Tiziana -> RE: deciji kasalj (3.4.2021 21:29:25)
|
Ja se slazem sa tobom. Ja imam ekcem od osnovne skole, a tokom godina sam razvila i polensku alergiju. Secam se i onda da su dr govorili uzmite antihistaminike kad bas ne mozete da izdrzite svrab (bila sam sva prekrivena ekcemo).. Ok, ovi savremeni antihistaminici nisi kao pre 30god,ali zasto bi ih neko koristio za nealergijski kasalj kada ima citav spektar sirupa koji tome sluze.. Ali nasi dr vole vise od svega to da prepisu... Moj sin ima alergije (ekcem, polensku) , sa 1m mu se inficirao ekcem koji je dobio, jedva smo se sredili, jadan od 6m je na nekim lekovima za alergiju, ja bih volela da ne moram da mu dajem.Ali dzaba, vec je poceo ujutru da kija u serijama, uvece kaslje onako suvo, alergijski.. IZVORNA PORUKA: milicicak Nisam rekla da antihistamini nisu efikasni, to im je mehanizam delovanja, smanjuju otok sluznice i samim tim i salivaciju. Meni samo lečenje nealergijskog rinitisa antihistaminima ima isto smisla kao i lečenje virusa antibioticima. I očigledno se stavovi doktora razlikuju po tom pitanju. Naša dr je uvek za loklano delovanje, jednom kad sam je pitala za Aerius rekla: M, pobogu, to Vam je kao da komarca ubijate čekićem, nema potrebe za tim. T nema respiratorne alergije nema razloga da ga i za to koristite
|
|
|
|