Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 9.2.2010 13:58:01
|
|
|
|
cipiripi
|
pa srbija ocigledno gura svoje proizvode.. a niko te ne pita ko ce da ti daje inekcije..
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 9.2.2010 14:11:24
|
|
|
|
upgrade011
|
I svaki put kad tako nesto u novinama napisu "podsete" inspekcije i onda lek ne moze da se nadje nigde Mole se novinari Kurira i drugih listova da vise ne pisu takve prazne tekstove vec da otkriju ko je odgovoran sto postupak odobrenja leka stoji u mestu i time prozovu odgovorne.
< Poruku je uredio upgrade011 -- 9.2.2010 14:14:43 >
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 9.2.2010 14:12:42
|
|
|
|
cipiripi
|
to si u pravu...sad ce odjednom da krene nestasica.. uzas..
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 9.2.2010 14:19:27
|
|
|
|
upgrade011
|
Idem malo da im komentarisem tu vest ... OVDE ali mi nesto ne uspeva...
< Poruku je uredio upgrade011 -- 9.2.2010 14:21:44 >
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 9.2.2010 14:32:12
|
|
|
|
sneniandjeo
|
ja sam pila Utrogeston do 12 nedelje trudnoce 3x1 oralno kao preventivu zbog predhodnog spontanog pobacaja...konstantne bolove sam imala do kraja treceg meseca,,,ali sam ih resila cajem od lista brusnice...doduse moj doca kaze da hoce i jako da boli zbog problema sa probavom koje sam ja baksuz imala...sad sam u 19-oj nedelji juce smo bili na 4D UZ i sve je u redu tako da bez straha..stomak hoce da boli i zbog toga sto se materica siri...bar je meni tako receno..a verujem mom doci jer mi je i prijatelj u privatnom zivotu...tako da ga cimam za svako malo i uvek dobijem odgovor!!!!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:14:20
|
|
|
|
Unica
|
treba da stavljam utrogestan vaginalno... e, sad, imam jednu dilemu. nasla sam onaj nemacki i on je kao neka loptica u nekoj opnici. jel se to stavlja celo (ja sam jedno kratko vreme isti taj pila) ili se skine ta opnica???? moram veceras da ga odmah stavim a nemam pojma kako se koristi....
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:22:26
|
|
|
|
engimengi
|
Unice a kakav je taj nemacki?Ja sam nasla samo grcki i francuski!Jel isto male bele loptice?Ja vec dugo samo pijem,al sam na pocetku stavljala vaginalno,nisam skidala opnicu...taj je sigurno drugaciji?!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:24:46
|
|
|
|
cipiripi
|
aj ga slikaj pa postavi ovde...svaka progesteronska tableta ima opnu koja je razgradiva... jel pise da je "utrogestan" ?
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:26:00
|
|
|
|
Vania
|
Unica ja vec mesec dana pijem utrogestan i jako ga tesko u Pancevu nalazim,dosad sam 3 kutije kupila i svaka je bila drugacija(francuska,nemacka i grcka proizvodnja rekla bih po slovima)ali su tablete svuda bile iste.Mislim da idu tako bez odvajanja a posto nijedan od ta tri jezika ne razumem.........pa probaj.Ja ga zasad uzimam oralno 3x1
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:37:13
|
|
|
|
Unica
|
joj zene hvala vam. jesu sve su iste ali sam ja utripovala da se mozda skida opna. toliko sam pogubljena a logicno je da se razgradjuje vaginalno kad se razgradjuje i u zelucu...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:38:56
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam bila "od onih zena koje sve ispitaju"..sto znaci da sam pokusala da skinem opnu i ukakazila krevet.. tad sam bila sigurna da se stavlja sa sve opnom jer je unutra tecan..kremast
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:39:01
|
|
|
|
Unica
|
sad cu da slikam... pa cu da postavim ovde. ja imam apoteku pored kuce i tu uvek ima... bar da ne jurim to... Pise Utrogestan...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:41:06
|
|
|
|
Unica
|
hahaha, cipiripi imas kiss od mene... ulepsa mi zeno vece...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:49:52
|
|
|
|
Unica
|
malo je mutno ali se valjda vidi...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:51:22
|
|
|
|
cipiripi
|
ma da .. to je to.. guraj slobodno
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:53:00
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi ma da .. to je to.. guraj slobodno hvala... imas cokoladu od mene ili sta vec hoces...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 19:54:54
|
|
|
|
cipiripi
|
ti si 33 nedelja? sto sad uzimas utrogestan?
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 20:01:51
|
|
|
|
Unica
|
ne znam da li ovde da pisem da ne stvaram zabune jer svaki lekar ima svoj sistem lecenja. ali moj Dr je spec. za prevremene porodjaje pa smo danas pricali o Pertusistenu i Ginipralu i kad sam cula celu pricu (mada sam i sama znala dosta o tim lekovovima) slozili smo se da oni otpadaju. jedino dokazano da pomaze kod prevremenog je strogo mirovanje i jastuk ispod krsta. bar nema tereta na grlicu. ovo mi je dao u fazonu "aj da probamo, nece da skodi"... inace sam imala i na pocetku blago krvarenje pa sam ga koristila ali sam ga tad pila.
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 20:04:24
|
|
|
|
cipiripi
|
pripada ovoj temi... javice se neka koja ima iskustva sa njim u toku cele trudnoce..
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 20:07:32
|
|
|
|
Unica
|
Pertusistenu i Ginipralu mislila sam na ova dva leka... razmisljam da li tamo da pisem a da ne bude panike bez potrebe... saljemo ti Una i ja
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 21:03:09
|
|
|
|
Verus
|
Ja sam uzimala progesteron u prvih 13 nedelja, ali vaginalno, 2 puta na dan po 150 mg (total 300mg na dan). On nije mnogo efektivan posle, jer placenta preuzima stvaranje progesterona... Sto se tice ocuvanja trudnoce kasnije-nista bolje od mirovanja, cak ni serklaz ne pomaze u kasnijoj trudnoci, i on se mora uraditi u prvo trimestru. Tako da sada mirujem, doziram koliko se osecam da mogu da uradim, a kada osetim PRITISAK u stomaku, kao da ce puci, znam da je previse i legnem na levu stranu stomaka, opustim se i tako...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 21:04:40
|
|
|
|
Verus
|
bile male bele perlice, sa tom opnom-sve se gurne vaginalno, sto dublje, i samo se razgradi. Uopste puno toga ne ispadne naplje, sve se skoro upije...IZVORNA PORUKA: engimengi Unice a kakav je taj nemacki?Ja sam nasla samo grcki i francuski!Jel isto male bele loptice?Ja vec dugo samo pijem,al sam na pocetku stavljala vaginalno,nisam skidala opnicu...taj je sigurno drugaciji?!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 21:23:22
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja sam uzimala progesteron u prvih 13 nedelja, ali vaginalno, 2 puta na dan po 150 mg (total 300mg na dan). On nije mnogo efektivan posle, jer placenta preuzima stvaranje progesterona... Sto se tice ocuvanja trudnoce kasnije-nista bolje od mirovanja, cak ni serklaz ne pomaze u kasnijoj trudnoci, i on se mora uraditi u prvo trimestru. Tako da sada mirujem, doziram koliko se osecam da mogu da uradim, a kada osetim PRITISAK u stomaku, kao da ce puci, znam da je previse i legnem na levu stranu stomaka, opustim se i tako... to me stalno Dr pita jel osecam a ja curka nemam pojma jel to osecam...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 21:52:26
|
|
|
|
lenaa
|
Ja mislim da se utrogestan koristi samo do 12-e nedelje trudnoce.Tako uostalom i pise u uputstvu.Predugooo je, inace bih prevela i postavila.Mislim da se takodje koristi do 400 mg dnevno. Ne znam stvarno zbog cega doktori prepisuju utrogestan u kasnijoj trudnoci.Idem za 10dana na kontrolu pa cu videti sta ce dr reci dal nastavljam sa utrogestanom ili ne inace ga koristim vaginalno tacno mesec dana.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 12.2.2010 22:27:41
|
|
|
|
engimengi
|
Ja ga jos uvek koristim,2x2,dok ne udjem u 36.!Kazu moji doktori vise je pomagao od giniprala,mada ja i njega pijem,al je od svega mirovanje zakon,sto je i logicno,sto manje pritiska na grlić!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?