Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 27.6.2011 20:14:37
|
|
|
|
bea83
|
evo i ja nadjoh jedva preko neke veze (i to mora preko veze ) i za sad imam, ako bude gusto Ana zovem te u pomoć, ja primam na tri dana
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 27.6.2011 20:21:19
|
|
|
|
Chipsy
|
Drage moje, ako vam nesto znaci, ja sam danas kupila u Kragujevcu, u Pivari, u jednoj maloj apoteci...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 27.6.2011 21:59:20
|
|
|
|
Anoniman
|
ooo moja kragujevcanka pa jos pivarka! ja ga jos uvek koristim, imam jos 15 tabletica, svako vece po jednu. nadam se da je to ok....
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 27.6.2011 22:24:01
|
|
|
|
Chipsy
|
Ma nisam ja pivarka, al tu ima injekcija . A Utrogestana hvala Bogu ima, jer ja koristim 3x2, samo bi mi nestasica falila
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 28.6.2011 13:05:40
|
|
|
|
Anoniman
|
nisam ni ja pivarka, ali sam emotivno vezana za taj kraj sta rekoste zene, moze i cela 36 nedelja ili do ulaska u 36? greota da se baci
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 28.6.2011 13:28:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Macaki, može sigurno. Pa ja do punih 37 nedelja pijem gynipral.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 28.6.2011 14:20:05
|
|
|
|
Anoniman
|
hvala
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.7.2011 11:34:16
|
|
|
|
Mama 78
|
Nesto mi nista nije jasno oko ovog utrogestana.Sad sam 11.ned. stavljam ga vaginalno od pocetka 2 puta dnevno i po svemu sudeci moja dr. nema nameru da miga izbaci.Na internetu sam nasla da od 2.tromesecja nema svrhe da se koristi,jer ga sam organizam dovoljno stvara,a moguce je da izazove ostecenje jetre tako pise u uputstvu.Moje pitanje do kad ste ga vi koristile!!?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.7.2011 11:58:05
|
|
|
|
bea83
|
mama 78, izaziva oštećenje jetre samo ako se pije, ima puno žena koje su ga koristile do kraja trudnoće mada mnogi doktori kažu da posle nema nekog efekta, ne znam...ti imaš još dve nedelje do drugog tromesečja možda će ti ukinuti kad napuniš punih 14 nedelja
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.7.2011 12:01:07
|
|
|
|
Mama 78
|
Da Bea pa to nisam shvatila kod koga izaziva ostecenja prvo sam skontala kod bebe,ali posto je tako,a ja stavljam vaginalno onda nema bojazni.Idem dalje zna ona sta radi,valjda?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.8.2011 23:31:55
|
|
|
|
crazymama
|
molim za savet - upravo sam saznala da sam trudna, test jasno pokazuje dve crte (nije bledunjava druga, vec jasna, i to se pojavila posle nekoliko sekundi, pritom od popodnevnog urina, nije bio jutarnji)... sutra planiram da odem da mi urade bhcg, ali razmisljam da odmah na svoju ruku pocnem da stavljam utragestan vaginalno, jer sam prosle godine imala spontani u petoj nedelji, pa sam jako uplasena da mi se ne desi nesto dok ne odem kod dr na pregled (koji je trenutno na moru)..? da li smem da to uradim na svoju ruku i u kojoj dozi, ako smem..? trudnoca mi sada nije veca od 4 nedelje, znaci, bas je rano...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 2:31:25
|
|
|
|
Sashica82
|
Crazymama, moj ti je savet da to ne radis na svoju ruku. Meni se isto desilo prosle godine, ostala trudna, dva dana kasnije blago krvarenje i prepise mi doca utrogestan. Ja sam ga pila, ali nije stalo krvarenje. Onda mi je doktorka rekla sledeće: prestani da pijes, mlada si, zdrava si, ajde da pustimo prirodu da uradi svoje, ako je sve ok, zadrzace se plod, da ne cuvamo nesto sto ne zeli da se sacuva. Ja sam bila jos pod uticajem utrogestana i ipak se u 6 nedelji desio spontani. Sada sam ponovo trudna, 33 nedelja, bez ikakvih lekova, zaista dobro nosim bebu, bez ikakvih tegoba. Sigurna sam da ce i kod tebe biti isto, samo nemoj da se brines i uzivaj! Druga je stvar ako imas medicinske indikacije da uzimas utrogestan....
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 11:07:51
|
|
|
|
crazymama
|
poslusacu te, hvala... jutros sam dala krv za bhcg i progesteron, pa cu zvati dr telefonom... HVALA!!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 13:56:31
|
|
|
|
crazymama
|
upravo mi je stigao rezultat za progesteron, pise 31,1, pa ako se neko razume, molim da mi kazete da li je ta vrednost ok...? dr mi je na moru, a zbunjuju me ove vrednosti na rezultatu...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 14:00:25
|
|
|
|
cockic
|
ja bas nisam razumela tvoj rezultat koja ti je vrednost bhcg?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 16:12:42
|
|
|
|
crazymama
|
bhcg mi je 869 poslednji menstruaciju sam imala 20.07. to mi se cini da je ok, ali ne znam da li je dovoljno da mi progesteron bude 31.1? u rezultatu stoji ovako: folikularna od 0.15 do 1.10ng/ml faza od 0.48 do 1.72ng/ml luteinska od 1.5 do 22.6ng/ml menopauza od 0.00 do 0.90ng/ml muskarci od 0.27 do 0.90ng/ml to su referentne vrednosti za progesteron, a meni je rezultat 31.1 to ne umem da protumacim, mada vidim da mi je iznad svake vrednosti, sto mi i treba :)
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 16:17:18
|
|
|
|
^iva^
|
ja mislim da je dobar ali mozda neko drugi znaot bolje da protumaci
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 16:21:20
|
|
|
|
degu
|
I meni se čini da je dobar skroz su drugačije referentne vrednosti moje laboratorije, ali po tvojim mi se čini OK. Svakako se posavetuj sa Dr-om zbog prethodnog iskustva, a ja ti želim laku i bezbrižnu trudnoću
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.8.2011 19:20:15
|
|
|
|
crazymama
|
hvala drage, sad sam se malo opustila... dr dolazi za 10 dana i rekao mi je da planiram UZ tada.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 30.8.2011 16:47:30
|
|
|
|
crazymama
|
evo mene, dobila sam inekciju progesterona i 3x1 utragestan oralno i 1 vaginalno uvece... to sve preventivno, jer idemo na more, inace je sve OK HVALA!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 29.9.2011 19:02:13
|
|
|
|
traveler81
|
Drage devojke, da li ste obavestene o tome da je Utrogestan stavljen na pozitivnu listu lekova i da ga sada mozete dobiti na recept sa participacijom od oko 250 rsd? (inace kosto nepunih 600 rsd)
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 3.10.2011 22:46:17
|
|
|
|
goda
|
To za moju drzavu ne važi,ja ga redovno kupujem a doca uzalud troši papir kada mi napiše recept. Čak sta više,piše na apoteci "Izdajemo lekove na recept",hajd da proverim možda je razumna nekla cena sobzirom da ga kupujem svakih 5 dana u jednoj apoteci za 13 KM,kad teta iza stakla kaže:" 17 KM gospođo"!
< Poruku je uredio goda -- 3.10.2011 22:47:26 >
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 5.10.2011 18:50:51
|
|
|
|
goda
|
Danas sam bila na kontroli u DZ,do sada sam koristilka utrogestan 2*2 tablete vaginalnoi danas mi doktor kaže da to prestanem da počnem da pijem ginipral na 6h i verapamil na 8h. Izađem iz ordinacijenazovem svog ginekologa u porodiliuštu,odem i kod njega na pregled odmah i kažem sta mi je rekao u DZ on mi kaže a to pijem uzalud nego da to batalim i nastavim sa utrogestanom do 35 nedelje. Kaže da bih se o0sevcala bolje ja od giniprala i verapamoila ali je za održavanje bolji utrogestan.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 5.10.2011 22:10:28
|
|
|
|
dacca
|
Ja sam izbacila utrogestan napokon!!!!! Koristila sam ga punih 36 nedelja, tacno 40 kutija. Cijena kod nas je od 7.40-8.20 e (koliko sam ga ja placala)
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 16.10.2011 12:37:49
|
|
|
|
Guardian
|
Drage moje, Ja sam opet prokrvarila u utorak, pa sada u petak. Nista mnogo, ima i braonkastog iscedka, ali sam van sebe i placem, strepim, ne smem ni do toaleta da odem. Sve mislim, evo sad ce ponovo... 26-a sam nedelja, Dr kaze da je grlic u redu, beba takodje Bogu hvala, ali da se jednostavno to desava, pukne neki krvni sud grlica i to je to. Moguce je da ce mi tako biti do kraja. Uvela mi je opet Utrogestan, 3 puta po 200 vaginalno i malo sam psihicki bolje uz njega. Da li on zaista odrzava trudnocu i stiti od kravrenja i preteceg pobacaja? Da li je jos neka od vas imala takvih ili slicnih problema? Moram i da mirujem, ma sve cu izdrzati samo da bebac bude dobro. Pozdravljam vas sve, javite se savetima, uvek su dobro dosli.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?