Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 16.4.2012 22:52:29
|
|
|
|
ica82
|
IZVORNA PORUKA: Druid Svakom prema izboru i mogućnostima, naravno, ali nešto mislim da samo ko nije imao korpu kaže da je bespotrebna. Kupila je prvo moja sestra, NeoNato sve u kompletu i koristila je da iznesu bebu iz porodilista, do lekara sa mesec dana i jos 2 puta, a onda je dala meni, mi smo je jos manje koristili dok nam nije stiglo as koje mi je bilo mnogo prakticnije i lakse Gae ne znam kakva ti je ta sportska varijanta, moja su kolica Chipolino lumina i ona sedeca korpa se transformise skroz u lezecu zimsku, beba skroz bila ususkana, nicime je nismo vezivali, a sad vise naravno nece tako, vec smo transformisali u sedecu i tu ima 2 polozaja (skroz sedeci i polu sedeci). Evo kako izgleda klik
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 16.4.2012 23:01:06
|
|
|
|
Sanchy
|
E da i ja sam gledala chipolino pooky model za ovu godinu isto nam je prodavac rekao da se ta sedeca skroz transformise u zimsku korpu tako da je beba ususkana i ne treba da se vezuje..
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 16.4.2012 23:16:46
|
|
|
|
ica82
|
Nemam pojma sta da ti kazem, ja sam svojim bas zadovoljna, narocito sto se ona rucka dosta moze izvuci pa kada hodam ne udaram nogom u tockove (sto mi je jaaaako bitno, npr. na kuminim inglesina sto svi kazu da su najudobnija za voznju svaki drugi korak sam zveknula, mislim jesam ja visoka ali nisam dzin , 174). Jedino mi se ne svidja sto na as nije bas velika nastresnica kao kada se stavi ta korpa od kolica i onda moram da kacim pelenu da sunce ne bi islo u oci, a na ovoj pravoj korpi milina, kada spustim nastrsnicu nema sanse da sunce dodje do lica pa i da idemo pravo ka njemu
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 16.4.2012 23:28:11
|
|
|
|
Sanchy
|
I na ovom modelu moze da se podize drska...vidis ja sam uvek mislila da to da li cu da udaram u tockove kad hodam zavisi i od toga na kom su rastojanju tockovi pa nisam ni htela da gledam modele kod kojih su prednji tockovi suzeni....i ja sam 175 cm
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 16.4.2012 23:34:53
|
|
|
|
ica82
|
Na mojima jesu suzeni , a na tim inglesina nisu, izgleda da to zavisi od nekih drugih faktora
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 16.4.2012 23:37:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Naše sportsko sedište je standardno s tim da ima 4 položaja i nije ni približno ptostrano kao korpa koja nam je bila i kolevka i kolica i putni krevetac. To naravno važi samo za čvrste korpe, mekane su zaista beskorisne jer su male i ništa komotnije od oborenog sedišta. Ja sam 173 i nikad nisam udarala u točkove iako mi se ruče ne podešavaju. Ili su dobro osmišljene ručke ili sam ja dobro sinhronizovana sa kolicima...
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 16.4.2012 23:39:45
|
|
|
|
Sanchy
|
Moguce,ne znam zasto sam ja to tako povezala ,svakako cu pre kupovine malo provozati kolica da vidim sta se desava
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 0:11:45
|
|
|
|
Druid
|
IZVORNA PORUKA: ica82 IZVORNA PORUKA: Druid Svakom prema izboru i mogućnostima, naravno, ali nešto mislim da samo ko nije imao korpu kaže da je bespotrebna. Kupila je prvo moja sestra, NeoNato sve u kompletu i koristila je da iznesu bebu iz porodilista, do lekara sa mesec dana i jos 2 puta, a onda je dala meni, mi smo je jos manje koristili dok nam nije stiglo as koje mi je bilo mnogo prakticnije i lakse Mislila sam na korpu koja se koristi na kolicima. Isto kao i to sto ti imas na svojim kolicima. To je neuporedivo sa AS, slozices se, kada je u pitanju bebin konfor. Barem meni koja sam svakodnevno u dugim setnjama sa bebanom od pocetka. Sada je vise ne koristimo naravno, ali do 6 meseci je bilo milina u tome po svim vremenskim prilikama (osim kise).
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 19:31:32
|
|
|
|
Sanchy
|
Danas mi je bio brat pa je od kola do kuce stavio bebu u tu nosiljku veliku peg pereg ...u kuci su je izvadili posto ona nece da lezi sama u tom cudu i stavili na krevet....spavala je u kolicima....kad su odlazili opet je stavio u nosiljku do kola...mislim stvarno,pa za toliko je mogao i u rukama da je donese,,,i dalje ne vidim poentu a to sto je teska toliko da snaja ne moze ni da je nosi to je druga stvar,,,,totalno bespotreban dodatak
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 21:14:43
|
|
|
|
gracia
|
Ja bas kontra razmisljam... Odlucila sam da uzmem kombinaciju kolica + ravna korpa, bez jaje AS, a kad bebica pocne da sedi, uzecu pravo autosediste, ono od 9kg nadalje. Mislim da svako najbolje zna kakav mu je tempo zivota, i sta mu je potrebno. Mi kacimo lepo vreme i sigurna sam da cemo mnogo vise vremena provesti u setnji, nego u voznji kolima. Isto tako, u prvim danima, a i malo kasnije kad odemo negde na odmor, planiram da beba spava u toj korpi. Tako da, kao sto rekoh, svako treba da pravi izbor prema svojim potrebama i stilu zivota.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 21:27:19
|
|
|
|
Sanchy
|
Od starta ti treba as,po zakonu beba mora u kolima da bude u njemu,vezana,a ti tu nosiljku mozes da spakujes u gepek,pa da prebacujes bebu....sto je meni bzv...ali tako je....inace ta korpa je do sest meseci,posle toga je premala za bebca koji se okrece i vrti non stop..,drugo moji kad dodju kod mene beba zaspi u kolicima jer hoce da se ljuljuska a u tu korpu nece,trece preteska je probaj obavvezno u prodavnici,ti je sigurno neces nositi mozes samo na to da racunas kada si sa mm....ali dobro ako ti mislis da ti treba to je to
< Poruku je uredio Sanchy -- 17.4.2012 21:32:19 >
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 21:29:36
|
|
|
|
anirez
|
Mene su ova kolica toliko zbunila da ja pojma nemam ni sta trebam ni sta da kupim Pa kupovina kolica postadose fakultet koji treba dobro da se izuci
< Poruku je uredio anirez -- 17.4.2012 21:30:28 >
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 21:36:53
|
|
|
|
Sanchy
|
Ha ha jeste bas...a u kakvim kolicima smo mi odrasli....ali dobro danasnji proizvodjaci se trude da roditeljima sto vise olaksaju medjutim pojedini su strasno bezobrazni,skupi iz nepostojecih razloga i u pokusaju da ti uvale sto vise propratnih delova uz ta kolica...treba dobro razmisliti i obavezno provozati kolica u radnji pre kupovine...
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:10:25
|
|
|
|
ica82
|
IZVORNA PORUKA: Druid Mislila sam na korpu koja se koristi na kolicima. Isto kao i to sto ti imas na svojim kolicima. To je neuporedivo sa AS, slozices se, kada je u pitanju bebin konfor. Barem meni koja sam svakodnevno u dugim setnjama sa bebanom od pocetka. Sada je vise ne koristimo naravno, ali do 6 meseci je bilo milina u tome po svim vremenskim prilikama (osim kise). Pa zar sva kombinovana kolica nemaju tu zimsku korpu??? osim onih koja su za 6+. Ja sam skapirala da vi pricate o onoj teskoj korpi sto ide u paketu 3 u 1, pa sam htela prokomentarisati da nije uvek prema mogucnostima, ja je imala a koristila nisam, isto tako i moja sestra. Izvinjavam se ako sam pogresno shvatila
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:22:28
|
|
|
|
Druid
|
Sanchy, kod naših kolica je korpa teška 4kg, a AS 3,7kg nije to neka razlika. A lakše je nositi korpu nego AS, probaj baš ako imaš prilike. Nekako je bolje raspoređena težina. I da ono kad na reklami vidite kako mame nose jednom rukom AS sa bebom to je čista glupost, mora sa obe ruke dobro da se podigne i opet bude poteško. Mada meni ni 15 dana posle porođaja nije bio problem da nosim kolica sa sve korpom i bebom niz i uz 5 stepenika u stanu. Nisam se nešto prenemagala po tom pitanju. Ceo život mogu da podignem 15kg, pa i od kad sam postala mama. A što se ravne korpe tiče i moja mama je sestru i mene vozila pre 30 godina u takvim kolicima prvih 6 meseci. Sa ravnom korpom na vađenje somotskom Ico82 obe isto pričamo, ali različito ukapirale Ja sam shvatila da si ti dobila samo tu korpu na korišćenje, ali ne i ram od kolica. A da si kolica koristila ta chipolino
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:25:07
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: ica82 IZVORNA PORUKA: Druid Mislila sam na korpu koja se koristi na kolicima. Isto kao i to sto ti imas na svojim kolicima. To je neuporedivo sa AS, slozices se, kada je u pitanju bebin konfor. Barem meni koja sam svakodnevno u dugim setnjama sa bebanom od pocetka. Sada je vise ne koristimo naravno, ali do 6 meseci je bilo milina u tome po svim vremenskim prilikama (osim kise). Pa zar sva kombinovana kolica nemaju tu zimsku korpu??? osim onih koja su za 6+. Ja sam skapirala da vi pricate o onoj teskoj korpi sto ide u paketu 3 u 1, pa sam htela prokomentarisati da nije uvek prema mogucnostima, ja je imala a koristila nisam, isto tako i moja sestra. Izvinjavam se ako sam pogresno shvatila Pa o toj korpi i pricamo za 3+1..ne ynam sta si ti mislila
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:28:36
|
|
|
|
Sanchy
|
Druid ja 15 kg da nosim ha ha nema sanse...stvarno se iskilavim i od tri,cetiri kile..a i inace imam kamen u bubregu pa ne bih smela ni toliko ... ...a korpu mi danas nisu dali ni da probam da podignem posto sam trudna,nju nosi moj brat,snaja ne moze da je nosi,prteteska joj je...to su njene reci i bratove ...u pitanju je korpa peg perego..i jakoo slabo je koriste ..
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:33:07
|
|
|
|
Druid
|
Razlika između korpe i AS je samo pola kg na svim modelima, max 1kg. Pogledaj baš u specifikacijama, imaš kod svih modela obično napisano. Inače, meni je taj Pooky Chipolino koji si spominjala skroz super. On i Lumina i ranije je bio neki model pretežno crni (ne sećam se da li Maxima ili tako nešto). Ostali Chipolino su bzv. JEdan dalji rođak to uvozi ovde, pa sam sve gledala detaljno ;-)
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:37:47
|
|
|
|
Sanchy
|
E onda mi molim te reci,puki nema duple tockove moze li to nesto da skodi pri voznji...brat je danas gledao video za puki,oni imaju peg perego i svidela su mu se kao isti sistem sklapanja i jos po nesto kao kod njihovih...ali ne razume se sto se tockova tice,provozala sam njihova po stanu znaci u mestu mogu da naprave pun krug bez problema ,to je odlicno,medjutim ona su takodje teska i bez tih dodataka sama po sebi...vidim ja da ce biti kengur kasnije kad negde idem a ovako muz ,nema sanse ja to da nosam
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:39:14
|
|
|
|
Bebilina
|
Cinjenica je da izbor kolica zavisi od navika i stila zivota. Ali ako iko planira da prvih 6 meseci za svaku set_nju koristiti auto sediste na kolicima ciji je sportski deo 6+ savet bi vam bio- za dobro svog deteta nemojte! Uzmite nosiljku i nosajte ih uz sebe, nemojte se na as iskljucivo oslanjati. Posebno ne na ove marke koje padaju na testovima ili nisu cak ni testirana... Dete u njima em sto ne sme duze od 2h, em sto rizikujete da vam se cini da je beba srecna ili spava, a u stvari su joj disajni putevi zbog neproverenog sedista delimicno zatvoreni, disanje otezano a beba ne dobija dovoljno kiseonika za tad mozga i osamucena je... Ne radim za proizvodjaca as ili kolica, nemam osim najbolje namere razlog da ravnu korpu preporucujem, ali mi savest nalaze da vas na sve sto Sam rekla upozorim. Korpa ne mora biti tvrda, teska, moze biti mekani dodatak u sedistu koje ide u totalnu horizontalu. Ne mora ni da bude korpe, ali sama kolica moraju reci: "pogodna za koriscenje od rodjenja". Drugo sve je po meni debela kocka sa zdravljem vaseg novorodjenceta.
< Poruku je uredio Bebilina -- 17.4.2012 23:40:16 >
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:40:03
|
|
|
|
Druid
|
Meni su se činila super. Veruj mi da ti je lakše sve potrpati u kolica i dole korpu nego nositi. Ja ne mrdam bez kolica. Samo torba sa pelenama bi ti odvalila rame i još beba ( a brzo će biti teža od onih 3-4kg što ti možeš da poneseš)
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:44:19
|
|
|
|
Sanchy
|
Ne znam na sta ce to da lici,videcemo,imam vec jednu operaciju zakazanu posle porodjaja,ne mogu jos da idem i za taj kamen ,mislim da bi bilo previse i za moj organizam..Bebilina as valjda i sluzi samo za voznju kolima od tacke a do tacke b i nista drugo a ista mi je funkcija i ravne korpe..s tim sto zakon nalaze as prema tome cemu onda ravna korpa
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:49:56
|
|
|
|
Druid
|
I za ravnu korpu postoje pojasevi, ko voli u tome da vozi i dozvoljeno je po zakonu ako je pravilno fiksirana beba. Mi smo imali oba, pa nije trebalo. AS posluži za hipermarket ili tako nešto na kolica. Da kupujem odvojeno, uvek bi uzela samo kolica sa nekim ravnim umetkom ili celom korpom, a AS odmah ono od 0-18kg.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:52:34
|
|
|
|
ica82
|
IZVORNA PORUKA: Bebilina Cinjenica je da izbor kolica zavisi od navika i stila zivota. Ali ako iko planira da prvih 6 meseci za svaku set_nju koristiti auto sediste na kolicima ciji je sportski deo 6+ savet bi vam bio- za dobro svog deteta nemojte! Uzmite nosiljku i nosajte ih uz sebe, nemojte se na as iskljucivo oslanjati. Posebno ne na ove marke koje padaju na testovima ili nisu cak ni testirana... Dete u njima em sto ne sme duze od 2h, em sto rizikujete da vam se cini da je beba srecna ili spava, a u stvari su joj disajni putevi zbog neproverenog sedista delimicno zatvoreni, disanje otezano a beba ne dobija dovoljno kiseonika za tad mozga i osamucena je... Ne radim za proizvodjaca as ili kolica, nemam osim najbolje namere razlog da ravnu korpu preporucujem, ali mi savest nalaze da vas na sve sto Sam rekla upozorim. Korpa ne mora biti tvrda, teska, moze biti mekani dodatak u sedistu koje ide u totalnu horizontalu. Ne mora ni da bude korpe, ali sama kolica moraju reci: "pogodna za koriscenje od rodjenja". Drugo sve je po meni debela kocka sa zdravljem vaseg novorodjenceta. LIKE sve se slazem
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 17.4.2012 23:53:00
|
|
|
|
Sanchy
|
Mislim da nije dozvoljeno ,pise lepo auto sediste...korpa ne moze da se fiksira naopacke ledja o ledja sa vozacevim ili suvozacevim sedistem hmm..pitacu u ostalom ali mislim da sam u pravu.-..
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Curtis Means je najranije rođeno dete koje...Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?