RE: Prvi ciklus posle trudnoće (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Posle porođaja

Poruka

branki* -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (18.10.2015 9:49:04)

Hvala,zene[sm=smiley1.gif]eto,ja sam mislila da sve dok ne dodje menstruacija sam zasticena.

Mariya -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (19.10.2015 18:49:30)

I ja dobila prvu [sm=hudicek1.gif], 12,5 meseci nakon porodjaja!!

SunFlower -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (26.11.2015 14:14:18)

Stigla danas, tacno 9 meseci od prodjaja. I dalje dojim.

serpica -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (26.11.2015 14:19:01)

nama danas 6 meseci jos uvek je nema,nadam se i da nece skoro...citam koliko su razlicita iskustva,znam zenu koja je dobila posle mesec dana od porodjaja a dojila dete dve godine,znaci nema pravila..

amelia -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (27.11.2015 21:59:42)

ja prekjuce dobila prvi ciklus nakon 40 dana od kad mije prestalo krvarenje nakon porodzaja dojim bebu
i dr bilo cudno videla je na uz da cu uskoro procuriti i rekla je da se to retko desava...da ciklusi su neredovni kad zena doji ali eto to izgleda nije kod mene slucaj.

choopa choops -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (4.12.2015 16:09:50)

Da li su vam bili redovni ciklusi poslije trudnoće? [sm=zmeden.gif] Meni je ranije bilo sve OK, a sada bih trebala da dobijem 3 put, ali evo još je nema. Baš me nervira [sm=zmeden.gif]

jovicaa -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 14:14:29)

ja sam citala kako zene koje doje iskljucivo i na zahtev bebu od prvog dana, zasticene su 99% posto od trudnoce, kao pod pilulom...
i verujem da je tako. ali to znaci da beba od pocetka samo sisa i sisa kada zeli i koliko zeli. sto kod nas vec u porodilistu obicno nije tako, nego ih dohranjuju.
sto znaci da ne dobijas ni menstruaciju za to vreme, jer nema ovulacije, logicno. ja jos nisam dobila.

SunFlower -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 14:46:12)

Hm, pa evo ja dobih, a dojim iskljucivo na zahtev, nocu X puta i danju 2-3 puta. A i ovulaciju sam osetila, tacno desetak dana pre nego sto sam dobila, boleli su pe jajnici, tacno sam znala da je to to i da cu uskoro da dobjem.
I sve je bas kao i pre, trajala 5 dana, laganini, bez bolova... e sad videcemo da li ce sledeca doci na vreme.

serpica -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 15:08:47)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ja sam citala kako zene koje doje iskljucivo i na zahtev bebu od prvog dana, zasticene su 99% posto od trudnoce, kao pod pilulom...
i verujem da je tako. ali to znaci da beba od pocetka samo sisa i sisa kada zeli i koliko zeli. sto kod nas vec u porodilistu obicno nije tako, nego ih dohranjuju.
sto znaci da ne dobijas ni menstruaciju za to vreme, jer nema ovulacije, logicno. ja jos nisam dobila.

ja vec napisah negde da je moja majka ostala trudna sa mojim bratom dok je mene dojila a nije dobila M i nije znala da je trudna a dojila me je dugo i stalno kaze da sam visela na dojci i da je otisla kod dr po savet kako da prekine dojenje i na tom pregledu saznala za trudnocu..[sm=smiley1.gif] eto sve je moguce.. ni ja nisam dobila jos takodje sisa koliko zeli i kad zeli.

choopa choops -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 16:32:45)

Ma meni I sisia od jutra do sutra, ne na zahvtjev, nego na zahtjeve zahtjeva [sm=jezicek.gif] evo dva puta dobila do sada, a trećeg ne, a trećeg nema[sm=smiley36.gif] Pa se eto malo brinem, s obzirom da mi je ovo prvi put da mi kasni, a da nisam trudna. Jer poslije prethodnih trudnoća su mi ciklusi bili uredni, kao i prije trudnoće pa me buni šta je sad ovo [sm=zmeden.gif]

Inače i prije nego što sam dobila, na UZV kontroli mi je dr rekla da se pazim dobro ukoliko ne želim da ostanem trudna. [sm=smiley36.gif]

Valerie -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 19:15:38)

meni se cini da je stigla [sm=hudicek1.gif] nije puno, ali ipak nesto jeste...
kako to da znam?
10 nedelja od CR, malo mi rano, prosli put bilo posle 7 meseci.
od kraja 6 nedelja do sada mi je malo kretalo par puta, kad sam se vise naprezala.
bezveze mi da idem na pregled?!
trebalo bi posle NG [sm=zmeden.gif]

choopa choops -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 21:23:38)

Evo dobih danas "nešto" što ne liči na pravi ciklus [sm=zmeden.gif] Odoh ja iduće sedmice na kontrolu...[sm=zmeden.gif]

branki* -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 21:26:54)

Ja jos nista,boka ce jos malo 11 mexeci.citam da jedino mariya je kasno dobila posle porodjaja,sve zene uglavnom vec podobijale.a,to da se moze ostati trudan dok dojis i nemas m je tacno,meni drugarica bas potvrdilavsvoj slucaj pre neki dan.
Choopo,a sto dr kaze sad posebno da vodis racuna?

choopa choops -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 21:30:04)

Pa otkud znam tad je vidjela nešto (da ne lupetam sad, da mi se ne smiju žene [sm=smiley36.gif] ) na UZV i rekla kao: " Nema veze ako nisi dobila još, evo ovdje se vidi "to famozno nešto" mogla bi ostat trudna svaki dan! Tako da, ako ne planiraš još djece, čuvaj se dobro :P"

Trcosava -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 21:50:16)

Takva zabluda da nema veće!!!

Ja dobih 3 mesec onda i od tad redovna. Skroz.

lesica -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 22:13:08)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Mojoj radosti nema kraja [sm=hudicek1.gif]

44. dan nakon porodjaja- eto vestice, nije preobilna ali je stigla. Pih.

Da se samocitiram!

Ja sam Damjana dojila i još dojim na zahtev. Ko me je viđao u tom periodu, zna o čemu pričam, non stop je bio na sisi.
Prvi ciklus mi je stigao mesec i po dana tačno nakon porođaja sa njim. I od tada do sada redovno u dan stiže i pristiže.
Doktor kada mi je radio ultrazvuk nekih mesec dana nakon porođaja, tada je već rekao da izgleda ovuliram, ali da ne može biti siguran jer je tek mesec dana prošlo od porođaja, i da se svakako pazimo ukoliko nećemo još jednu bebu.
Prosto, moj organizam je takav, posle oba porođaja je bilo isto, jako brzo mi se ciklus uspostavio.

Zato, to što se beba doji, i iako nema menstruacije nije nikakva garancija da neće doći do trudnoće. Osvrnite se oko sebe i videćete veliki broj dečice sa jako malom starosnom razlikom.

wivern -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (5.12.2015 22:29:24)

IZVORNA PORUKA: branki RR

dunjac,je l znas da mi je cele nedelje prosle neka mucnina neodredjena bila i nesto me kao grudi boluckale.ja se bas zezam sa mm,reko,ja sam opet trudna[sm=jezicek.gif]
al,sad stavrno..moze li se ostati u drugom stanju ako nisam dobila menstruaciju?po meni ne moze,jer ako nije bilo menstruacije,onda nema ni jajne celije.jesam li u pravu?

Nisi. Dva meseca posle porodjaja sam bila na pregledu i baš tada je bila ovulacija tj plodni dani [sm=smiley36.gif]

bojana92 -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (6.12.2015 0:06:17)

Dobila sam danas posle drugog porodjaja.Beba ima 8,5 meseci,i dalje sisa.Nadam se da ce hteti nastaviti sa sisanjem.A ja sam se bas iznenadila kad sam videl a da sam dobila,nisam jo ocekivala da cu dobiti :D

Anarunika -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (7.12.2015 12:02:12)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Netačno. I ja sam jedan od dokaza da je to itekako zabluda! Sa Iskonom sam zatrudnela kada je Arun imao 10 meseci.I dalje je sisao kada god i koliko god hoće. Menstruaciju sam imala od četvrtog meseca po porođaju. Sada sa Živom imam krvarenja a nisam imala ovulacije. Dakle posle porođaja hormoni vršljaju i mora da se bude i oprezniji nego obično.

Suncepravde -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (8.12.2015 15:15:21)

Pozdrav svima!Ja sam stari clan na forumu rr.Porodila sam se prosle godine u aprilu i prvi ciklus sam imala u januaru ove godine,nakon9 meseci.Ponovo sam dobila 3novembra.Jos uvek dojim pomalo.Mene brine to sto su mi sada neredovni ciklusi posle porodjaja,jer planiram i drugu bebu.

Anarunika -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (8.12.2015 15:21:19)

Najbolje je da odeš kod ginekologa,i da on vidi situaciju tj. da li ima ovulacija ,kakvo je stanje generalno itd. Sve ostalo je nagađanje. Mada, mislim da neće tu biti problema ,hormoni se nisu još usaglasili i to je to verovatno.

superm -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (8.12.2015 15:30:17)

IZVORNA PORUKA: branki RR

Ja jos nista,boka ce jos malo 11 mexeci.citam da jedino mariya je kasno dobila posle porodjaja,sve zene uglavnom vec podobijale.a,to da se moze ostati trudan dok dojis i nemas m je tacno,meni drugarica bas potvrdilavsvoj slucaj pre neki dan.
Choopo,a sto dr kaze sad posebno da vodis racuna?

Negde sam to već napisala. Moja zaova je po treći put zatrudnela kada je drugo dete imalo 5 meseci. Nije imala menstruaciju pa je mislila da nema ni ovulaciju i da je zaštićena. Još plus je i dojila bebu.

superm -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (8.12.2015 15:31:24)

Btw, ja još uvek nisam dobila ciklus. Ali mislim da sam imala ovulaciju.

choopa choops -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (8.12.2015 16:20:11)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Evo dobih danas "nešto" što ne liči na pravi ciklus [sm=zmeden.gif] Odoh ja iduće sedmice na kontrolu...[sm=zmeden.gif]

Dobila sam normalno sutradan. Svejedno, čudni su mi ciklusi, može li bit od Utrogestana koje sam trošila u trudnoći ili je nešto drugo, nemam pojma. U svakom slučaju uskoro ću na kontrolu...

Trcosava -> RE: Prvi ciklus posle trudnoće (8.12.2015 16:25:24)

IZVORNA PORUKA: Suncepravde

Pozdrav svima!Ja sam stari clan na forumu rr.Porodila sam se prosle godine u aprilu i prvi ciklus sam imala u januaru ove godine,nakon9 meseci.Ponovo sam dobila 3novembra.Jos uvek dojim pomalo.Mene brine to sto su mi sada neredovni ciklusi posle porodjaja,jer planiram i drugu bebu.

Sunce, to što su neredovni je normalno jer još dojiš. Mislim da prava menstruacija krene kad završiš da dojenjem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>