Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Roditeljski dodatak 29.10.2018 12:14:52
|
|
|
|
pari
|
Evo meni sad stigao sms: Odobren vam je roditeljski dodatak. Resenje cete primiti na kucnu adresu. Uplata ce biti u roku od 45 dana.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 29.10.2018 20:42:29
|
|
|
|
Maraj
|
Super pari Verujem da ce ti biti uplata sad 20.11.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.10.2018 0:40:22
|
|
|
|
VanjaBo
|
Da odgovorim,ako nekoga bude zanimalo,kao sto je mene...Dokumente sam predala pocetkom avgusta meseca,resenje je stiglo krajem oktobra...Uplata verovatno 20.11 eventualno 20.12 :)) Dok nisam otisla da se raspitam i vidim zasto nema resenja,nije bilo ni naznaka da ce resenje stici...Kada sam otisla i urgirala,resenje je stiglo za manje od 7 dana...
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.10.2018 7:11:19
|
|
|
|
Maraj
|
Vanja od 1.7.se sve zavrsava u porodilistu. Nema predaje dokumentacije kao ranije. Jedino neka porodilista po Srbiji koja nisu uvela prijavu beba u porodilistu tj koja se nisu povezala sa e upravom...
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.10.2018 8:47:51
|
|
|
|
VanjaBo
|
Sve ja to razumem.Ali kod nas nije bilo tako.Bebu smo prijavili u porodilistu...Na kucnu adresu su stigli bebini dokumenti i zdravstvena knjizica,ali za roditeljski dodatak sam morala da predam naknadno kada dete bude vakcinisano...Ja sam licno nosila dokumenta u upravu,gde se u mom gradu to predaje...Tako da verovatno zavisi i od grada,kod nas se nije roditeljski zavrsavao u porodilistu tada,a porodila sam se 11.07...Mada kod nas sve kasni u odnosu na Beograd...
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.11.2018 18:37:28
|
|
|
|
Maraj
|
Evo da prijavim, danas mi je na kucnu adresu stiglo obavestenje da mi je roditeljski odobren. Inace porodila sam se 14.7. U resenju pise da je roditeljski odobren 17.10. Znaci puna 3 meseca se ceka na obradu
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.11.2018 18:48:17
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Maraj, znaci parice stizu za dvadesetak dana Nama je trebalo oko dva ipo meseca za obradu pre dve ipo godine. Podnela sam u julu, odobreno 20.09, uplata u oktobru.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.11.2018 20:19:53
|
|
|
|
Maraj
|
Ivana mislim da je sad malo duze, samo zato sto jos proveravaju i da li je dete prethodnog reda rodjenja uredno vakcinisano
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 7:31:06
|
|
|
|
MimaKos
|
IZVORNA PORUKA: VanjaBo Da odgovorim,ako nekoga bude zanimalo,kao sto je mene...Dokumente sam predala pocetkom avgusta meseca,resenje je stiglo krajem oktobra...Uplata verovatno 20.11 eventualno 20.12 :)) Dok nisam otisla da se raspitam i vidim zasto nema resenja,nije bilo ni naznaka da ce resenje stici...Kada sam otisla i urgirala,resenje je stiglo za manje od 7 dana... Kod mene ista situacija, predala pocetkom avgusta ali dopunu jer sam se porodila januara pa su mi vec dali resenje po starom, dopunila dokumentaciju o urednoj vakcinaciji oba deteta i resenje dobila krajem oktobra, ali da se neko ne zbuni, meni oktobra nisu uplatili ni dinar, a mesecima pre toga sam primala po starom, navodno jer moraju da poniste staro resenje pa da donesu novo, ako se nekom desi da zna sta je u pitanju.. u novembru bi trebalo da mi isplate sve razlike od januara, tako su rekli.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 8:50:32
|
|
|
|
Duškić
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ivana mislim da je sad malo duze, samo zato sto jos proveravaju i da li je dete prethodnog reda rodjenja uredno vakcinisano Ma sve proveravaju i sa tim vakcinisanjem sta prave.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 9:23:22
|
|
|
|
smeško
|
Ne, sada je duze jer istovremeno rade nova resenja za sve mame koje su dobile stara i vec primaju rd. Takodje, sve ide po sluzbenoj duznosti kod njih, znaci da im ne nosimo sami sve papire, vec dosta toga i sami proveravaju.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 11:54:03
|
|
|
|
Rosita
|
Povodom ove dopune dokumentacije, imam da kazem sledece. Drugarici je rekla drugarica da sama zove i proveri situaciju, ali ona jos nije bila dobila ni resenje po starom, a dosta je vremena proslo. Rekli joj da donese dopunu dokumentacije u vidu vakcinalnih kartona i popuni tamo jos nesto. Ja sam zvala i oni su mi rekli da ce svu dokumentaciju obraditi do Nove g., da nista sami ne donosimo, jer, navodno, oni idu po nekom redu koji ne moze da se preskace... nemam kad, inace bih odnela, ako nadjem vremena sledece sedmice cu da im to dostavim, nece me odbiti kad im na noge donesem, sigurno. Sa druge strane, ako stvarno odrade posao do Nove g., blizu je to. Od sluzbenice ne cuh da ce oni sami pribviti podatke. Rece mi da ce me obavestiti kad treba da dostavimo dopunu.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 12:13:13
|
|
|
|
MimaKos
|
Podatke ne pribavljaju sami sigurno ( provereno), traze ti potpisane i overene vakcinalne statuse, a ako nesto nije potpuno traze cak i potpis pedijatra, pored potpisa nekog iz sluzbe vakcinacija koji inace potpisuje.. Pozivaju ljude nekim svojim redosledom jer im je haos totalni. Ja sam odnela pre nego sto su me pozvali i opet cekala skoro tri meseca, moj savet je da ne cekate, nego ko moze neka odmah to zavrsi sam.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 12:48:36
|
|
|
|
smeško
|
Ja sam mislila na podatke iz suda, CZSR, policijske uprave i maticne sluzbe.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 12:51:34
|
|
|
|
Rosita
|
To su podaci za elementarno utvrdjivanje prava na RD. Da, da, to rade sami.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 13:06:18
|
|
|
|
Maraj
|
Mima kos ne proveravaju sami za decu rodjenu do 30.6. Za decu rodjenu od 1.7. Sve sami proveravaju. Evo ja jedan papiric nisam dostavila. Sve su oni proverili. U porodilistu se ostavlja Dom zdravlja u kom je dete da bi oni proverili da li je uredno vakcinisano kao i naziv predskolske ustanove ili skole da bi proverili da li dete pohadja pripremno predskolski program ili skolu.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 2.11.2018 15:04:10
|
|
|
|
MimaKos
|
Nesporazum onda, ja se nadovezala na ovo sto je Rosita napisala a tice se dopune nakon donetih resenja po starom.. Mnogo je dezinformacija kruzilo pa rekoh iz prve ruke da napisem, mozda nekom znaci.. jer meni kad su u oktobru rekli nema uplate mislila sam da me neko zeza, 8 meseci primam a sada nista, i to bukvalno polovini isplatili polovini nisu, nikom nije jasno zasto, dok nisu objasnili da su ponistili sva ta stara resenja i onda nista od love do novembra..
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 7.11.2018 19:30:25
|
|
|
|
milicicak
|
Meni je juce stigao sms da mi je odobren roditelhski. Pre toga me zvala teta iz Sekretarijata da pita u kom domu zdravlja je karton. Sve smo podatke dali u porodilistu, pocetkom avgusta. Kako ja sad da podignem te pare? Sa licnom kartom idem u postu? Ili postensku stedionicu?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 7.11.2018 19:44:24
|
|
|
|
Rosita
|
Sa ličnom u najbližu poštu. Na netu ukucaš budžetske uplate i vudiš kad je. Obično oko 20- og bude.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.11.2018 8:46:47
|
|
|
|
MIANINA
|
ja sam dobila resenje 15.09.2018 da li cu dobiti sad uplatu u novembru?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.11.2018 9:14:50
|
|
|
|
smeško
|
Da.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.11.2018 9:19:59
|
|
|
|
MIANINA
|
hvala. a jel znas mozda da li bude uplata za septembar i oktobar ili kako? i da li ima onaj povracaj pdv za blizance posebno ili samo gledaju jedno dete?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.11.2018 9:28:25
|
|
|
|
smeško
|
Kada su rodjeni? Uplate idu od meseca rodjenja do oktobra.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.11.2018 9:30:26
|
|
|
|
MIANINA
|
05.09
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.11.2018 9:32:52
|
|
|
|
smeško
|
Onda 5000 po detetu kao pausal umesto pdv-a.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?