Anoniman -> RE: Verujete li u Boga? (24.7.2010 16:05:13)
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Znam , ali ako je da je Bog opšte dobro , stvoritelj , ako nam je dao život , ako je dobar , ljubljen , poštovan , ako je on suština svega - zašto se ljudi plaše ? Zašto je sve prožeto strahom da se slučajno ne promaši neki praznik , i , uostalom , zašto on uopšte i kažnjava , ako je suština njegove priče večito praštanje , dobrota ??? Pravi vernik se plasi zbog onozemaljskog zivota. U stvari, evo ti odgovora- svaki covek u nesto veruje. Npr. ti verujes da ce tvoje dete imati lep i dugovecan zivot, ali odrasla si sa uverenjem da ce se to desiti samo ako svake godine posadis po jednu lipu u dvoristu. I sta ces ti uraditi? Naravno, sadices lipu..I sadices je svake godine zbog vere u lepu buducnost tvoga deteta. Postovanje verskih praznika f-cionise na isti nacin. Ja verujem zbog sebe, ali postujem i zbog sebe i zbog svoje porodice i ljudi koje volim. Ono sto je moje misljenje jeste da Bog siba, ali i pomazi..Medjutim ljudi su jedna nezahvalna sorta, koja vidi samo ono lose...Sama cinjenica da si ziva, zdrava, da ocekujes bebu, govori u prilog cinjenici koliko ima milosti u veri.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|