Nensi* -> RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? (12.4.2011 16:22:18)
|
IZVORNA PORUKA: Maya21 ja sam posle porodiljskog dobila otkaz, kao tehnoloski visak, uz CAK 15 000 otpremnine... precutna politika moje bivse firme je da mame sa decom u njoj ne rade... od 50ak zaposlenih nema niti jedne majke, osim direktorice koja je sad baba... svaka zena koja je zatrudnela je dobila odrzavanje trudnoce i porodiljsko bolovanje, ali isto tako i otkaz kad se vrati... verujem da bi poslodavci morali da prihvate produzetak bolovanja, ali to je samo odlaganje neminovnog... eto taj moj posao je bio dobro placen, radno vreme odlicno, plate uvek na vreme, ja sam svesno usla trudnocu i nijednom se nisam pokajala sto sam izabrala dete i pored sto sam sama sebi potpisala otkaz u trenutku kada sam zatrudnela ( a zatrudnela sam jako tesko drugi put, posle vise od 2 godine stalnog pokusavanja ) a na produzetak bolovanja jednostavno nisam ni mislila, jer ni to ne moze u nedogled, a tih mesec dva meni nista ne znaci... Meni svaki mesec znaci jer jako lose stojimo finansijski,pa nam je svaki dinar bitan... A i pitanje je ko ce posle da me zaposli kad cuju da imam malo dete...
|
|
|
|