Anoniman -> RE: Verujete li u Boga? (24.7.2010 14:20:10)
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: minavb Da se ubacim u ovu vasu diskusiju, secam se kad smo bili klinci, baka nas je plasila Ognjenom Marijom. Mislim da je taj svetac krajem juna, i po bakinim kazivanjima, najljuci i najosvetoljubiviji. Skoro pa da nas je vezivala za stolice da nista ne radimo na taj dan. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] kraj jula 30.07. Ja sam zbog ovog sveca pocela da vodim racuna o crvenom slovu. Ispricacu vam sta mi se desilo... 2002-ga godina- uhvati me manija da bas taj dan operem svoje svecane stvarcice na ruke (nisam znala da je svetac; dve godine kasnije sam naucila da gledam u kalendar)..Samo sto sam ga okacila o strik i okrenula se da udjem u kucu, strik je pukao i sve moje stvari su pale u blato. U tom trenutku je usla komsinica i rekla mi: "E, tako ti i treba!!!Je l' si morala da peres bas za Ognjenu Mariju" 2003-ca godina - proslogodisnja opomena mi valjda nije bila dovoljna, pa sam ja lepo uzela da peglam ves. Ja ne znam sta se desilo. Pegla je bila relativno nova, ispravna, ali ja se samo secam varnice, pucanja i mene kako lezim na patosu odbacena metar od struje. 2004-ta godina - Imam vikendicu na Fruskoj gori. Tamosnji mestani se ne kupaju u reci na taj dan. Naravno, zasto bi ja poslusala bilo kakvo upozorenje kad sam odlican plivac koji je Dunav preplivavao. Uputim ti se ja na duzu marsutu. Sreca pa nisam ni dvadesetak metara otplivala kad me je uhvatio prvi spazam. Noga se grci...Posle desetak sekundi krece drugi..Nikada u zivotu nisam imala takve bolove. Osecaj je bio kao da mi neko kida meso sa nogu..Voda pocinje da mi ulazi u usta. Brat me je izvukao. Vrlo malo je falilo da pocnem da tonem. Eto...Otada, svake godine se trudim da ne razbesnim Ljutu Gospu, kako je u mom kraju zovu...
|
|
|
|