Verolina -> RE: Verujete li u Boga? (9.6.2014 17:44:44)
|
Ja sam juce krstila kumce i mnoooooooooogo me je iznervirao njegov teca![sm=hudicek1.gif] Elem, ne podnosim ljudsku osobinu neslusanja drugih. Poceo on meni da trubi kako ja moram da se u potpunosti okrenem Bogu da bih dobila dete. I ja mu kazem-ja jesam okrenuta Bogu: ne kradem, ne varam, ne ubijam, ne mislim zlo. I on ce ti meni kako to nije dovoljno i da moram da krenem u crkvu redovno da idem. I ja mu kazem da necu jer ne osecam potrebu i da u zivotu radim samo stvari za kojima osecam potrebu. A onda je njegov zakljucak bio da ja pripadam Jehovinim svedocima ili da mozda verujem u zlatno tele. I ja sam mu rekla da verujem u sebe, jer ako je on bio alkos, kreten i budala pa se najednom preobratio, to ne znaci da treba da sili ljude oko sebe na nesto sta ne zele da urade. Ja sam ostavila cigarete, pa ne propovedam. I onda je on meni rekao, sta, ne verujes u Bibliju? Ja reko ne-mislim, daaaaaaaaaaj, zar neko zaista moze da poveruje da je Jov ziveo stotinama godina i da je dobio dete kad mu je bilo 600 godina. To su gluposti. Stari zavet je nastajao X vekova, pa je svima jasno kakve su se tu sve price nadogradile. I uprkos tome ja verujem da postoji nesto sto svi zovemo Bogom, verujem da smo satkani od energije koju svi zovemo dusom, ali ne verujem da je Bog centrala, pop slusalica, a mi direkna linija do raja ili pakla. Posle mi je taj isti lik pricao masne viceve i rekao kako sam ja ipak jedinstvene i da me Bog sigurno voli[sm=zmeden.gif] Tako da, i ja selektivno verujem.
|
|
|
|