minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (3.8.2011 10:24:03)
|
Hm... Tu i tamo se provlaci misljenje da devojcice sada ranije dobijaju menstruaciju,i zene ranije ulaze u menopauzu, zbog nacina na koji se uzgajaju zivotinje koje jedemo. Ako je to i dokazano, logicno bi bilo smanjiti unos takvog mesa, ili ga poptuno iskljuciti. E sad, ima tu i za i protiv. Sto se vegetarijanstva tice, vec sam pisala da sam protivnik istog i iz licnog iskustva. Dakle vegetarijanska, prava vegetarijanska ishrana, ne moze da nam obezbedi punovredne proteine a ni pravilnu i dovoljnu resorpciju gvozdja. Ja predlazem, a i sama se tako ponasam, korigovanje ishrane-crveno meso za koje znamo da je gajeno na stocnim farmama, iskljuciti ili svesti na najmanju mogucu meru. Ovo se odnosi i na zivinsko meso, ali se ono cesce i lakse moze naci prirodno gajeno, pa se takvo moze cesto koristiti. Najbolje je sto cesce koristiti ribu u ishrani i naravno jaja. Jos nesto, soja je prirodni estrogen, i utice na nivo hormona, pa bi bilo pametno izbegavati je. Na zalost, vegetarijanci je dosta koriste u ishrani. Jos jedna mana soje je sto je skoro nemoguce naci onu koja nije GMO.
|
|
|
|