora88
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Iskreno da vam kažem, ja ne bih mogla da vodim dete na komisiju sa izmišljenom "bolešću". To bi mi bilo kao da prizivam zlu sudbinu, plus pravim dete zaostalo a ono, hvala Bogu, pravo, zdravo Opet, da sam "priterana uza zid" ne znam kako bih razmišljala. potpisujem
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 9:59:45
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Iskreno da vam kažem, ja ne bih mogla da vodim dete na komisiju sa izmišljenom "bolešću". To bi mi bilo kao da prizivam zlu sudbinu, plus pravim dete zaostalo a ono, hvala Bogu, pravo, zdravo Opet, da sam "priterana uza zid" ne znam kako bih razmišljala. Veruj mi da bi,da si na mom mestu i da ti sleduje otkaz,a nemas kome da ostavis dete da trazis novi posao.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:02:22
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Znala sam da se niko nece slagati sa mojim misljenjem-zato sam i rekla da se ne ljutite... magnetic: u drugoj zemlji bi dobila 12 nedelja NEplacenog da budes sa svojom bebom. Ja bih prihvatila i godinu dana neplacenog. Ali je to godinu dana. Slazem se sa tobom da smo sretne sto mozemo biti sa svojim bebama 12 meseci,ali ja sam ipak ogorcena na ovu drzavu.Ovde nista nije posteno,pa zasto bi bolovanje bilo.
< Poruku je uredio magnetic -- 13.4.2011 10:03:09 >
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:05:59
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR IZVORNA PORUKA: Snelle Iskreno da vam kažem, ja ne bih mogla da vodim dete na komisiju sa izmišljenom "bolešću". To bi mi bilo kao da prizivam zlu sudbinu, plus pravim dete zaostalo a ono, hvala Bogu, pravo, zdravo Opet, da sam "priterana uza zid" ne znam kako bih razmišljala. Veruj mi da bi,da si na mom mestu i da ti sleduje otkaz,a nemas kome da ostavis dete da trazis novi posao. Pri tom je i Vuk imao GER i sad ma problem sa gustom i gnjecenom hranom, bas kao i Vanja. Pitali mi neku vaspitacicu u penziji , dali bi cuvala Vanju obzirom da cuva decu inacei uskoro jednu malu prati u vrtic. Kad je cula za probleme sa jelom, rekla je sredite to pa mi se javite. Inace, trazi 40000 dinara i jedan obrok.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:08:07
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Nensi RR IZVORNA PORUKA: Snelle Iskreno da vam kažem, ja ne bih mogla da vodim dete na komisiju sa izmišljenom "bolešću". To bi mi bilo kao da prizivam zlu sudbinu, plus pravim dete zaostalo a ono, hvala Bogu, pravo, zdravo Opet, da sam "priterana uza zid" ne znam kako bih razmišljala. Veruj mi da bi,da si na mom mestu i da ti sleduje otkaz,a nemas kome da ostavis dete da trazis novi posao. Pri tom je i Vuk imao GER i sad ma problem sa gustom i gnjecenom hranom, bas kao i Vanja. Pitali mi neku vaspitacicu u penziji , dali bi cuvala Vanju obzirom da cuva decu inacei uskoro jednu malu prati u vrtic. Kad je cula za probleme sa jelom, rekla je sredite to pa mi se javite. Inace, trazi 40000 dinara i jedan obrok.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:10:21
|
|
|
|
minavb
|
Da da. Ne vidim da neko tu vidi varanje drzave, a to jeste opasno varanje.Gospodja prima penziju i radi na crno, uzima solidne pare i ne placa porez.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:15:22
|
|
|
|
Nensi*
|
Meni uopste nije zao da prevarim drzavu!
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:17:23
|
|
|
|
minavb
|
Nemoj tako Neno, kamenovace te.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:17:58
|
|
|
|
Nensi*
|
Slobodno,nemam nista protiv
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:19:13
|
|
|
|
minavb
|
Ja uzela uput za psihologa.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:20:24
|
|
|
|
Nensi*
|
Pa probaj,mi smo bili ali nismo dobili nikakav izvestaj,iako je rekla da malo sporije reaguje nego sto bi trebalo za njegov uzrast.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:23:08
|
|
|
|
minavb
|
Ma Vanju nikad niko nije hranio i uspavljivao osim mene. Niko i ne ume, narocito ne da mu uvali mleko u snu. Ja i hocu da popricam sa psihologom o toj neofobiji koju gastroenterolog pominje, mislim da bi mozda mogao i da pomogne.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:24:45
|
|
|
|
Nensi*
|
U svakom slucaju nista ne mozes da izgubis. Odoh da uspavam Vuka.
< Poruku je uredio Nensi RR -- 13.4.2011 10:25:58 >
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:27:37
|
|
|
|
minavb
|
Takodje
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 10:30:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Neno, njega to nista ne kosta, sem da se popuni par papira. Zamoli ga, jer ako imas staza mozes dobijati nesto i narednih par meseci. Vidi da se raspitas o proceduri pre nogo sto mu to predlozis da ne moze da te otkaci. Jer ako mu kazes koliko je jednostavno nece te ispaliti neko iz racunovodstva koga mezi to da ispopunjava. Ili ako si u racunovodstvu dobra sa nekim nek ti pogleda IZVORNA PORUKA: Nensi RR Posao za sad necu traziti dok ne vidim sta cu sa Vukom (nema ko da ga cuva),a i s obzirom da mi je gazda kasnio sa uplatom 6 meseci,pokrivena sam sa platom do septembra,a ako uspem da produzim bicu jos pokrivena,taman da Vuk jos malo poraste...A mozda i uspem gazdu da nagovorim da mi da otkaz kao tehnoloskom visku pa cu jos i sa biroa da primam pare,ali o tom potom..
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 11:13:21
|
|
|
|
Modessty
|
ČItam sad baš šta se to ovde pisalo što je izazvalo onakvu reakciju u onoj drugoj negativnoj temi. Moja kolegenica je dobila 4 meseca produžetka porodiljdskog. I kad smo se srele ona me savetovala ovako: Dete ti ima 6 meseci i vreme je da odmah kreneš na komisije. Kaži da ne spava noću, da je mnogo vezan za tebe, da tsalno plače.... Ne mogu svega ni da se set_im, šta mi je sve nabrojala. I tako kaže ideš svaki mesec i žališ na manje - više iste stvari. Tako dobiješ kaže produžetak od 3 -4 meseca. Ona ima ko da joj čuva dete ali joj se nije išlo na posao. Ko može to da radi -ako, neka radi. Ja nisam mogla. Odmah sam rekla mužu da ako to uradim i ne daj bože detetu se zaista nešto desi - umreću! Dete zdravo, pravo, nikada nikakav problem, ni temperatura ni ojed običan, ništa. Ne mogu ja to. A pošto ima ko i da mi čuva dete, onda mi je tek bilo bezveze da o tome razmišljam. I nisam. Neki su mi rekli da sam glupa i da treba da iskoristim šta mogu. ALi ja eto nisam. A da je trebalo i bilo neophodno - pa kopala bi i rukama i nogama da dobijem produžetak bolovanja. Ne osudjujem nikoga. Čak ni koleginiciu koja je radila to što je radila iz čistog hira a ne iz preke potrebe. Svako se u životu snalazi kako može i mora.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 11:18:42
|
|
|
|
minavb
|
Lepo receno.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 11:23:06
|
|
|
|
Modessty
|
mina mnogo mi je krivo kad vidim da maltretiraju žene koje zaista imaju problem. Ali ovo je zemlja Srbija i kod nas je sve moguće. Eto i Engi se mučila sa komisijom. Morala žena da poteže silne veze i vezice da bi joj produžili bolovanje. To što su blizanci i što su ranije rodjeni ništa ne znači. A naročito što ona radi u bolnici i zamisli šta bi sve mogla da "dones" kući! Noćne smene da i ne pominjemo. Zemlja nam je definitivno u haosu. A čovek kad je očajan i nema izlaza mora da povuče i neke vrlo radiklane poteze. Razumem ja sve to.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 12:30:43
|
|
|
|
Rivana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Nensi, nisam pisala o zenama cija deca imaju problem, ove ili one prirode-nego o ovim sto ce da IZGLADNE I IZMALTRETIRAJU spostveno dete zarad par meseci bolovanja?? Meni je to najozbiljnije strasno.. U pravu si Verus i nikad ovde nece biti bolje!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 12:36:23
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Neno, njega to nista ne kosta, sem da se popuni par papira. Zamoli ga, jer ako imas staza mozes dobijati nesto i narednih par meseci. Vidi da se raspitas o proceduri pre nogo sto mu to predlozis da ne moze da te otkaci. Jer ako mu kazes koliko je jednostavno nece te ispaliti neko iz racunovodstva koga mezi to da ispopunjava. Ili ako si u racunovodstvu dobra sa nekim nek ti pogleda IZVORNA PORUKA: Nensi RR Posao za sad necu traziti dok ne vidim sta cu sa Vukom (nema ko da ga cuva),a i s obzirom da mi je gazda kasnio sa uplatom 6 meseci,pokrivena sam sa platom do septembra,a ako uspem da produzim bicu jos pokrivena,taman da Vuk jos malo poraste...A mozda i uspem gazdu da nagovorim da mi da otkaz kao tehnoloskom visku pa cu jos i sa biroa da primam pare,ali o tom potom.. Kod nas nema racunovodstva,ja radim u frizerskom alonu,on samo jednom mesecno plati knjigovodji da mu odradi sta treba. A znam ja da on nikakve troskove za mene nema.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 16:58:59
|
|
|
|
Tea2
|
Zna li neko nekog fizijatra iz Sokobanjske,Tirsove ili Instituta-a da taj fizijatar radi i privatno?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 17:03:38
|
|
|
|
marija32
|
Tea imas pp
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 17:26:34
|
|
|
|
Verus
|
Drago mi je da jos ljudi vidi to mojim ocima...IZVORNA PORUKA: Rivana IZVORNA PORUKA: Verus RR Nensi, nisam pisala o zenama cija deca imaju problem, ove ili one prirode-nego o ovim sto ce da IZGLADNE I IZMALTRETIRAJU spostveno dete zarad par meseci bolovanja?? Meni je to najozbiljnije strasno.. U pravu si Verus i nikad ovde nece biti bolje!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 17:59:39
|
|
|
|
zoća
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Meni uopste nije zao da prevarim drzavu!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.4.2011 18:10:00
|
|
|
|
Verus
|
Moram da pitam: jel vi ne mislite da neke stvati treba promeniti u nasoj drzavi, sto pocinje od SVIH nas i naseg stava: pa da bi nasa deca zivela u boljim uslovima, boljoj zemlji, koja ce im pruziti vise sansi da rade, stvaraju, budu ispunjene jedinke, a ne zive sa roditeljima do svoje 40te ili cekaju da im umre baba pa da dobiju stan? Ili zelite isti us*** zivot za njih kao sto vecina ljudi vodi?IZVORNA PORUKA: zoća IZVORNA PORUKA: Nensi RR Meni uopste nije zao da prevarim drzavu!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?