Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 29.4.2011 14:24:52
|
|
|
|
Jelena M B
|
Utrogestan koristim od ET,koristila sam ga 3*2 i primala Progesteron depo do 12 nedelje do prvog E UZ,onda mi je ukinuo dr injekcije i sad koristim 3*2 oralno i 2*1 vaginalno do daljnjeg.Pošto treba da ga koristim od 100mg,ja kupim od 200mg pa taj pijem po jednu tbl ,a od 100mg koristim za vag.
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 30.5.2011 11:11:05
|
|
|
|
palachinka
|
Da li je tacno da se usled koriscenja utrogestana zena slabije otvara?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 30.5.2011 11:21:42
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam koristila utrogestan i sporo sam se otvarala, e sad da li je od utr. ili nije, ne znam
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 30.5.2011 12:40:42
|
|
|
|
Anoniman
|
uh, znaci ima istine u tome? a dokle se bese koristi, jel do 33. nedelje? ja koristim odavno samo 2x1 vaginalno, planiram da potrosim jos 1 kutiju i to je to.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 10:22:35
|
|
|
|
Irence
|
Utrogestan se koristi do 16 nedelje,barem su meni tako rekli u bolnici.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 14:53:56
|
|
|
|
Nina777
|
Meni je moja doktorka ostavila preventivno uvece 200 i ujutru 100. Sad sam 29. nedelja, a inace mi je rekla da se sada u svetu sve manje koriste tablete tipa Partusisten za kontrakcije, vec se potencira na progesteronu i za smanjenje kontrakcija
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 14:59:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nina777 Meni je moja doktorka ostavila preventivno uvece 200 i ujutru 100. Sad sam 29. nedelja, a inace mi je rekla da se sada u svetu sve manje koriste tablete tipa Partusisten za kontrakcije, vec se potencira na progesteronu i za smanjenje kontrakcija E ovo je tacno...Mojoj kumi su krenule kontrakcije u petom mesecu i primala je progesteron mesec i po plus mirovanje i povukle su se. partusisten je uzas, moguu da zamislim koliko samo lupa srce og njega.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 15:00:53
|
|
|
|
Ana RR
|
Uopšte nije strašno, Verka. Ja pijem ginipral i sasvim ga ok podnosim. Zavisi kako kome prija.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 15:06:04
|
|
|
|
Anoniman
|
E, a zamisli mene, sa normalnim pulsom od 90. Tacno...zavisi kako kome prija. Je l'' ti koristis i verapamil??? Jos malo pa gotovo.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 15:10:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Verapamil popijem po potrebi. Izbegavam ga. Još 6 nedelja i prestajem sa ginipralom
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 15:41:33
|
|
|
|
smeško
|
Meni su izbacili tek u osmom mesecu.I to zbog jetre, ko zna da li bi, u suprotnom, izbacili i tada.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 2.6.2011 15:52:21
|
|
|
|
Ana RR
|
Zato je bolje koristiti ga vaginalno, ja nisam pila.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 3.6.2011 11:45:13
|
|
|
|
Jeca11
|
Zdravo svima, Molim za savet. 20 sam nedelja, druga trudnoca. sve je ok, pijem utrogestan preventive radi, jer je na pocetku doktorka iz doma zdravlja mislila da mi grlic bas i nije u najboljem stanju, a sto se ispostavilo da nije tacno, jer mi je Antic u Misovicu rekao da je sve u najboljem redu, ali da eto, nastavim da pijem utrogestan dok zavrsim sa putovanjima (Italiju, koja je zavrsena, i sad more na koje idem za nedelju dana). Dakle, aktivna sam, radim, podizem dete (ima 14 meseci) i sve je ok. Juce sam bila kod zubara posle 100 godina, i bilo je stresno i bolno... uvece kasnije me zub jako zaboleo kao reakcija na taj lek sto ubija zivac. Istovremeno je poceo i donji deo stomaka da me boli... nije mi bilo bas prijatno... jedva sam se prebacila iz dnevne sobe u krevet. Jutros je sve ok. Moja procena je da sam reagovala na stres juce i da ne treba da panicim. Mislim da idem na pregled tek posle mora, jer sam bila pre 3 nedelje. Naravno, ako me opet zaboli otici cu ranije. Iskusne trudnice, sta vi mislite? Hvala Novi clan:)
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 3.6.2011 11:54:55
|
|
|
|
madre
|
jeco, dobro dosla ja bih se opustila na tvom mestu, ako je kao sto kazes, od jutros sve pod kontrolom, ali ako se danas ponovi, isla bih kod lekara. ja nosim fiksnu protezu i cesto sam isla kod zubara u trudnoci, i sve kontrole su mi bile stresne... beba je uvek bila uznemirena, imala sam i blage kontrakcije. tako da pretpostavljam da je sve to zbog stresa, kao sto ti kazes. opusti se sada i bice sve ok
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 3.6.2011 13:16:49
|
|
|
|
Jeca11
|
Hvala Madre!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 3.6.2011 15:29:10
|
|
|
|
smeško
|
Ja sam za to da uvek uradiš ono što će tebe više da smiri. Ako se plašiš, idi. U trudnoći je jako bitno biti miran.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 14:38:55
|
|
|
|
bea83
|
jedno pitanjce za devojke koje koriste utrogestan vaginalno - da li on ima ikakvu boju? koristila sam ga u prvoj trudnoći ali sam sve vreme imala braon sekret pa onda nisam mogla da odredim da li sam lek ima neku boju juče sam vadila betu koja je 583, tek mi je 30dc a jutros na vesu blagooo brankast trag, pošto je vikend pa ne mogu odmah kod moje doktorke stavila sam vaginalno utrogestan i večeras ću još jedan...ali ostaci ovog prvog na gaćicama imaju nekako žućkastu boju,da li je to od leka?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 15:27:31
|
|
|
|
Ivana.
|
Ja sam koristila utrogestan vaginalno do 36. nedelje i sporo sam se otvarala i pored indukcije.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 16:08:24
|
|
|
|
Ana RR
|
Bea, ja sam do 17. nedelje koristila utrogestan i uvek mi je ostajao beličast trag na dn. ulošku.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 16:17:30
|
|
|
|
Ptičica
|
Pitanje: da li ti je dr prepisala utrogestan, ili ti to na svoju ruku? Ja sam pila utogestan, mesec dana (u 4. mesecu), jer se oralno efikasnije iskoristi (bar tako dr reče), a vaginalno curka. Utrogestan je bele boje i mislim da ne bi trebalo da ostavlja obojen trag. Zašto ne pozoveš dr? Ili dežurni dom zdravlja.
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 16:31:49
|
|
|
|
Anoniman
|
bea, zar nije bolje da ga pijes? cisto da ne cackas tamo dole ako imas to braonkasto?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 18:18:04
|
|
|
|
Ana RR
|
Ima jači efekat kada se koristi vaginalno a kada se pije ima jako loš uticaj na jetru.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 18:39:34
|
|
|
|
mirjanica
|
I meni su tako rekli, zato sam ga pila samo prvu nedelju i odmah presla na vaginalno koriscenje! Nego meni uopste nije jasno! Sad citam da ga je Ivana. koristila do 36. nedelje i sporo se otvarala. Ja ga koristim od 5. nedelje zbog hematoma koji se povukao u 13. nedelji. Sada sam bila na kontroli u 34. i pitam da li da ga koristim i dalje, posto ne znam da imam ikakve probleme, kaze koristices ga jos mesec dana! Znaci do 38!!! Nista mi nije jasno, zasto dotle, pa tada se mozda vec i porodim, kako cu se tek ja otvarati? Imam osecaj da sam zabetonirana dole!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 18:42:50
|
|
|
|
liliana
|
estala da ga pijem dan pre carskog. Porodila sam se u 38. needelji
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.6.2011 19:23:59
|
|
|
|
Anoniman
|
ana, cula sam i ja da vaginalno ima jaci ucinak, ali sam mislila da ga pije zato sto ima krvarenje pa da ne cacka previse tamo dole. nemam pojma...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?