Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Roditeljski dodatak 9.12.2010 17:11:55
|
|
|
|
pahulja76
|
vazi minna
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 14:44:58
|
|
|
|
ivaj
|
Treba mi informacija da li suprug moze da preda zahtev u socijalnom a ja samo da odem da uzmem? Cujem da se sada na taj papir ceka sedam dana.Ranije nije bilo tako,izdavalo se odmah.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 15:06:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Može. Ne sećam se tačno koliko se čeka. Mislim da se nedelju dana samo čeka papir iz suda bez kog ne možeš da predaš u socijalnom.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 15:58:29
|
|
|
|
ivaj
|
Kakav sad papir iz suda To mi je sve nesto novo.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:04:14
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: ivaj Treba mi informacija da li suprug moze da preda zahtev u socijalnom a ja samo da odem da uzmem? Cujem da se sada na taj papir ceka sedam dana.Ranije nije bilo tako,izdavalo se odmah. Meni je muz sve zavrsio. Nikakav papir iz suda mi nije trebao. Resenje stiglo na kucu posle mesec dana i ja u posti podigla pare.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:08:28
|
|
|
|
ivaj
|
Znaci necu morati da idem u socijalno.Ako tako bude super! Bas me nesto mrzi da se cimam. A cekaj,racun u postanskoj i to ti je muz otvorio?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:09:49
|
|
|
|
minavb
|
Ne, to ti ovi u Tirsovoj otvore. Nista ne moras da radis, samo posaljes muza sa kompletnim papirima i obavezno mu daj tvoju licnu kartu da ponese.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:15:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Mene slali u prvi osnovni sud na NBG po neku potvrdu da mi prethodna deca nisu oduzeta sudskim putem (ne znam koja prethodna kad mi je ovo prvo ). Možda na nekim opštinama ne traže, ili delujem sumljivo
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:20:17
|
|
|
|
ivaj
|
Sumljivo lice Vidim sad da su od prvog decembra povecali roditeljski dodatak Nesto malo ali nema veze.Povecao se i cenzus za deciji dodatak.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:21:10
|
|
|
|
zoća
|
to je izveštaj socijalnog radnika da deca žive sa roditeljima i prilaže se prijava stana
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:21:51
|
|
|
|
zoća
|
da to smo uzeli u opštini
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:21:59
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: snek Mene slali u prvi osnovni sud na NBG po neku potvrdu da mi prethodna deca nisu oduzeta sudskim putem (ne znam koja prethodna kad mi je ovo prvo ). Možda na nekim opštinama ne traže, ili delujem sumljivo I meni je trebao taj papir da nisam lišena roditeljskog prava.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:25:15
|
|
|
|
zoća
|
meni je roditeljski dodatak 7900 treba da podignem u decembru oko 25. pa ću videti da li su nešto povećali
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 16:55:32
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: sneza24 [ meni je trebao taj papir da nisam lišena roditeljskog prava. Već sam zaboravila kako se zove.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 17:19:45
|
|
|
|
ivaj
|
IZVORNA PORUKA: zoća meni je roditeljski dodatak 7900 treba da podignem u decembru oko 25. pa ću videti da li su nešto povećali E pa ne znam da li to vazi za sve,mozda ce vaziti samo za one koji tek sad predaju zahtev
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 18:50:22
|
|
|
|
pahulja76
|
danas sam podigla pare za dodatak od Bg-a za nezaposlene porodilje i to bez resenja samo sa lk-om, a roditeljski jos nije uplacen.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 19:00:18
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: snek Mene slali u prvi osnovni sud na NBG po neku potvrdu da mi prethodna deca nisu oduzeta sudskim putem (ne znam koja prethodna kad mi je ovo prvo ). Možda na nekim opštinama ne traže, ili delujem sumljivo snek, ko te je tamo slao... moj otac (posto je mm radio a ja cuvala malu) je isao samo u centar za socijalni rad u tosinom bunaru po uverenje da nisam lisena rodit. prava i papir je dobio za 2 dana (otisao je u petak a gotovo sve bilo u ponedeljak jer je trebao jos da odnese potvrdu o prebivalistu za dete i da ja potpisem zahtev) u 3 primerka, sva 3 su overili ako bude za nesto drugo trebalo. a ako si nezaposlena imas pravo na jednolratnu pomoc od Bg-a u iznosu od 50000 din. i za to ti treba iz PIA izvod iz maticne evidencije rep. fonda penz. i invalidskog osiguranja za podnosioca zahteva i maticni list deteta.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 22:04:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam zaposlena. Podnosila sam za roditeljski dodatak (onih 27.000 din). I iz centra za soc. rad Voždovac me poslali u sud...bez toga ne može. Izgleda da to zavisi od opštine do opštine, neki traže a neki ne. Ili nekom traže a nekom ne(kažem ja...sumljivo lice )
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 22:52:15
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: snek Ja sam zaposlena. Podnosila sam za roditeljski dodatak (onih 27.000 din). I iz centra za soc. rad Voždovac me poslali u sud...bez toga ne može. Izgleda da to zavisi od opštine do opštine, neki traže a neki ne. Ili nekom traže a nekom ne(kažem ja...sumljivo lice ) ne znam, draga, ja sam odmah slala oca u tosin bunar u centar za soc. rad i kad sam sve prikupila otisla u tirsovu i predala papire. niko me nije dodatno terao da idem po jos neki dokument.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 13.12.2010 23:13:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: sneza24 IZVORNA PORUKA: snek Mene slali u prvi osnovni sud na NBG po neku potvrdu da mi prethodna deca nisu oduzeta sudskim putem (ne znam koja prethodna kad mi je ovo prvo ). Možda na nekim opštinama ne traže, ili delujem sumljivo I meni je trebao taj papir da nisam lišena roditeljskog prava. I meni...to je ovde standardna procedura
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.12.2010 10:52:25
|
|
|
|
prase
|
Zna li neko radno vreme Centra za socijalni rad? Mi se sad setili da podnesemo zahtev za roditeljski dodatak za 2. dete (za prvo nismo ni podneli - zato što smo glupi, valjda) i sad nam treba ta neka potvrda o kojoj ste već pričale a mene zanima da li mogu da računam da mm to može posle posla ili ne. On uglavnom radi terenski i pravo iz kuće ide na teren, pa je mnogo lakše da se organizuje ako može posle posla...
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.12.2010 10:55:46
|
|
|
|
Jeca*
|
ja mislim da to ima neko glupo radno vreme. Iznenadila bih se da rade posle 14h
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.12.2010 10:59:07
|
|
|
|
prase
|
I ja se toga bojim, sve što ti treba u životu od države ima radno vreme tako da ti ne gine slobodan dan ako hoćeš da završiš sa tim... A slobodni dani se kod stranaca i privatnika naravno dele šakom i kapom Ništa onda, pre posla ću da ga pošaljem pa šta sad... samo da ode pre nego što Anđa napuni 6 meseci, kao što za Uroša nije ni otišao a tada je rok bio 3 meseca - jednostavno nije mogao ni jedan dan da odvoji za to.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.12.2010 11:03:43
|
|
|
|
Jeca*
|
a jel se vi vodite kao Novi Beograd? To ti je onda na Tosinom bunaru, cini mi se da ti nije TAKO daleko
|
|
RE: Roditeljski dodatak 20.12.2010 11:04:30
|
|
|
|
minavb
|
Treba ti vise slobodnih dana. Mm je jedan dan isao da odnese papire i uzme neki papir koji ja treba da potpisem, onda je odneo i to da preda pa su mu rekli da dodje za koji dan po potvrdu...itd. Rade do 14h i daju vrlo konfuzne informacije. Ako imas novu lk sa cipom, neka je ponese, kopije nije dovoljna.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?