jole82
|
Bili smo juce da pogledamo ona Kunert 3u1 kolica...i evo opisa kao sto sam obecala.. Dakle...i na prvi pogled uzivo su mi se svidela. Cvrsta su, stabilna, nista se ne klima ni levo ni desno. Imaju amortizere, kojima se podesava tvrdoca i zaista su dobri (probala ih po nekom sljunku i zemlji) i lako se upravlja, cak i jednom rukom. Veliki je izbor dezena, a kvalitet materijala mi se dopada-nista i nigde ne grebe. Posebno mi se dopalo (na sportskom sedistu) sto je deo gde su nogice oblozen, preko materilala, najlon-plastikom, pa je gotovo nemoguce da ga dete iscepa (nije im to prikazano na slikama). Neki delovi od materijala se skidaju i peru u masini, a ostali koji se ne skidaju se stvarno lako odrzavaju (videla svojim ocima ciscenje). Sva tri dela imaju i navlake za nogice i stvarno se lako i montiraju (u oba smera) i skidaju sa rama. Uz njih ide i mamina torba, koja se drikerima prakticno kaci za ram i ne visi nisko. Nekima ce mozda trebati veca torba, iako ispod kolica postoji i mrezasta korpa. Kolica i AS ispunjavaju evropske standarde BS EN 1888:2003 i ECE R44. Daju garanciju 6 meseci. Kolica mozete sami preuzeti ili ce oni izvrsiti dostavu. AS je udobno, nigde ne zulja, ima podesive pojaseve u 2 visine (sa 3 tacke vezivanja) i lako se fiksira pojasom u kolima...kad se skine moze da stoji fiksno ili da se ljulja. Tesko je 3 kg. Korpa je velika, isto moze da stoji fiksno na podlozi ili da sluzi kao kolevka. Unutrasnja navlaka i podloga se skidaju. Dodaci za ovaj deo su zastita od kise i mreza za komarce. Imaju prozorce ako beba nije okrenuta ka vama. Imam doduse 2 zamerke. 1- po meni je sama podloga mogla da bude malo meksa, tj deblja..ali da se resiti podmetanjem nekog peskira ili necega ispod podloge. 2- korpa nema rucku! Sportsko sediste je takodje udobno..i sedalni deo i deo ispod glavice i ledja. Nema ispod nikakvih sipki koje bi zuljale ispod glave (sto sam vidjala i na nekim skupljim koilicima). Naslon 4 ili 5 polozaja (lako se pomera i nece da spadne po rupama) Ima prozorce kad je dete okrenuto ka ulici. Deo za nogice ide u 4 polozaja. Kaisevi udobni, sa zastitom preko grudi, a i ona precaga sto ude izmedju nogica je siroka i ne useca se. Ram- stvarno kvalitetne izrade, kao i rukohvat od kvalitetne plastike(podesiv ugao za visinu). Ima centralnu noznu kocnicu, a prednji tockovi su rotirajuci (mogu i oni da se fiksiraju). Lako se sklapa i rasklapa (ne moze jednom rukom). Predstavljace problem onima koji imaju mali gepek. Ja sam juce ovako trudna, skopila ram (9 kg) i ubacila u gepek. Meni nije bio tezak citav manevar (naravno individualna stvar). Sva 4 tocka (koja su velika) se lako skidaju klikom na dugme (bez pipanja samog tocka), sto dosta smanjuje gabarit rama, mada je i to nekome i suvise komplikovano kod transporta, ali opet s druge strane, ko bas zeli ova kolica ima i tu mogucnost (mnoga kolica ne nude). Kolica su stala u gepek skode fabie, bez skidanja tockova, ali sam morala da skinem zadnju policu. Mozda bi i lakse stala da sam skinula samo zadnje tockove (veci od prednjih). Po meni je skidanje tockova jos jedna prednost, ako se u set___nji budemo zablatnjavili. Lakse mi je skinuti tockove i lepo ih oprati, nego kaljati kolicima po stanu. Trudila sam se da iznesem objektivan opis, sa svim manama koje sam uocila (mozda mi je nesto i promaklo), iako smo se mi odlucili da uzmemo bas ova kolica. Cena vise nego prihvatljiva i za kvalitet i sve ono sto se dobija uz njih, a mane meni barem zanemarljive. Ipak ovo je moje vidjenje i utisak, ali svakako mislim da vrede i da ih treba pogledati, pre nego se odlucite za bilo koja kolica.
< Poruku je uredio jole82 -- 22.10.2012 8:26:42 >