Brand new mama -> RE: Verujete li u Boga? (29.9.2014 10:39:32)
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena Ne znam da li si primetila razliku na nekim vencanjima ili liturgiji , neki svestenik zavrsi molitvu za pola sata, neki za sat, neki duze ...znam da je sve to stvar vere i posvecenosti i individualno, ali kada bi krace trajalo ljudi bi konstantno bili u crkvi /hramu dok molitva traje , ne bi izlazili napolje da prave pauzu. Vise ljudi napolju vidjam nego unutra. Bolje ne ici nego ici tako. Bude mi krivo. [sm=smiley13.gif] Mila, nemoj me pogresno shvatiti, ali jos nisam dozivela da se liturgija skrati na pola sata...Ako ti je tesko 1,5-2h biti na liturgiji,idi na vecernju. Ona malo krace traje. Moji klinci uspevaju da izdrze liturgiju,mada ne idemo svake nedelje i na svaki praznik...Misli nam cine stvore nemir, te nam je tesko ponekad biti dugo na liturgiji. A sto se tice odlaska u crkvu i manastire dok cekamo trudnocu, mislim da je tu vise svet da bi se smirili i umirili,a ne zbog verovanja kako ce ti Bog vise pomoci(sto mi se granici sa paganizmom). Svi imamo svoja iskusenja, nekom su to deca, nekom ne dolazak trudnoce. Jedan meni drag svestenik je rekaao za svoje malisane " Nas vecni izvor najcistije srece i svakodnevnih iskusenja"[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|