|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Roditeljski dodatak
20.12.2010 11:06:23   
prase
Pa jeste, Novi Beograd, Tošin bunar, nije daleko, ali mm radi od 8 i skoro uvek samo zameni auto ispred firme i krene van BG da bi stigao kući u neko normalno vreme posle posla. Ne bi me bilo briga da radi do 14h kada bi radilo od 7 npr, ali onda bi to bilo prvo tamo pa nazad da odvede Ukija u zabavište pa... Ma, prekombinovala sam. Jednom će morati da smisli da ne ide pravo na teren i to je to...

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 451
21.12.2010 10:32:05   
prase
Radno vreme je od 7:30 do 15:30, provereno na licu mesta user posted image

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 452
21.12.2010 10:41:28   
minavb
Super, ovo gde je mm isao na nasoj opstini rado od 8 do 14h

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 453
28.12.2010 10:15:21   
Anoniman
Mi smo juce bili do socijalnog da predamo papire,rekose u roku od 3 nedelje ce nas zvati socijalni radnik.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 454
28.12.2010 10:45:43   
ivaj
I mi smo danas predaliuser posted image
Jos nam ostaje deciji dodatak.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 455
10.1.2011 15:00:48   
isidora88
novosadjanke da vas pitam gde se predaju papiri za roditeljski dodatak? ja imam neka 3 papira sto sam dobila u skolici za trudnice(iz socijalnog,iz radnicke i iz jos jedne ustanove ne znam koje sada)
sta sve treba od dodatnih dokumenata i koliko mi treba onih fotokopija izvoda?da li trebaju i od muza izvodi iz m.k.r. i uverenje o drzavljanstvu?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 456
10.1.2011 15:13:54   
zoća
Sind... zašto se toliko čeka kod socijalnog radnika ja sam predala recimo danas a sutra je njihov izveštaj bio gotov

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 457
10.1.2011 17:34:32   
bebablue

Isidora, mislim da je New Mom bas lepo ispisala, tj. meni je to bio vodic za te roditeljske dodatke

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: bebablue

Jel neko iz Novog Sada, uzimao dokumenta i podnosio, da malo objasni, gde se to podnosi (za republicku, pokrajinsku i gradsku naknadu), kako i sl., sto se tice procedure, a i vezano za Izvod iz maticne knjige rodjenih, to je sada trajan dokument, kako onda se sve obavlja, sa overenom fotokopijom???

Mi smo upravo to odradili. Tj. mm je sve predao. Pre porođaja sam pokupila formular iz Radničke za republički dodatak, a za pokrajinski i gradski smo formulare dobili u školici. Najbolje da pre porođaja pripremiš šta možeš: fotokopirati dokumenta, otvoriti račun u Poštanskoj štedionici i sl.

Republički dodatak (u Radničku 2):
- uverenje iz Centra za socijalni rad da nisi lišavana roditeljskog prava (prvo to odraditi. Za to treba fotokopija izvoda iz m.k.r za svu decu, uverenja o prebivalištu za svu decu, fotokopije ličnih karti roditelja i zahtev koji se dobija u Centru. Ne moraš ići lično, može neko drugi da preda.)
- zahtev za roditeljski dodatak
- izvod iz matične knjige rođenih za dete - original (nisu vratili)
- uverenje o državljanstvu majke - original (nije vraćeno)
- fotokopija llične karte majke i original na uvid
- fotokopija zdravstvene knjižice majke (koja je overena i sa istom adresom kao u ličnoj karti)
- uverenje o prebivalištu deteta iz SUP-a
- 2 fotokopije štedne knjižice Poštanske štedionice

Gradski dodatak (u Žarka Zrenjanina 2):
- fotokopija lične karte majke i original na uvid
- izvod iz matične knjige rođenih za dete (na uvid, vratili su nam)
- fotokopija štedne knjižice P.Š.(to je bilo na spisku, ali i to su vratili)

Pokrajinski dodatak (isto u Žarka Zrenjanina 2):
- izvod iz matične knjige rođenih za dete (na uvid, vraćeno je)
- dokaz o prebivalištu majke na teritoriji AP Vojvodine (vadi se u SUP-u, 400 dinara. Stoji na spisku, ali i to su nam vratili)
- fotokopija štedne knjižice P.Š. (vraćeno)
- fotokopija lične karte majke i original na uvid (nije bilo na spisku, ali traže)

Za republički dodatak su rekli da se dobija za 2 meseca, a za pokrajinski i gradski najdalje za 3 meseca. Ne znam koliko je republički, pokrajinski je 30000, a gradski 15000 dinara.

Inače se dobija samo jedan besplatan primerak izvoda iz m.k.r. za bebu iz opštine. Pri prijavi u SUP-u su vratili. Ostaje kod njih, znači, za republički dodatak i izradu zdravstvene knjižice (mada to zavisi od firme, nama su i tu vratili).
A za prijavu bebe sam pisala u ovoj TEMI.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 458
10.1.2011 19:26:44   
isidora88
hvala puno,sad me jos zanima jel treba u socijalno da nosim taj papir kad popunim pa tek onda u radnicku?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 459
10.1.2011 19:34:14   
New Mom
Pretpostavljam da misliš na Centar za socijalni rad, a ne socijalno - Centar je u Kralja Petra pored DZ u nastavku ka centru, ljubičasta zgrada.
Ne možeš da predaš da roditeljski dodatak bez toga (napisala sam i to - pročitaj još jednom).
Predaje se u Centar od 7h-13h, a pokupi se sutradan isto u tom periodu. Može bilo ko da ode umesto tebe (sa nabrojanim papirima).

< Poruku je uredio New Mom -- 10.1.2011 19:35:31 >

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 460
17.1.2011 13:58:20   
isidora88
moze li neko da mi kaze otkud sad ponovo treba otvoren racun u postanskoj stedionici i u banci za podizanje novca od rod.dodatka?
nama su u skolici rekli da ne treba jer dobijamo resenje na kucnu adresu sa kojim podizemo novac u bilo kojoj posti i jos sam se ja raspitala i dobila isti odgovor
koga oni vise prave idiotom?user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 461
17.1.2011 14:00:38   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: isidora88

moze li neko da mi kaze otkud sad ponovo treba otvoren racun u postanskoj stedionici i u banci za podizanje novca od rod.dodatka?
nama su u skolici rekli da ne treba jer dobijamo resenje na kucnu adresu sa kojim podizemo novac u bilo kojoj posti i jos sam se ja raspitala i dobila isti odgovor
koga oni vise prave idiotom?user posted image

Pre godinu i po dana nije trebao račun. Samo odeš sa LK i rešenjem, i kažeš da nemaš račun, i oni te nađu "tamo negde" i isplate.Ja bih rekla da ta osoba na šalt_eru baš i ne zna svoj posao. user posted image

< Poruku je uredio Alexx RR -- 17.1.2011 14:01:01 >

Do not speak - unless it improves on silence.

Direktna veza do poruke: 462
17.1.2011 14:26:20   
Ivanka 75
Isidora, samo odes na salter bilo koje poste, poneses resenje o rod. dod. i odmah ti isplate.
Ja sam tako pred novu godinu a nemam racun u posti.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 463
17.1.2011 14:43:21   
isidora88
muz je bio da preda u skupstinu grada dokumenta i nisu hteli da ih prime jer nemam stednu knjizicu user posted image
sad ne znam da li je radila neka kretenusa koja ne zna svoj posao ili menjaju taj njihov zakon svake nedelje pa jedne nedelje treba racun a druge ne user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 464
17.1.2011 14:45:42   
Podrum Š.
Isidora, ja istonemam knjižicu... tamo pošalju na tvoj JMBG pare... odeš u poštu sa LK i podigneš parice.
A kretenuši na šalteru user posted image  j..eš m... user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

Direktna veza do poruke: 465
17.1.2011 14:54:56   
isidora88
i kako sad ja njoj da objasnim da ne treba racun kad je ona mm ubedjivala da treba,joj boze kako su samo glupi user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 466
17.1.2011 14:59:35   
Ivanka 75
Racun valjda treba za ono drugo, roditeljski dodatak se valjda od drzave i on se prima preko poste, a ono drugo sto se prima od grada ide na racun, ali bilo koje banke u kojoj imas otvoren racun.

Direktna veza do poruke: 467
17.1.2011 15:02:01   
Anoniman
Meni su rekli kada legne novac da samo sa licnom kartom odem u postu i podignem.

Direktna veza do poruke: 468
17.1.2011 15:03:39   
isidora88
ja nemam otvoren racun u banci user posted image nisam zaposlena pa nisam ni otvarala racun,imam samo u post.stedionici racun zbog onih akcija

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 469
17.1.2011 15:48:34   
New Mom
Za republički odeš sa l.k. i rešenjem, za gradski (mislim) te isto nađu preko l.k., ali za pokrajinski pare ležu na navedeni broj računa (ne mora biti P.Š., bilo koji).
Postoji jedino mogućnost da sam ti sad rotirala za gradski i pokrajinski, ali mislim da je ovako (sve pare sam istovremeno podizala, pa se više ne sećam).

Direktna veza do poruke: 470
17.1.2011 16:09:02   
zoća
to ti otvore u pošti na licu mesta kada ti stigne rešenje na kućnu adresu
IZVORNA PORUKA: isidora88

ja nemam otvoren racun u banci user posted image nisam zaposlena pa nisam ni otvarala racun,imam samo u post.stedionici racun zbog onih akcija

Direktna veza do poruke: 471
17.1.2011 16:28:26   
isidora88

IZVORNA PORUKA: New Mom

Za republički odeš sa l.k. i rešenjem, za gradski (mislim) te isto nađu preko l.k., ali za pokrajinski pare ležu na navedeni broj računa (ne mora biti P.Š., bilo koji).
Postoji jedino mogućnost da sam ti sad rotirala za gradski i pokrajinski, ali mislim da je ovako (sve pare sam istovremeno podizala, pa se više ne sećam).

znaci moram otvoriti racun u banci user posted image
za koliko ti je stiglo resenje i kada su uplacene pare?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 472
17.1.2011 17:34:15   
New Mom
Predala zahtev u utorak, rešenje došlo u petak.
Meni su tada rekli da ako rešenje dođe do 20.-og u mesecu, pare ležu taj mesec, a ako je posle 20.og onda sledeći. meni je tako i bilo, ali nekima, mislim Tash, nije. Tako da ko zna...

Direktna veza do poruke: 473
17.1.2011 18:22:23   
isidora88
jesu ti ulatili sve tri uplate odjednom?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 474
17.1.2011 20:13:56   
New Mom
Hm, to ne znam sa sigurnošću jer dok sam se ja setila da bih mogla da proverim, bio je već početak avgusta (posle 2,5 meseca znači) i tada su naravno bile sve uplaćene.

Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here