AndreaK -> RE: deciji kasalj (9.1.2012 12:54:52)
|
nisam prelistavala postove, mozda je vec neko spominjao ovo kao prirodnu alternativu protiv kaslja...ja sam davala Andreju... i dok je to pio nije imao nikakvih problema sa kasljem...i vec neko vreme smo uspesno bez ikakvih simptoma prehlade... evo recepta...(kopirano onako kako me je meni stiglo) "Vrlo efikasno i oprobano. Ako dete treba dosta iskasljati, kupite, ima na pijacama sada, CRNA ROTKVA, najbolje kupiti sto vecu, dobro oprati i odstraniti vrhove (koren i gornji zeleni deo), ne guliti rotkvu, nikako. Potom kasicicom izdubiti rotkvu u sredini i napraviti casicu u njoj u koju svake veceri staviti po jednu punu kasicicu meda. Do jutra ostaviti da odstoji.Svako jutro pre dorucka dati detetu da popije. Ukus je prijatan, sok rotkve nije dovoljno jak da bitno promeni ukus meda. Najbolje da je med domaci, prirodan, ne iz samoposluge. Ja sam ovo redovno koristila dok mi je cerka bila mala...Deluje, bez ikakvih terapija lekovima. Istu rotkvu mozete koristiti danima, dok god ima soka u njoj (pratite kolicinu tecnosti svako jutro), ne trebate je drzati u frizideru, moze i na sobnoj temperaturi, ali je bitno da je uvek pokrivena..."
|
|
|
|