dunja RR -> RE: Roditeljski dodatak (14.10.2014 20:11:12)
|
IZVORNA PORUKA: wivern IZVORNA PORUKA: New Mom Nikad nije bilo toga. Nekad ranije je za prijavu bebe u SUP-u trebalo nositi bebu, da je vide, i da idu oba roditelja, al vec duze ni to ne treba. Al to svejedno nema veze sa roditeljskim dodatkom. Moj savet je da spremis sve sto mozes od papira pre porodjaja, a onda imas samo da dodas bebin izvod i potvrdu od centra za socijalni rad. Nm dobila sam ceo spisak i to poredjano sve po redu sta i kako. Ali nam je skrenuta paznja da za nesto, mislim da je prijava imena u opstini cini mi se, treba i beba. Tako nam rekose u skolici u domu zdravlja i bas sam se iznervirala. koja budalastina. Nama nije trebala beba u opštini (Zvezdara), sami smo završili ali moraju oba roditelja da budu prisutna. U SUP-u su nam izričito tražili bebu da bude prisutna + nas dvoje (prijava rebivališta), međutim na kraju je mm bio sa bebom ispred sup-a a ja sve završila sama, bez muža i bez bebe. Bila je velika gužva i ja sam rekla da sam sa bebom od 20 dana koja čeka ispred i da ne bih baš da je dovodim u tu gungulu. sećam se, zamilsila se radnica, da li mi traži da ga dovedem, pa na krajui pak ne, već me primiše preko reda, sve sama ispotpisivala i završila za 3 minuta (mislim da sam i mm ja potpisala, sve je bilo an brzinu samo su mi gurali papire).
|
|
|
|